Інгредієнти:
- яловичина — 350 г;
- картопля – 3 шт.;
- рис — 100 г;
- заправка Торчин «Зі сливовим пюре» – 1 упаковка.;
- волоські горіхи – 30 г;
- кінза – пару гілочок;
- часник – за смаком;
- вода – 2 л.
Суп харчо – це густий наваристий суп, який прийшов до нас із Грузії. Для багатьох здається, що готування харчо складний та довгий процес, але точно не з нашим рецептом. Щоб прискорити процес приготування, та надати супу насиченого смаку та аромату, ми додаємо до харчо заправку Торчин ® «Зі сливовим пюре». Поєднання томатного та сливового пюре надає супу характерної кислинки, а спеції у складі створюють характерний смак насиченого харчо.
Із заправкою Торчин® – пів харчо вже зроблено.
Покрокове приготування супу харчо
- Готуємо яловичий бульйон. Для цього м’ясо нарізаємо на невеличкі шматки, кладемо у воду, та даємо йому закипіти. Коли м’ясо закипить, знімаємо піну, яка утворилась, та варимо бульйон близько години.
- Поки бульйон вариться очистіть картоплю, наріжте її кубиком. Промийте рис.
- Коли бульйон буде готовий додаємо до нього рис і варимо до напівготовності.
- До рису додаємо нарізану картоплю. Варимо близько 15 хвилин, орієнтуймось, щоб картопля стала готовою, адже в залежності від сорту, час варіння може змінюватись.
- У фіналі додаємо до харчо заправку Торчин® «Зі сливовим пюре». Добре перемішуємо і варимо ще 2-3 хвилини.
- Дрібно порубаний волоський горіх всипаємо в кастрюлю з харчо і доводимо харчо до кипіння. У фіналі додаємо дрібно порізану кінзу.
Вимикайте вогонь, накрийте харчо кришкою та дайте йому постояти 10-15 хвилин. При подачі на стіл, можете додатково прикрасити суп дрібно нарізаною зеленю. Подавайте разом з лавашем.
Смачного!
Якщо у вас залишились питання по приготуванню супу харчо, ви можете переглянути відео-рецепт його приготування.
Цікаві рецепти супу харчо
Суп харчо традиційно готують із яловичини. У нього навіть є друга назва, яка дослівно перекладається, як «яловичий суп». Однак сьогодні трапляються також варіації на основі курки, свинини, баранини тощо. Тобто ви можете додавати будь-яке м’ясо, на ваш смак.
Ми зібрали кілька цікавих альтернатив, які урізноманітнять класичний рецепт супу харчо:
- З рибою. Ви вже здогадалися, який інгредієнт використовується тут замість м’яса. Цей рецепт супу харчо готують із жирних сортів риби. Наприклад, сьомги або горбуші.
- Пісний. В такий рецепт супу харчо не кладуть м’ясні інгредієнти. При цьому за рахунок поєднання пряних спецій, овочів та рису, суп все одно вийде ароматним та наваристим.
Приготуйте суп харчо за рецептом від Торчин® та кличте до столу!
Заправки для Харчо Торчин® уже не продают?