Інгредієнти:
- майонез Торчин® «Делікатесний» — 2 ст. л.;
- картопля — 500 г;
- борошно — 3 ст. л.;
- сіль, перець — до смаку;
- сушений часник — 0,5 ч. л.;
- олія для смаження — 150 г.
- гірчиця Торчин® «Діжонська» — 1 ст. л.;
- майонез Торчин® «Європейський» — 2 ст. л.;
- сушений часник — 0,5 ч. л.;
- сіль — 1 г;
- перець — щіпка;
- лимонний сік — 0,5 ч. л.;
- білий хрін — 0,5 ч. л.
Хашбраун – це американська варіація звичних нам драників. Для чого готувати цю страву, якщо в нас є заміна? Текстура і смак у них все ж таки відрізнятимуться і різницю між такими стравами, як драніки і хашбраун, ви точно відчуєте.
Хашбраун: етапи приготування
Ми пропонуємо приготувати картопляний хашбраун, який точно займе місце у меню вашої родини. Страва не потребує складних інгредієнтів та максимально проста у приготуванні. Весь процес забирає трохи більше 40 хвилин.
Готується хашбраун у кілька послідовних етапів:
- Картоплю почистіть і натріть на тертці. Залийте його водою, щоб забрати зайвий крохмаль.
- Злийте воду за кілька хвилин і налийте нову. Повторіть процес ще раз.
- Відіжміть натерту картоплю, додайте сіль, перець та майонезний соус «Делікатесний» від Торчин®, який додасть страві ніжної текстури та соковитості.
- Додайте невелику кількість борошна і ретельно перемішайте.
- Поставте сковороду на вогонь і влийте олію.
- Викладіть невелику кількість картоплі та притисніть її лопаткою. Готуйте з 2-х сторін до золотистої скоринки.
- Подавайте хашбраун із соусом айолі, для якого потрібно змішати «Європейський» майонез та дижонську гірчицю від Торчин®, білий хрін, трохи солі, перцю та сухого часнику. Все це полийте свіжим лимонним соком, перемішайте до однорідної консистенції. Смачного!
З описаної в нашому рецепті кількості інгредієнтів ви зможете приготувати хашбраун на 2-3 особи.
Варіанти приготування хашбрауна
Рецепт хашбрауна ви можете видозмінювати, продумуючи пропорції та інгредієнти, які зроблять страву коханою у вас та вашої родини. Ми зібрали кілька цікавих варіацій американських картопляних оладок:
- Хашбраун із сиром. Це ситний і поживний сніданок, який готується швидше як котлет. Картопля очистіть і натріть на тертці. Залишіть його вимочуватися у воді на кілька хвилин, щоб позбавитися крохмалю. Закиньте картоплю в киплячу воду і проваріть 2-3 хвилини. Натріть сир. Змішайте картоплю, сир, борошно, сіль та перець. Додайте пропущений через часнику часник. Обсмажуйте хашбраун на сковороді з 2-х сторін до золотистої скоринки. Зменште вогонь, накрийте кришкою і продовжуйте готувати страву ще 3-4 хвилини.
- Хашбраун з кабачками та лососем. Підготуйте картоплю і натріть на великій тертці кабачок. Обсмажуйте блюдо з 2-х сторін до готовності. На готові картопляно-кабачкові котлети зверху покладіть слабосолоний лосось і попередньо приготовлене яйце-пашот.
- Хашбраун у духовці. Якщо ви хочете зробити страву менш калорійною, спробуйте приготувати її не в сковороді у великій кількості рослинної олії, а в духовці. Для цього натріть картоплю і залийте її водою, дайте настоятися. Злийте воду, вичавіть картоплю, додайте сіль, перець і трохи борошна. Сформуйте оладки з картоплі, викладіть їх на лист і відправте в духовку на 20-25 хвилин. Через цей час можна посипати хашбраун сиром та продовжити приготування ще 5-7 хвилин.