Рецепти

Гункани з крабовими паличками

Gunkany
prev
next
Gunkany

Інгредієнти:

  • рис для суші - 150 г;
  • норі (морські водорості) - 2 листи;
  • крабові палички - 200 г;
  • соєвий соус Торчин® - 3 столові ложки;
  • ікорка зі смаком креветки – 150 г;
  • майонез Торчин® "Європейський" – 2 ст. ложки;
  • твердий сир – 80 г.

Якщо ви не знаєте чим вразити коханого чи кохану у святкову вечерю, цей рецепт точно залетить їм у саме серденько. Знайомтесь - гункани.

Гункани - це одна з найпопулярніших страв японської кухні. Вони представляють собою невеликі ролики з рису, обгорнуті норі, прикрашені різноманітними начинками та запечені в духовці.

Гункани можуть бути виготовлені з різних інгредієнтів, таких як риба, морепродукти, овочі або навіть фрукти. Ми пропонуємо вам гункани з крабовими паличками. Така начинка – це не тільки смачний але й доступний варіант на різні гаманці.

Етапи приготування 

  1. Рис для суші вимийте декілька разів, доки вода не стане прозорою. Потім варіть рис у воді протягом 15-20 хвилин, доки він не стане м'яким. Після цього дайте рису вистоятися протягом 10 хвилин, щоб він став липким.
  2. Підготуйте норі, розріжте її на прямокутники розміром близько 5х10 см.
  3. Крабові палички розділіть на волокна за допомогою виделки.
  4. Підготуйте начинку: змішайте волокна крабових паличок, майонез Торчин «Європейський», ікру, соєвий соус «Торчин», натертий твердий сир.
  5. Вологими руками сформуйте невеликі кульки з рису та розташуйте їх на норі. Залиште невеликий відрізок норі незакритим.
  6. На верхню частину рису покладіть підготовлено начинку з крабових паличок, та злегка притисніть, щоб вона прилипла до рису.
  7. Викладіть гункани на деко, застелене пергаментом, та запікайте 10 хвилин до утворення зверху скоринки.

Подавайте гункани поки вони не охолонули на спеціальному підносі або тарілці. Додайте до страви соєвий соус, васабі та маринований імбир.

Секрети приготування

Гункани готуються досить легко, але є декілька секретів, яки спростять вам їх приготування.

  • Важливо дотримуватися пропорцій при формуванні рисових кульок. Рис повинен бути липким, щоб гункани не розпадалися.
  • Якщо ви хочете щоб крабові палички були по формі максимально наближений до краба, то найкраще їх не нарізати, а саме розділяти на волокна. Ми пропонуємо швидко це зробити за допомогою виделки. Також фуд-блогери описують інший швидкий спосіб розділення крабових паличок на волокна – зім’яти їх в кулаку.
  • Для начинки обирайте сир нейтральних, не солодких смаків.

Начинки для гунканів, як ми писали, можуть бути різними. В оригінальному рецепті гунканів використовується м'ясо краба, яке ми замінили на більш бюджетний варіант – крабові палички. Якщо ви не поціновувач крабових паличок, ви можете замінити їх на відварені креветки, або шматочки лосося.

Також в оригіналі до гунканів додають ікру летючої риби, тобіко. Ми замінили її на пасту з ікрою, також підійде ікра скандинавських або атлантичних риб.

Експериментуйте з різними начинками та інгредієнтами, і кожен раз ваші гункани будуть унікальними та неперевершеними!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися