Інгредієнти:
- кабачки – 2 кг;
- вода – 7 склянок;
- оцет – 1 склянка;
- цукор – 1 склянка;
- сіль - 2 ст. л.;
- кетчуп «Чилі» Торчин® – 8 ст. л.;
- гвоздика – 1 ч.л.;
- перець запашний – 1 ч.л.;
- перець чорний – 1 ч.л.
Кабачки - в якому вигляді ми їх не готуємо влітку, смажені, запечені, тушковані, фаршировані. Як же забрати їх смак із собою з літа? Відповідь проста - ми можемо законсервувати їх з кетчупом «Чилі» і насолоджуватися їх хрустким смаком усю зиму.
Як замаринувати кабачки на зиму
- Підготуйте кабачок. Для цього рецепту варто вибирати кабачки середнього розміру: довжиною близько 20 см і товщиною 5 – 8 см. Також ви можете вибрати маленькі кабачки і замаринувати їх цілими. Якщо ви хочете маринувати кабачки з кетчупом на зиму цілими, вибирайте плоди до 15 см завдовжки і до 2 см завтовшки.
- Кабачки слід вимити і нарізати кружальцями завтовшки близько 1 см
- Для приготування маринаду влийте воду в каструлю та поставте на плиту. Коли вода закипить додайте до неї цукор, оцет, сіль та головну особливість цього рецепту, кетчуп «Чилі» Торчин®. Саме він зробить ваші кабачки пікантно-солодкого смаку із легкою гостринкою. Дайте закипіти маринаду, зменшіть вогонь і дайте йому поваритися ще близько 5 хвилин.
- Візьміть стерилізовані банки, і на дно банок помістіть запашний та чорний перець, гвоздику. На спеції викладаємо кабачки.
- Заливаємо їх гарячим маринадом до самого верху. Тепер необхідно простерилізувати кабачки. Для цього в кастрюлю з киплячоюю водой кладемо на дно рушник на який ставимо банки з кабачками. Стерилізуємо в такий спосіб близько 10 хв. Дістаємо банки і закриваємо кришками.
- Банки з кабачками на зиму перевертаємо вгору дном, накриваємо ковдрою і залишаємо їх так, поки вони повністю не охолонуть. Як банки охолонуть, заберіть їх у прохолодне захищене від сонячних променів місце.
Завдяки цьому рецепту свіжість літнього кабачка не лише збережеться, а й доповниться новими смаками.
Секрет приготування хрустких кабачків на зиму
Кабачок чудово підходить для консервування на зиму. З нього взимку ви зможете зробити відмінну закуску або доповнити маринованим кабачком основне блюдо, додати в сендвіч або салат. Також із маринованих кабачків можна приготувати смачні закуски для вечірки: маленькі канапешки, рулетики, шашлички. У багатьох випадках маринований кабачок може замінити у рецепті консервовані огірки. Важливо заготовити кабачок правильно, щоб він вийшов пружним і хрустким. Для вдалої консервації кабачків ми підібрали кілька порад.
- Вибирайте кабачки невеликих розмірів з маленьким насінням усередині. Молодий кабачок не тільки відрізняється від зрілого родича смаком, але й має ніжнішу структуру. Але, якщо так вийшло, що у вас під рукою тільки зрілі кабачки, обов'язково очистіть їх від шкірки і видаліть серединку з насінням.
- Марінад. Правильний маринад – це половина успіху. Ми пропонуємо маринувати кабачки з кетчупом чилі, такий маринад не тільки додасть яскравості консервації, але й забезпечить кабачками особливий пікантний смак, аромат та незабутній хрускіт.
- Не забудьте простерилізувати банки. Ми радимо вам не пропускати цей етап та добре стерилізувати банки та кришки. Інакше є ризик, що мариновані кабачки зіпсуються та не збережуться до зими.
Eugene_64bd6b7a41983 склянка 200 мл
Скільки виходить банок з такої кількості кабачків?
Дякую
По-перше: який об'єм банок мається на увазі??? Чи пів літрові і дволітрові стерилізувати однаково???
По-друге: що таке "полотенце"?
Час стерилізації для літрових та 2-х літрових банок однаковий.
Помилку, виправили, дякуємо.
Склянка це скільки? Пишіть будь-ласка хочаб у примітках мілілітри, грами тощо