Інгредієнти:
- Кабачки – 2 кг
- Часник – 1 головка
- Заправка для супу Торчин «Овочева з болгарським перцем» – 1 упаковка
- Вершкове масло – 0,5 пачки (приблизно 100 грамів)
- Цукор – 1 ст. л.
Як приготувати кабачкову ікру
- Кабачки необхідно порізати і подрібнити, для цього підійде м'ясорубка або блендер.
- Після перекладіть масу в невелику каструлю або глибоку сковорідку і додайте заправку «Овочева з болгарським перцем».
- Накрийте кришкою і доведіть суміш до кипіння.
- Після закипання додайте вершкове масло і протушкуйте кабачки приблизно 40 хвилин.
- Коли блюдо буде майже готове, додайте дрібно нарізаний часник.
- Якщо кабачкова ікра готується для консервації – додайте оцет і закайте її в банки.
Вітаємо, кабачкова ікра (овочева ікра) готова! Дайте їй трохи охолонути і можна приступати до дегустації. Рецепт розраховано приблизно на 8 порцій.
Альтернативні інгредієнти для кабачкової ікри
Практично в кожній родині є улюблений рецепт кабачкової ікри. Десь він передається ще від прабабусі, а хтось буквально недавно знайшов спосіб приготування в Інтернеті.
Не дивно, що одного варіанту у страви бути не може – існують десятки варіацій. У кабачкову ікру додають баклажани, яблука, сиру або обсмажену моркву, спеції і «секретні інгредієнти».
Кабачкова ікра найчастіше готується для консервації, щоб ласувати смаком у холодні осінньо-зимові дні. Однак і в свіжому вигляді вона має відмінний смак. Спробуйте приготувати страву за простим рецептом Торчин і відкрийте нові нотки давно знайомої закуски.
З чим поєднується кабачкова ікра
Ніжна, повітряна та дуууже смачна, кабачкова ікра – це смак дитинства для багатьох українців. Вона відмінно поєднується з картопляним пюре, крупами або навіть простою скибочкою свіжого хліба.
Ідеальної пюрованої консистенції або з маленькими шматочками, охолоджена або тепла – в кожному домі люблять по-своєму, проте складно знайти людину, яка не знає, що таке овочева ікра. Сьогодні магазини пропонують широкий асортимент, тому купити ікру можна в будь-який день. Але ж куди смачніше зробити її вдома, особливо в літній сезон молодих кабачків. Тим паче, що приготувати закуску зовсім не складно.
Пропонуємо спробувати швидку кабачкову ікру за рецептом Торчин – із додаванням готової заправки.