Рецепти

Канапки зі шпротами

kanapki_shporoty
kanapki_shporoty
kanapki_shporoty
prev
next
kanapki_shporoty
30 хв
4

Інгредієнти:

  • шпроти в олії — 1 банка;
  • сир твердий — 150 г;
  • солоні огірки — 3 шт.;
  • тостовий хліб — 4 шт.;
  • майонез Торчин® «Домашній» — 3 ст. л.;
  • зелень для оздоблення — 1 ст. л.

Ви не уявляєте свята без смачних шпротів на гріночці? Тоді на цій сторінці ви знайдете те, що вам потрібно. Ми віднайшли ваш улюблений рецепт канапок зі шпротами, такий смачний, що забути його неможливо! Наш секрет - це оригінальна подача і більше смаку з Торчин®! Спробуйте наш рецепт та подаруйте близьким новий смачний спогад!

А якщо на перший погляд вам здається цей рецепт складним, не поспішайте, подивіться етапи приготування, описані нижче, і ви зрозумієте, що це не важко і не довше, чим готувати класичний варіант канапок з грінками.

З цієї кількості інгредієнтів у вас вийде 8 канапок.

Як приготувати канапки зі шпрот?

  1. Беремо тостовий хліб. Наша задача створити з хліба конвертики, в які ми складемо начинку. Для цього скалкою розкатуємо хліб, щоб він став тонше, та розрізаємо його на трикутники. Трикутник скручуємо та закріплюємо краї зубочисткою, щоб вони не розпались.
  2. Викладаємо конвертики з хліба на деко та відправляємо їх у духовку на 10хв при температурі 180 градусів.
  3. Поки конвертики запікаються, готуємо начинку: натираємо 150 г твердого сиру, додаємо майонез Торчин® “Домашній”, 2 натерті зубчики часнику та ретельно все перемішуємо. Ми для начинки взяли твердий сир, але якщо вам до вподоби м’який, виможете замінити його на плавлений.
  4. Солоний огірок розріжте навпіл вздовж. Дістаньте з банки шпроти, та дайте гарно стекти зайвій олії.
     

    kanapky_zi_shprot

  5. Дістаємо конвертики з духовки, даємо їм охолонути й виймаємо з них зубочистки. В середину кожного конвертика накладаємо по чайній ложці сирної начинки, половинку солоного огірка, по одній штуці шпрот й прикрашаємо зеленню.
     

    kanapky_zi_shprot

Канапки готові. Канапки краще одразу подавати до столу, щоб хлібні конвертики зберігали свою хрумкість.

Різновиди канапок зі шпротів

Якщо ви шукаєте різноманіття, та прагнете знайте свій улюблений смак канапок зі шпротами, пропонуємо вам ознайомитись з різними варіаціями, як комбінувати різні інгредієнти і кожного разу отримувати новий смак.

  • На часниковій грінці – це на нашу думку класичний варіант канапок зі шпротами. Він подається на попередньо обсмаженій та натертій часником грінці, змащеній майонезом. До шпрот додається солоний або свіжий огірок, лимончик, або шматочок відвареного яйця.
  • На свіжому хлібі – якщо ви не хочете смажити грінки, є варіант бутербродів на свіжому хлібі. Тут в якості основи до хлібу може бути майонез або вершкове масло. На основу зверху кладуть шпроти з огірком (частіше свіжим).
  • На темному хлібі. Зазвичай для канапок зі шпротами використовується білий хліб або батон. Але ви можете здивуватись новому відтінку смаку, який розкриється, завдяки поєднанню чорного хлібу зі шпротами. Додатково відтінити смак можна додаванням свіжого томату, солоного огірку, чи навіть омлету.
  • З екзотичним фруктами. Так, ми самі були здивовані, але готуючи для вас рецепт канапок, побачили, що є досить популярними канапки зі шпротами з ківі та гранатом. Чесно кажучи, нам ще не довелось спробувати такий смак, то ж не можемо розказати вам наскільки він нам сподобався. Али ви, якщо вже спробували, обов’язково поділіться в коментарях внизу сторінки з іншими, як вам така екзотика.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися