Рецепти

Шніцель з капусти

Kapusta_Shnicel
Kapusta_Shnicel
Kapusta_Shnicel
Kapusta_Shnicel
prev
next
Kapusta_Shnicel

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 1 невеличка головка;
  • майонез – 100 г;
  • гірчиця – 100 г;
  • зелень для посипки на ваш смак.

Все геніальне – просто! Ще раз пересвідчуємось на цьому, коли готуємо звичайну білокачанну капусту за нашим рецептом. Максимально простий і легкий рецепт, який потребує мінімум вашого часу. Капуста за ним виходить така смачна, що навіть ті, хто досить прохолодно ставився до неї, відмічає, що приготована в такий спосіб, вона неймовірна. Впевнені, ви будете приємно здивовані, якою смачною може бути звичайна білокачанна капуста.

Цієї кількость інгредієнтів, що надана в рецепті, розрахована на приготування шніцелів з однієї невеличкої капустини, вагою 500 – 700 г. Ми рекомендуємо обирати не дуже великі голівки капусти, завдяки цьому, вона добре пропечеться зсередини, а країні пелюстки не будуть підгорати.

Приготування шніцелю з капусти

Наш оригінальний рецепт передбачає готування у духовій шафі, але якщо у вас її не має, не біда, нижче ми розкажемо, як приготувати такий же капустяний шніцель на сковорідці.

  1. Першим етапом підготуємо капусту. Краще, якщо це буде молода капуста, вона приготується значно швидше, та має ніжніший смак. Але, якщо молодої не має, підійде й звичайна білокачанна капуста. Капусту треба вимити та нарізати кружальцями завтовшки 1 см.
     

    Shnicel_Kapusta

     

  2. Секретом смаку шніцелю з капусти безумовно є соус. Для приготування соусу у рівних пропорціях змішуємо майонез і діжонську гірчицю, ретельно перемішуємо. За бажанням ви можете додати до соусу дрібно порублений часник.
  3. Порізані кружальця капусти розкладаєте на деко і кожен шматочок добре змащуєте соусом так, щоб він гарно покрив верхній слой капусти.
     

    Shnicel_Kapusta

     

  4. Ставимо змащену капусту у духову шафу розігріту до 180 градусів Цельсія, та залишаємо її там приблизно на 20 хвилин. Час запікання орієнтовний, і залежить в першу чергу від капусти. Для молодої капусти, вистачить 20 хвилин, для старої, можливо доведеться протримати і до пів години. Орієнтуйтесь в процесі приготування на те, як швидко ваша капуста стане м’якою, для цього періодично проколюйте її виделкою.
  5. Достаємо запечені капустяні шніцелі та зверху присипаємо зеленню. Ми для цього обрали петрушку. Ви беріть зелень за своїм смаком.

Подавати до столу такий шніцель потрібно одразу після приготування, так ви отримаєте максимальне свіжий насичений смак. Подавати можна, як самостійну страву з салатом, або у поєднанні з мясом чи рибою, або у доповненні з іншими овочами.

Приготування шніцелю з капусти на сковороді

Ми вже згадували, що якщо у вас не має духовки, або за якихось інших обставин ви не можете нею скористуватись, то ви можете приготувати такий шніцель на сковороді. Нижче ми розпишемо адаптований рецепт шніцелю для сковороди. А для тих, хто вагається, зазначимо, що на смак така капуста не поступається приготовленій у духовці.

Щоб приготувати шніцель з капусти на сковороді, вам також, як і для рецепту з запіканням, необхідно нарізати капусту кружальцями, а от далі слідуйте наступним крокам:

  • Поставите сковорідку на середній вогонь та змажте олією. Олію потрібно не вливати у сковорідку, а саме змазати, щоб був тоненький шар. На розігріту сковорідку покладіть капусту та потримайте доки знизу не утвориться рум’яна скоринка.
  • Переверніть обережно капусту на другу сторону, зменшить вогонь, та змастіть зверху соусом з майонезу та діжонської гірчиці. Додайте трохи води у сковорідку, щоб вона по висоті приблизно на половину покрила шматочки капусти. Тушкуйте під кришкою близько 10 хвилин, щоб випарувалась вся вода.
  • Коли вся вода випарувалась, збільшить вогонь, та потримайте капусту на вогні, поки знизу на утвориться рум’яна скоринка. Далі знімайте з вогню та подавайте до столу.

Ось в такий легкий спосіб ви можете приготувати звичайну білокачанну капусту по новому. Гірчиця та майонез дадуть страві виразного смаку. Тож якщо ви ще не пробували капустяний шніцель за нашим рецептом, пропонуємо приготувати. Впевнені, що і ви, і ваші близькі, будуть здивовані, якою смачною може бути капуста.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися