
Інгредієнти:
- куряче філе — 400 г;
- болгарський перець — 1 шт.;
- середня морква — 1шт.;
- капуста пекінська — 80 г;
- олія для смаження — 1 ст.л.;
- соєвий соус Торчин® «Теріякі» — 100 мл;
- корень імбиру - 30 г;
- часник - 3 зубчики;
- крохмаль - 3 ст.л.
- кунжут — 1 ст.л.
Як приготувати смачну курку, але якось по новому? Пропонуємо рецепт курки з соусом “Теріякі”. Ніжне м’ясо із солодкуватим смаком, збалансований з додаванням болгарського перцю, моркви і пекінської капусти — ця страва підійде як для святкового столу, так і на обід чи вечерю у повсякденному житті.
Приготуємо курку за допомогою додавання соєвого соусу теріякі. Він надасть курці пряного смаку з легкою гостротою. Процес приготування не займе у вас багато часу і під силу навіть новачкам на кухні. Курка з соусом “Теріякі” в азіатському стилі прекрасно доповнить ваше домашнє меню.
Готуємо курку з соусом “Теріякі”
- Куряче філе треба промити та очистити від прожилок. Просушити паперовим рушником. Нарізати полосками. Полоски обваляти у крохмалі.
- Пекінську капусту нарізати квадратні шматочки.
- Болгарський перець помити, очистити від серцевини та нарізати напівкільцями.
- Моркву помити та порізати кружечками.
- У сковороду необхідно налити олію та розігріти. Викласти шматочки курки.
- Смажити на великому вогні близько 5 хвилин до отримання золотої скоринки. Так курка в соусі буде соковитою та апетитною на вигляд.
- Додайте до філе овочі та смажте, помішуючи, ще 2 хвилини. Далі додайте друбно нарізаний імбир та часник і обсмажте все разом 1 хвилину.
- На останньому етапі необхідно додати соєвий cоус Торчин® «Теріякі», який додасть пікантно-солодкуватих нот. Зауважте, що соєвий соус вже достатньо солоний сам по собі, тому не потрібно додавати сіль до страви.
- Ретельно перемішати курку з овочами в соусі та смажити близько 2 хвилин.
Сервірують курку на індивідуальній тарілці, посипаючи зернами кунжуту. Також можете посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею Як гарнір можна подати рис або макаронні вироби. Хоча по суті, це вже смачна і ситна страва і без гарніру.
Смачного!
Секрети приготування курки з соусом “Теріякі”
У даному рецепті використовується куряче філе, але ви можете замінити цю частину курки на будь-яку іншу — підійдуть крила, стегна, гомілки. Залежно від того, яку частину курки готуєте, варіюється час термічної обробки.
Для того, щоб зробити смак курки в соусі більш насиченим, можна попередньо замаринувати її у соєвому соусі Торчин® «Теріякі» на 30 хвилин.
Курка в соусі теріякі поєднується з різними овочами. До неї підходять томати, червоний перець, цибуля, броколі, кабачок, гарбуз. Ви можете приправити страву різними спеціями: меленою паприкою, базиліком, , майораном, орегано тощо.
Якщо вам подобаються гострі ноти, додайте до переліку інгредієнтів перець чилі. Дрібно наріжте його і висипте до курки разом з іншими овочами або під час маринування із соєвим соусом Торчин® «Теріякі» (якщо ви попередньо це робите).