Інгредієнти
Начинка:
- куряче філе – 300 г;
- ананас консервований – 150 г;
- цибуля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- вершкове масло – 30 г;
- соняшникова олія;
- карі – 1 ст. ложка;
- тісто листкове – 300 г.
Заливка:
- кетчуп Торчин «Лагідний» - 150 г;
- вода – 80 мл;
- яйця – 5 шт.
Кіш з куркою – дуже популярна страва, яку кожен готує на свій смак. Курка чудово поєднується з грибами, сиром, томатами, цукіні та іншими інгредієнтами. Ми пропонуємо свій варіант кіша з куркою, де родзинкою є кетчуп Торчин «Лагідний», який надає начінці томатного смаку, а таємний інгредієнт – консервований ананас. Спробуйте!
- Наріжте куряче філе слайсами, моркву – соломкою, а цибулю - дрібно.
- Обсмажте куряче філе разом з морквою до золотистої скоринки, посоліть та поперчіть - перекладіть.
- Цибулю обсмажте на вершковому маслі до м’якості, приправте карі.
- Розкатайте листкове тісто і викладіть у форму, застелену пергаментом. Зверху покладіть пергамент і насипте бобові або крупу.
- Випікайте 20 хвилин за температури 160 градусів.
- Для заливки: змішайте яйця, кетчуп та воду до однорідності. Посоліть і поперчіть.
- Дістаньте основу кіша, приберіть бобові.
- Рівномірно розподіліть начинку: курку з морквою, цибулю та ананас.
- Зверху обережно вилийте заливку.
- Знову поставте випікатися в духовку на 40-45 хвилин за температури 165°С.
- Voila!
Подавати кіш можна як теплим, так і холодним! Смачного!
Цікаві факти про Кіш
Вперше про цей пиріг почули у 1805 році, але зафіксовано вживання лише у 1925 році. І незважаючи на те, що кіш вважається істинно французькою стравою, використання в рецепті яєць та вершків, які запікалися у тісті з рибою, м'ясом та фруктами більше відносять до англійської кухні. Існують різні варіації кіша, від «ельзаського кіша» з обсмаженою цибулею до всіляких овочевих, рибних та м'ясних поєднань.
За іншою версією кіш є німецькою стравою, багато хто пов'язує назву з німецьким словом «Kuchen», що означає «пиріг». І що з'явився він завдяки винахідливості та ощадливості німецьких кухарів. Тому що вони залишки тіста, не викидали, а використовували в цьому пирозі. І першим варіантом був м'ясний пиріг із шинкою.