Рецепти

Кіш із куркою

Підготувати всі потрібні інгредієнти.
Куряче філе нарізати смужками, моркву — соломкою, ріпчасту цибулю — півкільцями. Моркву й курку посолити, поперчити й підсмажити на олії до рум’яної кірочки. Зняти з плити.
Ріпчасту цибулю пасерувати на вершковому маслі до пом’якшення й набуття солодкуватого присмаку. Додати карі.
Тісто трохи розкачати й викласти 2/3 частини до форми, зміцнивши бортики (мішечком або марлею з крупою чи горохом). Випікати 20 хвилин за температури 160 градусів.
Яйця збити з кетчупом і водою, додавши сіль і перець.
Дістати мішечок. Викласти курку з морквою, цибулю, ананас. Залити збитими яйцями й поставити випікати на 45 хвилин за температури 160 градусів. Смачного!
Кіш із куркою
prev
next
Кіш із куркою
110 хв
8

Інгредієнти

Начинка:

  • куряче філе – 300 г;
  • ананас консервований – 150 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вершкове масло – 30 г;
  • соняшникова олія;
  • карі – 1 ст. ложка;
  • тісто листкове – 300 г.

Заливка:

  • кетчуп Торчин «Лагідний» - 150 г;
  • вода – 80 мл;
  • яйця – 5 шт.

Кіш з куркою – дуже популярна страва, яку кожен готує на свій смак. Курка чудово поєднується з грибами, сиром, томатами, цукіні та іншими інгредієнтами. Ми пропонуємо свій варіант кіша з куркою, де родзинкою є кетчуп Торчин «Лагідний», який надає начінці томатного смаку, а таємний інгредієнт – консервований ананас. Спробуйте!

  1. Наріжте куряче філе слайсами, моркву – соломкою, а цибулю - дрібно.
  2. Обсмажте куряче філе разом з морквою до золотистої скоринки, посоліть та поперчіть - перекладіть.
  3. Цибулю обсмажте на вершковому маслі до м’якості, приправте карі.
  4. Розкатайте листкове тісто і викладіть у форму, застелену пергаментом. Зверху покладіть пергамент і насипте бобові або крупу.
  5. Випікайте 20 хвилин за температури 160 градусів.
  6. Для заливки: змішайте яйця, кетчуп та воду до однорідності. Посоліть і поперчіть.
  7. Дістаньте основу кіша, приберіть бобові.
  8. Рівномірно розподіліть начинку: курку з морквою, цибулю та ананас.
  9. Зверху обережно вилийте заливку.
  10. Знову поставте випікатися в духовку на 40-45 хвилин за температури 165°С.
  11. Voila!

Подавати кіш можна як теплим, так і холодним! Смачного!

Цікаві факти про Кіш

Вперше про цей пиріг почули у 1805 році, але зафіксовано вживання лише у 1925 році. І незважаючи на те, що кіш вважається істинно французькою стравою, використання в рецепті яєць та вершків, які запікалися у тісті з рибою, м'ясом та фруктами більше відносять до англійської кухні. Існують різні варіації кіша, від «ельзаського кіша» з обсмаженою цибулею до всіляких овочевих, рибних та м'ясних поєднань.

За іншою версією кіш є німецькою стравою, багато хто пов'язує назву з німецьким словом «Kuchen», що означає «пиріг». І що з'явився він завдяки винахідливості та ощадливості німецьких кухарів. Тому що вони залишки тіста, не викидали, а використовували в цьому пирозі. І першим варіантом був м'ясний пиріг із шинкою.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися