Інгредієнти:
Начинка:
- куряче філе – 0,3 кг;
- цибуля – 1-2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- вершкове масло;
- кетчут від Торчин® "Лагідний" - 100 г;
- соняшникова олія.
Підливка:
- помідори – 1-2 шт.;
- сметана – 1 ст.;
- сир (твердий) – 100 г;
- курячі яйця - 1шт.
Приготування такої страви, як кіш з куркою, ускладняється тільки приготуванням тіста. Однак його можна приготувати заздалегідь. А потім просто додати начинку, залити сметано-яєчною сумішшю та запекти.
Приготувати страву можна як на сніданок, так і на обід. Різноманітність полягає у варіантах начинки. Кіш з куркою – універсальний варіант, але можна замість курки додати м'ясо чи рибу. Все залежить від ваших уподобань.
Етапи приготування
- Першим етапом є приготування начинки. Куряче філе та цибулю необхідно нарізати на маленькі кубики. Нарізати соломкою моркву. Викласти моркву та філе на сковороду та обсмажити до золотистої скоринки. У процесі додати сіль та перець. Цибулю посмажити на вершковому маслі.
- Беремо форму та застилаємо її пергаментом. Розгортаємо листкове тісто і викладаємо у форму. Далі викладаємо обсмажену цибулю та нарізане філе. Посипати спеціями.
- Готуємо заливку. Для цього змішуємо яйця, сметану та тертий сир.
- Заливку виливаємо у форму. За бажання можна прикрасити помідорами чері.
- Ставимо в духовку, температура має бути 180°С. Випікати 40-45 хвилин. Подавати пиріг слід теплим.
Кіш із куркою
Кіш – досить проста і дуже смачна страва. Воно може стати окрасою святкового столу або служити як звичайна вечеря. Начинка при цьому може бути будь-яким, але найпоширенішим варіантом є курка. Кіш з куркою – це листкове тісто, куряче філе з цибулею як начинка та сметано-яєчна заливка з сиром. Неймовірно смачна страва, яка складається з невеликої кількості інгредієнтів і при цьому легка у приготуванні. Рецепт його неодмінно має бути у кухонній книзі кожної господині.
Вперше про цей пиріг почули 1805 року, але зафіксовано вживання лише 1925 року. І незважаючи на те, що кіш вважається істинно французькою стравою, застосування в рецепті яєць та вершків, які запікалися у тісті з рибою, м'ясом та фруктами більше відносять до англійської кухні. Існують різні варіації кіша, від «ельзаського кіша» з обсмаженою цибулею до всіляких овочевих, рибних та м'ясних поєднань.
За іншою версією кіш є німецькою стравою, багато хто пов'язує назву з німецьким словом «Kuchen», що означає «пиріг». І що з'явився він завдяки винахідливості та ощадливості німецьких кухарів. Тому що вони замість викидати залишки тіста, використовували його в цьому пирозі. І першим варіантом був м'ясний пиріг із шинкою.