Інгредієнти:
- ковбаса варена – 350 г;
- яйця – 3-4 шт.;
- огірки квашені – 3-4 шт.;
- морква – 2-3 шт.;
- картопля – 4-5 шт.;
- зелений горошок – 1 банка (200 г);
- майонез Торчин ® “Європейський” – 200 г;
- сіль, перець чорний мелений – за смаком.
Невід'ємним атрибутом зимових свят є класичний олів’є. Ось вже багато років цей салат створює святковий настрій у компанії з новорічною ялинкою, щедрівками, бульбашками ігристого та подарунками. Пропонуємо простий традиційний рецепт олів'є, на основі ковбаси, заправлений смачним майонезом. На нашу думку, саме завдяки цим двом інгредієнтам салат смакує як у дитинстві, залишаючи по собі враження “по-домашньому смачно”.
Приготування салату олів’є
- Відваріть моркву, яйця в круту і картоплю в мундирі. Потім дайте їм охолонути та очистить від шкірки.
- Напевно, найскладніша частина у приготуванні олів'є - нарізати кубиками ковбасу, картоплю, моркву, яйця та квашені огірки. Щодо розміру кубиків - ріжте не задрібно, аби не перетворити салат на олів’єшну кашу. Огірки можна покришити трохи дрібніше. Головне, відтиснути з них рідину.
- Злийте рідину із баночки зеленого горошку. Оберіть ємність для салату і перемішайте там всі нарізані інгредієнти, додавши горошок.
- Далі момент заправки олів'є майонезом Торчин ® “Європейський”. Знову ретельно перемішайте.
- Фінальний акорд - трошки солі та меленого чорного перцю за смаком. Можна декорувати свіжим кропом, петрушкою чи зеленою цибулькою.
Як цікаво подати олів’є
Щоб візуально перетворити класичний олів'є на щось оригінальне, пропонуємо кілька ідей подачі на стіл. Часто буває так, що на свято збирається багато гостей, одже не завжди зручно отримати свою порцію салата зі спільного блюда. Для таких випадків рекомендуємо сервірувати олівʼє порціонно у десертних піалах.
Також салат олівʼє може стати відмінною порційною закускою. Для цього візьміть тарталетки та наповніть їх салатом або ж можна олів'є викладати навіть на чипси, декорувавши зверху зеленню.
Ще одна цікава й гарна ідея порційного салату — олів'є, загорнутий в огірок. Отже, тоненькими слайсами наріжте огірок. На кожен шматочок викладіть салат та загорніть. Зверху прикрасьте страву майонезом та гілочкою базиліка чи м'яти.
За допомогою форми для випікання бісквітів можна зробити торт-олів'є. Утрамбуйте добре салат лопаткою і, обережно перевернув, викладіть на тарілку. Декоруйте зеленню та яйцем.
Олів'є можна перетворити на справжнє "колесо фортуни". Таке сервірування точно привабить увагу гостей. Широку та глибоку тарілку розділіть на 7 секцій. По центру поставте піалку з майонезом, а навколо, ніби пелюстки, викладайте кожен інгредієнт окремо: ковбасу, солоні огірки, яйця, горошок, моркву, картоплю, свіжі огірки. Кожен гість зможе змішати компоненти собі до смаку.
І, нарешті, салат олівʼє може стати чудовим доповненням до подарунку близьким чи знайомим. Для цього перекладіть страву у банку та прикрасьте декоративною стрічкою.