Рецепти

Лазанья

Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Дрібно порізану цибулину обсмажити до золотавого кольору. М’ясний фарш додайте до цибулі та смажте до готовності яловичини. Посоліть і поперчіть до смаку.
Коли фарш приготується, додайте до нього 1 паковання томатної заправи від «Торчина». Далі тушкуйте на невеликому вогні близько 10 хвилин.
Щоб приготувати соус «Бешамель», потрібно розтопити вершкове масло в посудині з товстими стінками на невеликому вогні. Додати борошно, розмішати. У гарячу суміш (вона називається «ру») потроху влийте холодне молоко, ретельно помішуючи. На цей час посуд краще зняти з вогню. Коли додасте все молоко, поставте соус на невеликий вогонь і варіть, постійно помішуючи, близько 5 хвилин. Щойно соус загусне, посоліть і поперчіть, зніміть з вогню.
Прямокутну вогнетривку форму змастіть маслом, покладіть листки лазаньї за розміром дна, зверху розподіліть трохи соусу «Бешамель».
На «Бешамель» викладіть м’ясний фарш, накрийте листком лазаньї та чергуйте шари, поки не досягнете потрібної висоти. Останнім шаром має бути «Бешамель».
Посипте лазанью тертим пармезаном і запікайте 30 хвилин у розігрітій до 190 градусів духовці. Щоб пармезан не згорів, можна прикрити форму фольгою на перші 20 хвилин.
Готову лазанью дістаньте з духовки, дайте постояти хвилин 10, а потім наріжте на порції. Смачного!
Класична лазанья
prev
next
Класична лазанья
90 хв
2

Інгредієнти

  • листи для лазаньї - 5 шт.;
  • фарш яловичий - 250 г;
  • заправка Торчин® "Томатна з болгарським перцем" - 1 уп.;
  • цибуля ріпчаста - ½ шт.;
  • борошно - 20 г;
  • молоко - 200 мл;
  • вершкове масло - 25 г;
  • пармезан;
  • сіль, перець - за смаком.

Лазанья - це традиційна страва італійської кухні, а також вид макаронного виробу - листи тіста з твердих сортів пшениці квадратної або прямокутної форми. Готувати лазанью вміє кожна італійка.

Лазанья може здаватися непростою в приготуванні стравою, але насправді італійці не особливо люблять складні рецепти. Головне - зрозуміти принцип складання страви.

  1. Перший крок - начинка. Наріжте дрібно цибулю і пасеруйте її на оливковій олії, поки не стане прозорою.
  2. Додайте м'ясний фарш і готуйте його, постійно помішуючи, поки не змінить колір.
  3. Посоліть та поперчіть за смаком.
  4. Влийте томатну заправку від Торчин® "Томатна з болгарським перцем" - все ретельно перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.
  5. Тепер приготуємо соус Бешамель: в окремій пательні розтопіть вершкове масло, всипте борошно і готуйте, помішуючи, на помірному вогні приблизно 5 хвилин. Важливо слідкувати, щоб суміш не змінювала колір. Влийте холодне молоко, ретельно перемішуючи вінчиком, щоб уникнути утворення грудочок. Готуйте соус до загустіння приблизно 5-10 хвилин. В кінці додайте сіль, перець і мускатний горіх. Як тільки соус почне кипіти, зніміть з вогню.
  6. Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
  7. Далі збираємо лазанью: перший шар - соус Бешамель, розподіляємо його рівномірно по дну форми, далі укладаємо листи для лазаньї, потім знову соус Бешамель, а поверх нього викладаємо м’ясний соус. Повторюємо шари один за одним. Верхній шар має бути соус Бешамель.
  8.  Посипте лазанью сиром Пармезан і відправте в розігріту до 190°C духовку на 30 хвилин.

Варіанти приготування лазаньї

Приготування лазаньї може стати творчим процесом, адже окрім класичного варіанту існують десятки різновидів італійської страви, які не поступаються за смаком оригіналу. Ось кілька ідей для ваших кулінарних експериментів:

Грибна лазанья з печерицями та соусом Бешамель. Ніжна, вершкова, легка страва, яка готується без особливих зусиль.

Лазанья зі шпинатом, рікоттою та Бешамель. Легкий літній варіант, особливо в сезон шпинату.

Лазанья з горіхами, гарбузом і морквою. Оригінальний осінній рецепт, де в якості начинки - м'якоть гарбуза з ніжним соусом Бешамель і хрумкими волоськими горіхами. Обов'язково додайте трохи мускатного горіха та чебрецю - вони зроблять страву ароматнішою.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися