Інгредієнти
- листи для лазаньї - 5 шт.;
- фарш яловичий - 250 г;
- заправка Торчин® "Томатна з болгарським перцем" - 1 уп.;
- цибуля ріпчаста - ½ шт.;
- борошно - 20 г;
- молоко - 200 мл;
- вершкове масло - 25 г;
- пармезан;
- сіль, перець - за смаком.
Лазанья - це традиційна страва італійської кухні, а також вид макаронного виробу - листи тіста з твердих сортів пшениці квадратної або прямокутної форми. Готувати лазанью вміє кожна італійка.
Лазанья може здаватися непростою в приготуванні стравою, але насправді італійці не особливо люблять складні рецепти. Головне - зрозуміти принцип складання страви.
- Перший крок - начинка. Наріжте дрібно цибулю і пасеруйте її на оливковій олії, поки не стане прозорою.
- Додайте м'ясний фарш і готуйте його, постійно помішуючи, поки не змінить колір.
- Посоліть та поперчіть за смаком.
- Влийте томатну заправку від Торчин® "Томатна з болгарським перцем" - все ретельно перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.
- Тепер приготуємо соус Бешамель: в окремій пательні розтопіть вершкове масло, всипте борошно і готуйте, помішуючи, на помірному вогні приблизно 5 хвилин. Важливо слідкувати, щоб суміш не змінювала колір. Влийте холодне молоко, ретельно перемішуючи вінчиком, щоб уникнути утворення грудочок. Готуйте соус до загустіння приблизно 5-10 хвилин. В кінці додайте сіль, перець і мускатний горіх. Як тільки соус почне кипіти, зніміть з вогню.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
- Далі збираємо лазанью: перший шар - соус Бешамель, розподіляємо його рівномірно по дну форми, далі укладаємо листи для лазаньї, потім знову соус Бешамель, а поверх нього викладаємо м’ясний соус. Повторюємо шари один за одним. Верхній шар має бути соус Бешамель.
- Посипте лазанью сиром Пармезан і відправте в розігріту до 190°C духовку на 30 хвилин.
Варіанти приготування лазаньї
Приготування лазаньї може стати творчим процесом, адже окрім класичного варіанту існують десятки різновидів італійської страви, які не поступаються за смаком оригіналу. Ось кілька ідей для ваших кулінарних експериментів:
Грибна лазанья з печерицями та соусом Бешамель. Ніжна, вершкова, легка страва, яка готується без особливих зусиль.
Лазанья зі шпинатом, рікоттою та Бешамель. Легкий літній варіант, особливо в сезон шпинату.
Лазанья з горіхами, гарбузом і морквою. Оригінальний осінній рецепт, де в якості начинки - м'якоть гарбуза з ніжним соусом Бешамель і хрумкими волоськими горіхами. Обов'язково додайте трохи мускатного горіха та чебрецю - вони зроблять страву ароматнішою.