Рецепти

Класична лазанья

Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Дрібно порізану цибулину обсмажити до золотавого кольору. М’ясний фарш додайте до цибулі та смажте до готовності яловичини. Посоліть і поперчіть до смаку.
Коли фарш приготується, додайте до нього 1 паковання томатної заправи від «Торчина». Далі тушкуйте на невеликому вогні близько 10 хвилин.
Щоб приготувати соус «Бешамель», потрібно розтопити вершкове масло в посудині з товстими стінками на невеликому вогні. Додати борошно, розмішати. У гарячу суміш (вона називається «ру») потроху влийте холодне молоко, ретельно помішуючи. На цей час посуд краще зняти з вогню. Коли додасте все молоко, поставте соус на невеликий вогонь і варіть, постійно помішуючи, близько 5 хвилин. Щойно соус загусне, посоліть і поперчіть, зніміть з вогню.
Прямокутну вогнетривку форму змастіть маслом, покладіть листки лазаньї за розміром дна, зверху розподіліть трохи соусу «Бешамель».
На «Бешамель» викладіть м’ясний фарш, накрийте листком лазаньї та чергуйте шари, поки не досягнете потрібної висоти. Останнім шаром має бути «Бешамель».
Посипте лазанью тертим пармезаном і запікайте 30 хвилин у розігрітій до 190 градусів духовці. Щоб пармезан не згорів, можна прикрити форму фольгою на перші 20 хвилин.
Готову лазанью дістаньте з духовки, дайте постояти хвилин 10, а потім наріжте на порції. Смачного!
Класична лазанья
prev
next
Класична лазанья
90 хв
2

Класичний рецепт лазаньї — інгредієнти

Як приготувати лазанью? Насамперед запасіться всіма необхідними інгредієнтами. Для класичного рецепта вам знадобляться:

  • листи для лазаньї - 5 шт;
  • фарш яловичий - 250 г;
  • томатний соус Торчин "Томатна з болгарським перцем" - 1 уп;
  • цибуля ріпчата - ½ шт;
  • борошно - 20 г;
  • молоко - 200 мл;
  • вершкове масло - 25 г;
  • пармезан;
  • сіль, перець - за смаком.

Етапи приготування лазаньї

Усі інгредієнти та посуд підготовлені до використання. Тепер настав момент перейти до найбільш хвилюючого етапу - перетворення звичайних продуктів на справжній шедевр гастрономії. Лазанья може здаватися непростою в приготуванні стравою, але насправді італійці не особливо люблять складні рецепти. Головне - зрозуміти принцип складання страви.

  1. Перший крок - начинка. Подрібніть цибулю і пасеруйте її на оливковій олії до золотистого кольору.
  2. Додайте м'ясний фарш у сковороду і тушкуйте його, постійно помішуючи.
  3. Додайте сіль та перець за смаком.
  4. Влийте томатну заправку від Торчин "Томатна з болгарським перцем", все ретельно перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.
  5. Тепер приготуємо молочний соус бешамель. В окремій сковороді розігрійте вершкове масло, додайте борошно й обсмажуйте до золотистої скоринки.
  6. Влийте молоко, посоліть і поперчіть.
  7. Постійно помішуючи масу, готуйте її на слабкому вогні до загустіння.
  8. Приготуйте форму для випікання, змастіть її вершковим маслом.
  9. Далі збираємо шари лазаньї, повторюючи їх. Перший шар молочного соусу, розподіляємо його рівномірно по дну форми, далі укладаємо листи для лазаньї, потім знову соус і тепер уже фарш. Повторюємо шари один за одним.
  10. Коли всі інгредієнти вже зібрані, посипте лазанью сиром пармезан і відправте страву в розігріту до 190°C духовку на 30 хвилин.

Лазанья

Що таке лазанья? Тільки уявіть, як ніжні листи пасти вкривають таке контрастне, але гармонійне поєднання пряного томатного соусу болоньєзе та ніжного вершкового соусу бешамель. І все це заховано під золотистою сирною скоринкою.

Лазанья - це традиційна страва італійської кухні, і одночасно з цим вид макаронного виробу - листів тіста з твердих сортів пшениці квадратної або прямокутної форми. Готувати лазанью вміє кожна італійка. Причому не тільки класичну версію, а й різні варіації рецепту - від вегетаріанської з листами з цукіні до грибної, гарбузової або шпинатної.

Єдине правило, яке об'єднує всі рецепти лазаньї, - дотримання послідовності шарів. Страва вибудовується як башточка з конструктора, і дає право на будь-який політ фантазії господині.

Лазанья

Варіанти приготування лазаньї

Приготування лазаньї може стати творчим процесом, адже окрім класичного варіанту існують десятки різновидів італійської страви, які не поступаються за смаком оригіналу. Ось кілька ідей для ваших кулінарних експериментів:

  1. Грибна лазанья з печерицями та соусом бешамель. Ніжна, вершкова, легка страва, яка готується без особливих зусиль.
  2. Лазанья зі шпинатом, рікоттою та бешамель - легкий літній варіант, особливо в сезон шпинату.
  3. Лазанья з горіхами, гарбузом і морквою. Оригінальний осінній рецепт, де в якості начинки - м'якоть гарбуза з ніжним соусом бешамель і хрусткими волоськими горіхами. Обов'язково додайте трохи мускатного горіха та чебрецю - вони зроблять страву ароматною та насиченою.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися