Рецепти

Крученики від Торчин®

kruchenyky
prev
next
kruchenyky

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • бекон – 200 гр;
  • філе курки – 350 г;
  • плавлений сир – 2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • кріп для начинки;
  • майонез Торчин ® “Домашній” – 3 ст.л.

Що за святковий стіл без кручеників? Адже це страва з традиційної української кухні. Маємо для вас рецепт кручеників із курячого філе, які неодмінно сподобаються гостям та прекрасно підійдуть для вашого меню до свят.

Робляться крученики досить швидко, продуктів – мінімум, а виходять дуже смачними і апетитними. Цікавий момент цього рецепту, що ми начиняємо крученики відвареним яйцем, плавленим сиром, кропом і часником, а потім загортаємо їх у полоски з копченого сала чи бекону.

Готуємо крученики

  1. Відварюємо одне яйце до крутої консистенції жовтка. Охолоджуємо, чистимо та нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо натертий на дрібну тертку плавлений сир і дрібно нарізаний кріп, перемішуємо. Видавлюємо зубчик часнику та додаємо майонез та перемішуємо до однорідної консистенції. Можна приправити трохи сіллю та меленим чорним перцем за смаком.
  2. Куряче філе помийте, очистіть від плівок та зайвого жиру. Потім розріжте вздовж на 2-3 частини. Нам потрібно відбити кожен з них. Для цього обгорніть шматочки харчовою плівкою та відбийте на дошці кулінарним молотком. Кожну відбивну змастіть з обох боків сіллю та улюбленими спеціями. В ідеалі, дати м’ясу полежати годинку у холодильнику.
  3. Щедро змащуємо кожну відбивну «Домашнім» майонезом від Торчин®. Всередину кладемо начинку з яйцем та плавленим сиром і замотуємо у форму рола.
  4. Наріжте копчене сало або бекон тонкими полосками (можна одразу придбати нарізаним у м’ясного відділі). Загорніть кожен крученик і тонкую полоску бекону чи копченого сала.
  5. Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Викладіть у керамічний посуд для запікання та запікайте 20-25 хвилин. Подавати крученики теплими як основну страву.

Прекрасно пасують до картопляного пюре, рису та запечених овочів. Якщо хочете чогось ще більш дієтичного та ніжного, робіть крученики з індичого філе. З нього, до речі, можуть вийти великі крученики.

Начинка для кручеників

Існує велике різноманіття кручеників через різні варіанти начинки для них.

Один із найпопулярніших – з твердим сиром. По етапам приготування, все аналогічно – ми готуємо відбиті шматки курячого філе і кладемо у кожний сирну начинку. Для приготування останньої візьміть улюблений твердий сир, натріть на тертці та додайте трохи дрібно нарізаної зелені (петрушка чи кріп). Далі завертаємо рулетом куряче м'ясо, щоб сир і зелень були всередині. Щоб він не розгорнувся, закріпіть крученик зубочисткою. Далі можна випікати або смажити на сковороді з рослинною олією до приємного коричнево-золотистого кольору.

Також, можна наш варіант рецепту видозмінити і замість того, щоб обгортати кожен крученик полоскою бекону, додати його до начинки. Тобто, нарізати бекон маленькими шматочками і змішати з нашою яєчно-сирною масою. Це і буде начинка. Далі загортаємо невелику її кількість у крученик і запікаємо.

Можна змінити начинку на щось більш оригінальне – в'ялені томати і базилік або гриби і чорнослив. Зустрічаються варіанти, навіть, із начинкою з квашеної капусти.

Спробуйте різні варіанти та знайдіть найкращий для себе.

Бажаємо світлих святкувань та смачного столу!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися