Інгредієнти:
- курячі стегна — 3 шт.;
- кетчуп Торчин® «Лагідний» — 150 г;
- суміш перців у горошку — 10 г;
- паприка — 5 г;
- сухе червоне вино — 40 мл;
- вершкове масло — 20 г;
- мед — 10 г;
- олія — 25 мл;
- ріпчаста цибуля — 1 шт.;
- петрушка — 20 г;
- часник — 4 зубки.
- Підготуйте всі інгредієнти. Суміш перців підсушити на гарячій пательні до появи яскравого аромату. Розтерти в ступці. Лайфгак, як ще можна розтерти перці в домашніх умовах без використання ступки: покласти в папір і побити молоточком або чимось важким.
- Приготуємо маринад: змішати перець, натертий часник, мед, натерту цибулю, паприку й подрібнену петрушку.
- Додати до маринаду кетчуп і вино.
- Стегна натерти маринадом і залишити щонайменше на годину.
- Запікати за температури 170 градусів протягом години.
- Смачного!
Курячі стегенця у томатно-перцевому соусі припадуть до душі поціновувачам незвичайних кулінарних поєднань. Маринад з додаванням меду та спецій перенесе вас до яскравого сонячного Марокко – країни прянощів й африканських вин. У нашому рецепті ми розповімо, як розкрити смак та аромат перцю горошком і як швидко розтерти його без ступки. Томатно–перцевий соус на основі кетчупу Торчин "Лагідний" і червоного сухого вина ніжно огортає м'ясо, роблячи його м'яким та соковитим. Неймовірно смачно!