Рецепти

М’ясо в соусі з томатами та овочами

123123
prev
next
123123

Інгредієнти:

  • куряче філе — 500 г;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • болгарський перець — 2 шт.;
  • заправка Торчин® томатна з болгарським перцем — 1 упаковка;
  • петрушка — 20 г.

Пропонуємо приготувати просту, але дуже смачну страву — курка в томатному соусі. Легка кислинка, яку мають томати, надає м’ясу курки цікавого пікантного відтінку, а якщо доповнити страву овочами, можна отримати повноцінний обід або вечерю.

Курка в соусі з томатами та овочами подобається дітям і дорослим. Для цього рецепту вам знадобиться куряче філе, болгарський перець і заправка Торчин® томатна з болгарським перцем, у якій шматочки моркви, цибулі та перцю гармонійно поєднуються з густою томатною пастою, зеленню та приправами. М’ясо курки з нею тушкується десь 15 хвилин і виходить ніжним на смак.

Готуємо м’ясо в соусі з томатами та овочами

  1. Філе ретельно промийте під проточною водою. За допомогою ножа видаліть усі плівки та прожилки. Розріжте грудку на часточки. Потрібно нарізати м’ясо філе як на курячий гуляш, тобто шматочками середнього розміру.
  2. Перець помийте, почистіть від серцевини та наріжте тонкою соломкою.
  3. У розігріту олію викладіть курку й обсмажуйте на високому вогні під кришкою до 10 хвилин до появи апетитної скоринки.
  4. Додайте до курки нарізаний перець, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще десь дві хвилини.
  5. Налити в сковороду заправку Торчин® томатна з болгарським перцем. Ретельно перемішати, щоб заправка змішалась з кожним шматочком м’яса.
  6. Накрийте кришкою, тушкуйте куряче філе в томатному соусі ще 5 хвилин.
  7. Готову курку в томатному соусі прикрасьте дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Для сервірування можна використовувати будь-яку зелень — петрушку, кріп, кінзу, листя базиліку або м’яти. Можна присипати курку з овочами в томатному соусі зернами кунжуту. Як додатковий гарнір можна подати відварений рис або макаронні вироби. До курочки підходять сухі червоні вина, натуральні соки.

Секрети приготування м’яса в соусі з томатами та овочами

Готуючи м’ясо в соусі з томатами та овочами, можна використовувати домашній томатний соус або купити готову заправку. Остаточний смак страви від цього не дуже зміниться. Готові заправки допоможуть заощадити час на готування, також вони містять необхідні спеції. До того, ж, готові заправки зроблені із сезонних стиглих помідорів, що теж дуже важливо для смачного томатного соусу.

Як овочевий гарнір, у рецепті курки в соусі з томатами використовуються будь-які овочі — болгарський перець, морква, кабачки, броколі, баклажани.

Смачно страва виходить також із печерицями. Додайте дрібно нарізані гриби до курки, перемішайте, а далі готуйте за кроками, вказаними у нашому рецепті.

Можна додати трохи перцю чилі, якщо прагнете фінальних нот з гостринкою.

На смак курка в томатному соусі чимось нагадує тушковану, тільки відрізняється більш насиченим томатним смаком.
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися