Рецепти

Лаваш на грилі

1
1
1
1
1
prev
next
1

Інгредієнти:

  • лаваш — 3 листи;
  • помідор — 2 шт.;
  • солодкий перець — 1 шт.;
  • листя салату — 50 г;
  • шинка — 100 г;
  • твердий сир — 100 г;
  • соус Торчин® “Часниковий” — 100 г.

Смачний лаваш на грилі, який є аналогом домашньої шаурми із доступних інгредієнтів, хороший варіант для гриль-меню під час посиденьок із друзями на свіжому повітрі. Коли не хочеться заморочуватися маринуванням, підготовкою, та очікуванням шашлику а швидко приготувати щось і так, що пальчики оближеш.

Пропонуємо рецепт лаваша на грилі з апетитним соусом Торчин® “Часниковий” з травами та часником, який доповнить смак томатів і болгарського перцю та надасть лавашу соковитості та виразного смаку.

Готуємо лаваш на грилі

  1. Готуємо овочі для лаваша на грилі. Томат, солодкий перець і листя салату миємо і добре просушуємо. Важливо, щоб овочі та зелень були ідеально сухими. Волога — ворог хрусткої скоринки лаваша.
  2. Помідори нарізаємо тонкими кільцями.
  3. Солодкий перець очищаємо від серцевини та насіння. Нарізаємо тонкими смужками.
  4. Розгортаємо лист лаваша і змащуємо його по всій поверхні соусом Торчин® “Часниковий”. 123
  5. Внизу викладаємо листя салату, зверху якого кладемо декілька смужок солодкого перцю.
  6. Шинка має бути нарізана на тонкі слайси. Кладемо їх в наступний ряд, трохи вище від листя салату.
  7. Далі викладаємо кільця помідорів.
  8. Твердий сир (наприклад, Едам або будь-який інший на ваш смак) нарізаємо тонкими скибочками та викладаємо у верхній ряд на лаваші. За бажанням можна додати дрібку солі чи спецій, таких як орегано, тим’ян тощо. 123

     

  9. Починаємо скручувати лаваш. Спочатку робимо конверт, підгорнувши краї трьох сторін, а потім загортаємо лаваш у рулет. 123

     

  10. Так само збираємо в шаурму два інші листи лаваша.
  11. Кладемо лаваші на мангал і запікаємо з двох сторін до появи підсмаженої скоринки. Розрізаємо на дві частини та подаємо до столу. 123

     

Лаваш на грилі люблять однаково і діти, і дорослі. Хрумкий гарячий лаваш, ось щойно з вогню, та соковита начинка з шинкою, сезонними овочами та розплавленим сиром. Встояти неможливо!
Наш рецепт лаваша на грилі ми робимо з апетитним соусом Торчин® “Часниковий” з травами та часником, який доповнить смак томатів і болгарського перцю і надасть лавашу соковитості та виразного смаку.

Подавайте на стіл відразу після приготування. Доповніть нарізкою зі свіжих овочів, гілочкою томатів чері. 

Ідеї начинки для лаваша на грилі

Готуючи шаурму в домашніх умовах на мангалі переконайтеся, що у вас свіжий лаваш. Черствий буде погано згортатися і може піти тріщинами при збиранні. Тому краще діставати лаваш з упаковки безпосередньо перед використанням.

Шинку можна замінити на м’ясо зі стегнової частини курки. Воно має гарну структуру, не таке прісне як філе і дуже ніжне при цьому. Головне, відділити м'ясо від кістки.

Сміливо експериментуйте із соусами, якими змащуємо лист лаваша. Змінюєте соус, маєте іншу за смаком страву. Із лінійки Торчин® можна використовувати грибний соус або сирний з нотами куркуми і паприки. Також смачно буде із соусом “Бургер”, зроблений із міксу пасти зі свіжих томатів та ніжної майонезної основи з пікантними нотками гірчиці. Ну і, звісно, безпрограшно смакує лаваш із соусом “Шаурма”.

Можна змінювати набір овочів для начинки лаваша. Додавайте мариновану цибулю, моркву, свіжий огірок можна замінити на маринований. Все смачно. Тут дійте згідно з власними уподобаннями.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися