Рецепти

Кіш цибульний з грибами

Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Швидко замісіть тісто, скачайте з нього кулю й приберіть у холодильник.
Гриби підсмажте до золотавого кольору на трохи змащеній олією пательні й зніміть. Цибулю тушкуйте на олії, доки не стане м’якою й солодкою, з додаванням чебрецю та мускатного горіха.
Яйця збийте з майонезом і тертим сиром.
Тісто розкачайте й покладіть у форму з бортиками. Наколіть виделкою й опустіть всередину марлевий мішечок, наповнений горохом або крупою. Випікайте 20—25 хвилин за температури 180 градусів.
Дістаньте мішечок. Змішайте цибулю, гриби, яєчну суміш — посоліть і поперчіть.
Викладіть у корж і випікайте в розігрітій духовці до 165 градусів протягом 40—45 хвилин. Діставши з духовки, дайте страві трохи охолонути. Смачного!
Кіш цибульний з грибами
prev
next
Кіш цибульний з грибами
150 хв
4-5

Інгредієнти:

  • ріпчата цибуля - 400 г (можна змішувати з цибулею-пореєм);
  • гриби – 200 г;
  • майонезний соус Торчин® «Делікатесний» – 100 г;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • твердий сир – 80 г;
  • рослинна олія - за смаком;
  • чебрець - 2 г;
  • мускатний горіх – 1 г.

Тісто: 

  • просіяне борошно - 280 г;
  • холодна вода – 4 ст. л.;
  • майонез Торчин® «Делікатесний» – 100 г.

Кіш з грибами - це французький відкритий пиріг, для приготування якого використовуються рубане тісто, а також заливка з яєць, сиру, вершків або майонезу. У наш час існує велика різноманітність рецептів цього пирога, які передбачають як м'ясні, так і овочеві варіанти.

Зараз кіш із грибами продовжує користуватися великою популярністю як удома, так і у різноманітних ресторанах. Це дуже смачний і ситний обід, який готується не менше двох годин, однак однією порцією можна нагодувати одразу 4-5 осіб, що робить страву чудовим варіантом для великої родини.

Етапи приготування кіша з грибами

Питання про те, як приготувати кіш з грибами, цікавить безліч любителів ситної та смачної їжі. Існує безліч варіантів рецептів, тому Торчин підготував для вас один з них.

Етапи приготування виглядають таким чином:

  1. Просіюємо борошно і змішуємо її з холодною водою.
  2. Додаємо майонез від Торчин® «Делікатесний».
  3. Замішуємо тісто та ставимо його в холодильник на 300 хвилин.
  4. Нарізаємо цибулю-порей, цибулю і гриби.
  5. Смажимо гриби на сковорідці.
  6. Після потрібно підсмажити обидва варіанти цибулі.
  7. У сковорідку з цибулею натираємо трохи мускатного горіха, висипаємо чебрецю та змішуємо все з грибами.
  8. Розбиваємо два яйця. Додаємо до них майонез Торчин. Збиваємо, а потім змішуємо з натертим сиром і збиваємо знову.
  9. Далі, щоб приготувати кіш із грибами, необхідно змішати отриману суміш із підсмаженою цибулею та грибами.
  10. Посипаємо перцем та сіллю.
  11. Дістаємо з холодильника тісто, посипаємо борошном і розкочуємо до тонкого шару.
  12. Виставляємо тісто у круглу форму для випікання. Дно протикаємо кілька разів вилкою.
  13. Стелимо на тісто пергамент, висипаємо на нього сухий горох.
  14. Ставимо в духовку на 25-30 хвилин. Температурний режим – 180 градусів.
  15. Дістаємо тісто та прибираємо горох.
  16. Заливаємо суміш на тісто і знову ставимо випікатися в духовку на 40-45 хвилин при температурі 165 градусів.
  17. Насолоджуйтесь готовою стравою!

Варіанти приготування кішу з грибами

Рецепт кіша з грибами немає певного традиційного варіанта. Він часто відрізняється залежно від місцевості походження чи переваг кухаря, який його вигадав. Тому засмучуватися про те, що певного інгредієнта зі списку немає, не слід, адже кіш із грибами готується у величезній кількості варіацій.

Торчин зібрав кілька варіантів для ваших експериментів:

  1. Кіш із грибами та шпинатом. М'ясний варіант пирога, який передбачає використання яловичої грудинки. Також використовуються сир конте, морква та яєчна суміш.
  2. Кіш з грибами та сиром фонтину. Дуже ніжний рецепт, що готується практично ідентично. Замість ріпчастої та цибулі-порею можна скористатися цибулею-шалот.
  3. Кіш із фореллю, броколі та грибами. Для приготування необхідно подбати про наявність сиру, сметани, капусти броколі, копченої форелі та зеленої цибулі. Дуже корисний та ситний рецепт.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися