Інгредієнти:
• цибуля ріпчаста (можна змішати з цибулею-порей) - 400 г;
• гриби – 200 г;
• майонезний соус Торчин® «Делікатесний» – 100 г;
• курячі яйця – 2 шт.;
• сіль, перець – за смаком;
• твердий сир – 80 г;
• рослинна олія;
• чебрець - 2 г;
• мускатний горіх – 1 г.
Тісто:
• просіяне борошно - 280 г;
• холодна вода – 4 ст. л.;
• майонезний соус Торчин® «Делікатесний» – 100 г.
Кіш з грибами - це французький відкритий пиріг, для приготування якого використовують листкове або пісочне тісто і начинку заливають сумішшю з яєць, сиру, вершків або майонезу. У наш час існує велика різноманітність рецептів цього пирога, а начинку ви можете обрати за своїм смаком.
- Спочатку готуємо тісто: просійте борошно, додайте холодну воду і майонез - замісіть еластичне тісто.
- Загорніть у плівку і покладіть у холодильник на 30 хвилин.
- Наріжте цибулю-порей, ріпчасту цибулю і гриби.
- Обсмажте гриби в олії на пательні – перекладіть.
- На цій же пательні пасеруйте обидва види цибулі.
- Додайте до цибулі мускатний горіх та чебрець.
- Перекладіть цибулю до грибів і перемішайте.
- Готуємо заливку: збийте яйця з майонезом Торчин «Делікатесний». Додайте натертий сир - перемішайте.
- Отриману суміш змішайте з цибулею та грибами.
- Приправте сіллю та перцем.
- Розкатайте тісто у коло товщиною 3 мм і перекладіть у форму для випікання, застелену пергаментом. Дно проткніть кілька разів виделкою.
- Покладіть зверху на тісто пергамент та висипте на нього сухий горох.
- Випікайте тісто 25-30 хвилин за температури 180 градусів.
- Дістаньте тісто, приберіть горох і рівномірно розподіліть начинку.
- Знову поставте випікатися в духовку на 40-45 хвилин за температури 165 градусів.
- Voila!
Кіш можна подавати як гарячим, так і холодним!
Варіанти приготування кішу з грибами
Готуючи кіш з грибами, ви можете імпровізувати з інгредієнтами – додайте сезонні гриби влітку або восени. Взимку можна використати печериці або сушені гриби.
Торчин зібрав кілька варіантів для ваших експериментів:
1. Кіш із грибами, яловичиною та шпинатом. М'ясний варіант пирога, який передбачає використання яловичої грудинки. Також використовуються сир конте, морква, гриби та яєчна суміш.
2. Кіш з грибами та сиром фонтину. Дуже ніжний рецепт, що готується практично ідентично. Ріпчасту цибулю та цибулю-порей можна замінити цибулею-шалот.
3. Кіш із фореллю, броколі та грибами. Для приготування необхідно подбати про наявність сиру, сметани, капусти броколі, копченої форелі та зеленої цибулі.
Оберіть і приготуйте свій улюблений варіант і кличте друзів на дегустацію!