Інгредієнти:
- печериці – 700 г;
- вода – 695 г;
- оцет - 45 г;
- цукор - 21 г (близько 2-х столових ложок без гірки);
- сіль - 20 г (близько 2-х столових ложок без гірки);
- лавровий лист – 2 шт.;
- суміш перців горошком (запашний, чорний) – 4*4 шт.;
- соняшникова олія – 1,5 ст. л.;
- гірчиця Діжонська «Торчин» ® – 1 ст. Л.
Ми звикли, що консервація – це літня історія. Але не з печерицями! Печериці можна консервувати цілий рік. І, якщо ви скучили за консервацією, пропонуємо вам зробити мариновані печериці з гірчицею за нашим оригінальним рецептом від Торчин.
Покроковий рецепт маринованих печериць
- Добре миємо гриби, обрізаємо ніжки та відварюємо їх у підсоленій воді. Як тільки гриби закиплять, рекомендуємо знімати їх із вогню, щоб вони не переварилися. Відвар, який у вас залишився від грибів, можна вилити або можна залишити і використовувати як грибний бульйон для приготування інших страв.
- Готуємо маринад для маринованих печериць з гірчицею. У каструлю наливаємо воду та оцет, додаємо сіль, цукор, суміш перців та лавровий лист. Варимо маринад.
- Коли маринад закипить, знімаємо його з вогню і додаємо олію з Діжонською гірчицею. Перемішуємо.
- В отриманий маринад додаємо відварені печериці та повертаємо все назад на вогонь. Даємо закипіти грибам у маринаді і одразу ж знімаємо з вогню. Як бачите, ми не даємо грибам довго варитись, щоб вони зберегли свою пружність.
- Розподіляємо гриби по стерилізованих банках і закриваємо їх кришками. Нижче ми розповімо один із способів, як ви зможете простерилізувати банки.
- Переверніть банки з грибами догори дном і поставте їх на кришки. Оберніть банки з маринованими печерицями ковдрою і залиште їх там, поки вони не охолонуть. Охолоджені банки перенесіть у темне прохолодне місце для зберігання.
Через 2-3 дні ваші грибочки промаринуються, їх вже можна буде їсти. І незважаючи на те, що мариновані печериці не важко купити практично у будь-якому магазині, ми впевнені, що домашні мариновані печериці з гірчицею займуть особливе місце у вашому серці. Адже приготувавши самостійно мариновані печериці, ви зможете зробити їхній смак особливим. Готуйте з любов'ю та з Торчином.
Як простерилізувати банки для маринування печериць
Стерилізація - це дуже важливий етап у консервації. Стерилізація, як процес знищення мікроорганізмів, дозволяє консервації зберігатися довго і не псуватися. Погано підготовлені банки для маринування печериць, можуть "вибухнути" і не вистояти необхідного часу.
Як же правильно простерилізувати банки?
Насамперед, банки треба добре вимити. Далі приступаємо безпосередньо до стерилізації. Існує безліч методів стерилізації в домашніх умовах: стерилізація на пару, стерилізація в киплячій каструлі з водою, стерилізація в духовці або навіть мікрохвильовій печі.
Ми розповімо вам про один із способів стерилізації банок у каструлі на плиті. Для цього в каструлю, заповнену наполовину водою, помістіть банки догори дном. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, залиште близько 5 хвилин. Після цього банки необхідно обсушити і вони готові для того, щоб у них замаринувати печериці.