Рецепти

Мариновані печериці з чилі

gryby_ketch
gryby_ketch
gryby_ketch
gryby_ketch
gryby_ketch
prev
next
gryby_ketch

Інгредієнти:

  • печериці – 600 г;
  • морква – 1 шт.;
  • кетчуп «Чилі» від Торчин – 1 ст. л.;
  • вода – 600 мл;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • оцет – 3 ст. л.;
  • перець духмяний – 1 ч. л.;
  • кріп, листя хрону, лавровий лист, листя чорної смородини.

Ми впевнені, що ви вже багато що маринували з кетчупом «Чилі» від Торчин: огірки, кабачки помідори. А чи пробували ви замаринувати печериці з кетчупом чилі. Цей рецепт маринованих печериць з чилі абсолютно фантастичний, пікантний, гострувато-солодкий.

Покроковий рецепт маринованих печериць

  1. Підготуємо печериці та інші інгредієнти. Печериці потрібно обмити і просушити. Моркву нарізати кружальцями. Якщо морква велика, можна кружальця перерізати навпіл, щоб вони краще потрапляли у банку.

     

    marynovani_pecheritsy

     

  2. Ставимо воду на вогонь і коли вода закипить, додаємо нарізану моркву, сіль, цукор, лавровий лист, духмяний перець і кетчуп чилі.
  3. Коли маринад закипить, додаємо промиті печериці. Печириці мають прокипіти у маринаді близько 15 хвилин. Поки гриби варяться у маринаді нарізаємо слайсами часник.
  4. Підготуйте стерилізовані банки. Найшвидше їх можна простерилізувати за допомогою духовки. У стерилізовані банки кладемо листя хрону, кріп, листя чорної смородини, нарізаний часник.

     

    marynovani_pecheritsy

     

  5. Проварені гриби разом з морквою закладаємо у банки, заливаємо маринадом і безпосередньо у банку наливаємо оцет. Прикриваємо кришкою і прокручуємо банку, щоб розмішався оцет.

     

    marynovani_pecheritsy

     

  6. Останній важливий крок перед тим, щоб закрутити кришку – додавання олії. Олія буде додатковим консервантом і допоможе краще зберегти смак маринованих печериць, Тому знімаємо кришку і додаємо зверху по 1 столовій ложці соняшникової олії. Після цього щільно закриваємо банки кришками і ставимо їх охолонути.

Печериці досить швидко промаринуються, вже десь через два тижні їх можна вживати в їжу. Також зазначимо, що огірки за цим рецептом мають вийти пружними, цьому посприяє кетчуп чилі у рецепті. Але також ви маєте контролювати, щоб огірки не варились у маринаді більше зазначеного часу у рецепті.

Подавати мариновані печериці можна додавши зелень, цибулю, часник. Вони можуть бути подані, як смачна закуска, та як доповнення до основної страви.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися