Інгредієнти:
- томати – 5 кг;
- вода – 5 л;
- сіль – 1 склянка;
- цукор – 1 склянка;
- оцет – 1 склянка;
- Діжонська гірчиця Торчин – 3 ст. л.
- зубчики часнику, кріп, листя хрону, запашний перець.
Як смачно відкрити взимку баночку ароматних соковитих маринованих томатів. У мережі безліч смачних рецептів, ми пропонуємо скуштувати наш унікальний рецепт маринованих помідорів, створений професійним кухарем з використанням Джонської гірчиці.
З такої кількості інгредієнтів ви отримаєте 7 літрових банок та 1 банку на 0,5л маринованих томатів на зиму.
Як маринувати помідори
- Помідори, листя хрону та кріп необхідно добре помити. Почистити часник. Розподілити рівномірно в заздалегідь підготовлені банки: томати, листя хрону, часник і кріп. Часник і зелень краще розташувати між помідорами.
- Томати із зеленню та часником залийте окропом із чистої води на 10 хв. Таким чином, ви знезаражуєте вміст банок і в майбутньому консервація довго простоїть і не вибухне. Через 10 хв воду з банок злийте.
- Поки томати проходять стерилізацію, підготуйте маринад. Для цього в окремій каструлі з'єднайте воду, сіль, цукор, оцет, дижонську гірчицю та запашний перець. Маринад доводимо до кипіння і даємо йому покипіти 3-5 хв.
- В підготовлені банки залийте гарячий маринад і відразу плотно закрийте кришками. Добре, коли спеції потрапляють до баночок разом з маринадом та й далі віддають свій аромат томатам під час зберігання. горячий маринад в подготовленные банки с помидорами и сразу плотно закройте крышками. Слідкуйте, щоб спеції та зелень з часником рівномірно розподілились між банками.
- Дайте банкам охолунути та приберіть їх на зберігання.
Томати будуть готові до вживання вже через місяць й ви зможете насолодитись соковитими й ароматно-пряними дарами літа.