Рецепти

Мариновані помідори з кетчупом від Євгена Клопотенка

Pomidory_Klopotenko
tomat_klopotenko
tomat_klopotenko
tomat_klopotenko
Pomidory_Klopotenko
prev
next
Pomidory_Klopotenko
90 хв
1

Інгредієнти:

  • помідори – 450 г (невеликого розміру);
  • кетчуп «Чилі» Торчин® – 3 ст. л.;
  • вода – 400 мл;
  • оцет – 4 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • кріп – 1 парасолька;
  • сухе насіння кропу – 1 ч. л.;
  • листя смородини – 1 гілочка (5 листочків);
  • чорний перець – 3 горошини;
  • духмяний перець – 3 горошини.

Дана кількість інгредієнтів розрахована на 1 банку 750 мл.

Шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував свій варіант рецепту маринованих помідорів з кетчупом чилі. Він вирішив додати до оригінального рецепту насіння кропу. Взагалі, кріп можна вважати найпопулярнішою зеленню у консервації, а от насіння кропу використовують не так часто. Але Євген спробував і вийшло супер. Тож спробуйте і ви цікаву варіацію рецепту консервації помідорів з кетчупом чилі і насінням кропу.

Як консервувати помідори з чилі?

  1. Починаємо з підготовки банок та кришок. Вони мають бути простерилізовані. Євген Клопотенко радить, що найшвидше це зробити у духовці. Вимиті банки ставите у розігріту до 180 градусів Цельсія духовку і тримаєте там 20 хвилин. Кришки прокип’ятіть у каструлі з водою.
  2. Паралельно, поки стерилізуються банки, вимийте помідори та зелень.
  3. Дістаньте з духовки простерилізовані банки та покладіть на їх дно вимите листя смородини, зелень кропу, чорний і духмяний перець, насіння кропу. Зверху викладіть помідори.
  4. Для приготування маринаду наливаємо воду у каструлю та додаємо до неї сіль, цукор і кетчуп чилі. Все це має бути доведене до кипіння. Після чого вимикаємо вогонь, додаємо оцет і гарно все перемішуємо.

     

    tomat

     

  5. Банки з помідорами заливаємо маринадом і переміщаємо їх у каструлю для стерилізації.
     

    marynovani_pecheritsy

  6. Стерилізацію проводимо наступним чином: на дно каструлі кладемо полотенце, на нього ставимо банку і заливаємо водою, приблизно до 1\3 висоти банки. Вмикаємо вогонь. Коли вода закипить, тримаємо банки у ній близько 15 хвилин. Після цього достаємо помідори і щільно закриваємо їх кришками.
     

    marynovani_pecheritsy

Тепер взимку на вас будуть чекати смачні пікантні томати. Ми впевнені, що коли ви їх спробуєте, то не пошкодуєте витраченого влітку часу.

Чи варто стерилізувати помідори з чилі?

Ми досить часто отримуємо запитання, чи можна законсервувати на зиму помідори з кетчупом чилі без стерилізації. Тай в інтернеті можна знайти не мало рецептів, які пропонують консервацію без стерилізації. Звичайно такі рецепти привабливі, бо вони значно економлять час, але досвід шеф-кухарів Торчин показує, що потрібно бути обережними з такими пропозиціями.

Якщо продукт не проходив попередньої термічної обробки – стерилізація в такому рецепті обов’язкова. Це ваша гарантія того, що консервація протримається всю зиму.

А от коли продукт пройшов попередню термічну обробку, наприклад, як в цьому рецепті, де помідори попередньо заливали кип’ятком, тоді етап зі стерилізацією можна пропустити.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися