Інгредієнти:
- перець солодкий – 2 кг;
- мед – 200 г (або 1 склянка якщо мед рідкий);
- олія - 300 мл (260 г);
- вода – 330 мл;
- сіль - 2,5 ст. л.;
- перець горошок – 7 шт.;
- оцет – 120 мл;
- гірчиця Американська Торчин® – 4 ч. л.;
- лавровий лист – 3 шт.
Перець популярний у консервації, оскільки сам по собі це овоч із яскраво вираженим солодким смаком. Але мало хто знає, що солодкий смак перцю можна додатково підкреслити ароматним медом, а пікантності додати не гострим перцем, а ніжною гірчицею.
З такої кількості інгредієнтів у вас вийде 2 банки по 0.5л маринованого перцю на зиму.
Покроковий рецепт маринованого перцю з медом та гірчицею
Для маринування потрібно вибирати солодкий, м'ясистий перець. Він повинен бути пружним та з гладкою поверхнею. Не використовуйте перець, який уже почав втрачати вологу, це вплине на результат.
- Перець необхідно добре помити, розділити навпіл, прибрати хвостик та насіння.
- Необхідно попередньо підготувати перець та розділити половинки на сегменти такої величини, як ви хочете, але також орієнтуйтесь на величину банок.
-
- Для приготування маринаду рекомендуємо використати велику каструлю. У каструлю додайте воду, сіль, оцет, перець горошок, лавровий лист, мед, олію та Американську гірчицю Торчин. Ретельно перемішайте та доведіть маринад до кипіння. Зверніть увагу, що колір маринаду буде залежати від того який мед ви використовуєте - гречаний мед, наприклад, надає маринаду колір темного бурштину, але коли ви додасте в маринад гірчицю він стане світлішим.
-
- У киплячий маринад додайте підготовлений солодкий перець і на невеликому вогні варіть перець 15 хвилин. Перець повинен стати м'якшим, але не розваритися і не відокремлюватися від шкірки.
-
- Поки готується перець, підготуйте банки та кришки – помийте їх та ретельно простерилізуйте.
- Коли перець стане м'якше, перекладіть його гарячим у підготовлені банки і залийте киплячим маринадом і відразу закрийте кришкою. Слідкуйте за тим, щоб спеції розподілилися між банками рівномірно.
- Банки маринованого перцю з гірчицею перевертаємо вгору дном, накриваємо ковдрою і залишаємо їх так стояти, поки вони охолонуть.
Перець буде готовий до вживання вже через місяць, і ви зможете насолоджуватися пряно-солодким смаком перчика з ніжним ароматом меду та легкою гостринкою ніжної гірчиці. Обов'язково спробуйте наш рецепт маринованого перцю і побалуйте себе смачненьким взимку.