Рецепти

Швидкий маринад для курячих гомілок

mustard
prev
next
mustard
60 хв
6

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 800 г; 
  • гірчиця в зернах Торчин® «З медом» – 4 ст. л.; 
  • соєвий соус Торчин® «Класичний смак» – 4 ст. л.; 
  • часник – 2 зубчики; 
  • дрібка спецій для курки. 

Запечені курячі гомілки — завжди безпрограшний варіант страви. Головний секрет — це маринад для курки. Швидкий маринад для курячих гомілок стане в пригоді, коли хочеться приготувати щось швидко і супер смачно.

Маринад до курки готуємо на основі гірчиці в зернах Торчин® «З медом», яка вже виготовлена із додаванням натурального меду та прянощів. Плюс соєвий соус і часник. Завдяки такому маринаду курячі гомілки мають пікантний солодкуватий смак з легкою гостринкою, ніжну текстуру і хрустку скоринку.

Цей рецепт можна готувати для великої компанії, бо смачно, не складно і завжди на «ура».

 

Готуємо швидкий маринад для курячих гомілок

  1. Для приготування маринаду до курки в окрему місткість додаємо зернову гірчицю Торчин® «З медом», соєвий соус Торчин® «Класичний смак» та спеції для курки..
  2. Всі інгредієнти маринаду збиваємо виделкою до одержання однорідної емульсії.
  3. Підготовлені курячі гомілки покладіть у місткість з маринадом і добре перемішайте, щоб гірчично-медова суміш покрила кожну гомілку.
  4. Залиште гомілки маринуватися на 30 хвилин.
  5. Перекласти ніжки у вогнетривку форму, покласти до ніжок часник, і поставити у розігріту до 200 °С духовку. Запікати до готовності орієнтовно 35-45 хвилин.
  6. Під час запікання потрібно кілька разів змастити гомілки маринадом за допомогою кулінарної щіточки, щоб отримати хрустку скоринку.

Подавати до будь-якого гарніру, печених овочів та свіжих зелених салатів. Поряд можна поставити ще маленьку піалу з гірчицею Торчин®.

До речі, в цьому маринаді також смачно запікати курячі крильця, стегна і філе, з ним курка виходить соковита в середині та з хрумкою скоринкою.

Секрети приготування курячих гомілок

До вашої уваги декілька порад, які покращують смак гомілок в медово-гірчичному маринаді.

  • Щоб маринад для курки краще проникав у м’ясо, гострим ножем зробіть кілька надрізів вздовж гомілки.
  • Гарно втирайте маринад у гомілки, щоб вони буквально «ввібрали» його в себе.
  • Рослинну олію можна замінити на розтоплене вершкове масло.
  • Якщо ви хочете, щоб страва мала насичений золотистий колір – додайте в маринад паприку. Крім цього, залежно від виду, можна експериментувати зі смаками: солодка паприка надасть м'якого смаку, гостра – пікантності, а копчена – легкий димний аромат.
  • Щоб одразу отримати готову страву із гарніром, можна запікати гомілки на подушці з очищеної та нарізаної картоплі. Головне, попередньо посолити картоплю, бо цей овоч любить сіль.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися