Рецепти

Мексиканське буріто

123
prev
next
123

Інгредієнти:

  • філе куряче — 400–500 г;
  • перець болгарський — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • огірок — 1 шт.;
  • капуста пекінська — 2–3 листки (за бажанням — можна замінити будь-яким салатним листям);
  • соус Торчин® «Мехікано» — 1 упаковка;
  • лаваш — 2 шт.;
  • олія для смаження — 1–2 ст. л.;
  • сметана — 2 ч.л. (за бажанням).

Як і будь-які національні страви, рецепт буріто відрізняється залежно від географії приготування. Основні складові залишаються незмінними: м’ясо, приготоване на грилі або пательні, овочі й коржик. У північних регіонах Мексики заведено поливати корж рідким червоним соусом чилі або Енчіладою. У центральній — навпаки, готується суха тортилья без соусів, приправлена великою кількістю сиру. Широко розповсюджений рецепт фрі буріто, де коржик обсмажують у фритюрі. З овочів використовують салатні листя, боби, кукурудзу, болгарський перець. У якості білкової складової — м’ясо птиці або свинини, рідше — яловичу вирізку. Розуміючи основні правила приготування буріто — а вони дуже прості — можна експериментувати з різними начинками й соусами, і кожен раз створювати нову страву.

  1. Куряче філе нарізати соломкою товщиною до 1,5 см.
  2. Нарізати овочі: капусту великими квадратами, перець тонкою соломкою, огірки кружальцями. Цибулю розрізати навпіл і порізати тонкими півкільцями.
  3. На пательню налити олію для смаження. Обсмажувати курячі шматочки 10–12 хвилин, щоб м’ясо повністю побіліло. Для приготування традиційного буріто з куркою потрібно використовувати великий вогонь. Так м’ясо птиці добре підсмажиться зовні, але залишиться соковитим всередині.
  4. Додати в пательню соус для приготування Торчин® з томатами, розмарином і орегано. Ретельно перемішати, накрити кришкою й тушкувати на повільному вогні ще 10 хвилин.
  5. На лаваш викласти капусту, покласти кілька шматочків курки. Зверху додати перець, цибулю і кружальця огірка.
  6. Загорнути буріто в конверт і відразу подати до столу. За бажанням можна обпалити готову страву на сухій пательні. Так коржик стане хрустким і буде нагадувати страву, приготовану на грилі.

Сервірують буріто на великому плоскому блюді. Ви можете подати до буріто сметану, соус чилі або кетчуп. Кожен член сім’ї додає заправку за бажанням.

Ідеї для приготування буріто

На сьогоднішній день, існує багато варіацій приготування класичного буріто. Ми підібрали для вас декілька цікавих варіантів, щоб ви могли дивувати всю родину новими, цікавими смаками:

  1. Морське буріто:

Буріто з морепродуктами, такими як маринована риба або креветки, спаржа та авокадо

  1. Буріто на сніданок:

Буріто, приготоване зі смаженими яйцями, солодкою чи гострою начинкою, та сиром. Зазвичай подається з сметаною або гуакамоле.

  1. Індійське буріто:

Буріто, в якому мариноване м'ясо чи овочі поєднуються з індійськими спеціями і соусами, такими як куркума, каррі та чатні.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися