Інгредієнти для тіста:
- молоко - 700 мл;
- борошно пшеничне - 250 г;
- цукор - 45 г;
- сіль - 5 г;
- яйце куряче - 3 шт;
- шпинат свіжий - 100 г;
- майонез Торчин® "Європейский" - 60 г;
- рослинна олія -120 г.
Інгредієнти для начинки:
- м'який козячий сир або бринза – 200 г;
- майонез Торчин® "Європейский" - 80 г;
- мед – 2-3 ст. ложки;
- волоськи горіхи - 30 г;
- рукола - 50 г;
Приступаємо до приготування тіста:
- У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль і цукор, перемішайте сипкі інгредієнти.
- До сухих інгредієнтів тіста для млинців із сиром, додайте майонез, олію та яйця. Ретельно вимішайте густу суміш, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.
- Далі в тісто для млинців з сиром вливайте тонкою цівкою молоко кімнатної температури і інтенсивно помішуйте.
- Окремо в блендері подрібніть пучок шпинату та з'єднайте зелене пюре з тістом для млинців. Знову перемішайте, щоб тісто набуло рівномірного ніжного зеленого відтінку.
- Добре нагрійте сковороду і починайте випікання млинців. Розподіляти тісто по сковороді потрібно від центру до країв, круговими рухами. Як тільки тісто «схопилося» - настав час перегортати млинець. Млинці для цього рецепту повинні залишатися ніжними та не засмаженими.
Приготування начинки для млинців з козиним сиром (бринзою) та руколою
Весь процес приготування начинки займе трохи більше 5 хвилин.
- Розімніть подрібнений козиний сир (бринзу) виделкою, додайте майонез і ретельно перемішайте. Повинна вийти ніжна кремоподібна сирна паста.
- Горіхи подрібніть у ступці, блендері чи ножем. Покладіть млинець посередині тарілки, рівномірно змастіть його поверхню сирною намазкою, полийте медом. Далі посипте подрібненим волоським горіхом і листочками свіжої руколи. Ви можете експериментувати із співвідношенням кількості інгредієнтів у начинці, таким чином коригуючи смак страви під свої кулінарні уподобання.
- Загорніть млинці із сирною начинкою у вигляді трикутних конвертиків.
- Перед подачею посипте блюдо горіховою крихтою і полийте ще раз медом.
Подавайте ніжні млинці з козиним сиром (бринзою) і медом до чашки кави або чаю, як сніданок для всієї родини, або романтичний сніданок для коханої людини.
Секрети приготування млинців із сиром
Смачні сирні млинці зможе приготувати навіть кулінар-початківець. Такий рецепт простий у приготуванні, але водночас підкуповує сміливим поєднанням солоного сиру, солодощі меду, гіркоти горіхів та гостроти руколи.
Рецепт гарний тим, що млинці можна насмажити заздалегідь про запас. Якщо до вас несподівано прийдуть гості - достатньо дістати заздалегідь приготовлені млинці з холодильника, додати начинку, сформувати конверти, прикрасити і подати до столу. Дотримуйтесь рецепту і у вас точно вийдуть тонкі м'які млинці.
Не забувайте про прості кулінарні секрети, які зроблять вашу страву ще смачнішою:
- Яйця та інші інгредієнти слід дістати з холодильника щонайменше за півгодини до приготування млинців: вони мають бути кімнатної температури.
- Завжди додавайте рідкі продукти в сухі для того, щоб запобігти появі грудочок у тісті.
- Не забувайте просіювати борошно через сито, щоб наситити його повітрям. Це також дозволить уникнути формування грудочок і зробить тісто м'якішим та ніжнішим.
- Немає меж для експериментів із сирною начинкою. Різні види молодих овечих, коров'ячих, козячих сирів можна доповнити нотками прянощів, трав та спецій. Грецький горіх можна замінити кедровим, а гречаний мед подарує страві новий смак і аромат.
- Якщо сир продається в розсолі, обов'язково злийте рідину та відіжміть масу. В іншому випадку начинка вийде занадто рідкою і буде просто витікати з млинців.