Інгредієнти:
- м’ясо свинини (корейка) – 1,5 - 2 кг;
- цибуля – 200 г;
- червоний солодкий перець – 200 г;
- сир фета – 200 г;
- шпинат – 400 г;
- гірчиця Торчин® “Міцна” – 1 ст. л.;
- гірчиця Торчин® “Діжонська” – 2 ст. л.;
- вершкове масло – 30 г;
- часник – 3 зубчики;
- орегано сушене – 1 ст. л.;
- мед – 1 ч. л.;
- сіль та перець за смаком.
М'ясний рулет з свинини – це те, що вам потрібно, коли ви готуєтеся до святкової вечері. На свята нам хочеться зазвичай особливих страв. І однією з таких страв, яка прикрасить ваш стіл, - це начинений м'ясний рулет зі свинини.
М’ясний рулет відносно недорогий, універсальний, і чудово підходить для пригощання кампанії людей. Ви можете готувати рулет з м’яса курки, свинини, індички або яловичини, винаходити різні варіанти начинок: трави, овочі, варені яйця, сухофрукти і так далі. А смачну рум’яну скоринку в рулеті кожного разу ви можете створювати за допомогою медово-гірчичного маринаду на основі гірчиці Торчин®.
Приготування м’ясного рулету
- Підготовка м’яса до рулету. Для цього етапу важливо мати гострий ніж. Покладіть м’ясо на дошку та зробіть глибокий надріз вздовж волокон, не доходячи 7-10 мм до кінця. Розгорніть відрізану частину, та повторюйте надріз на товстішій частині стільки, скільки буде потрібно, щоб у фіналі у вас вийшов рівний пласт м’яса приблизно однакової товщини. Якщо будуть потовщені місця, ви можете їх відбити молоточком.
- Готуємо гірчичний маринад. Змішуємо Діжонську та Міцну гірчиці Торчин® з медом. Цим маринадом ми будемо змащувати м’ясо в середині та ззовні, тому одразу розділіть маринад на дві частини, щоб його вистачило для обох сторін.
- На сковорідці з вершковим маслом обсмажуємо часник до якого додаємо сушений орегано, цибулю, порізаний кубиком червоний перець, листя шпинату. Припускаємо все, щоб овочі стали м’якими.
- Пласт м’яса змащуємо медово-гірчичним маринадом та викладаємо зверху припущені овочі і посипаємо нарізаною фетою.
- Згортаємо все в рулет. Щоб рулет не розпадався можна зв’язати його нитками. Зверху знов добре змащуємо рулет гірчичним маринадом та переміщуємо його в рукав для запікання.
- Ставимо м’ясний рулет зі свинини запікатись на одну годину при температурі 180 градусів Цельсія. Час запікання може бути варіюватись в залежності від товщини рулету.
М’ясний рулет можна подавати як в холодному так і гарячому вигляді. Особливу гарно він виглядає у розрізі і стане чудовим додатком до будь-якого святкового столу або просто смачною вечерею для всієї родини. Спробуйте його приготувати і насолоджуйтесь смаком!
Як обрати м’ясо до рулету
М’ясний рулет можна робити з багатьох видів м’ясу: свинина, курятина, індичка, телятина. З кожним з цих видів м’яса рулет буде смакувати по своєму особливо, десь більш ніжно, а десь більш виразно. Але при цьому рулет буде виходити соковитим за рахунок начинки в середині, тож не бійтесь пробувати приготувати рулет з різними видами м’яса.
Окрім цього рулет також можна приготувати з м’ясного фаршу. У цьому випадку до фаршу часто додають ще крихту хлібних сухариків і сире яйце. Змішаний з яйцем і сухарями фарш солять та перчать, викладають тонким рівним шаром на харчову плівку і зверху викладають начинку так само, як ми це робили з цільним куском м’яса. Далі рулет закручується, можливо з фаршу це буде зробити трохи складніше, але за допомогою плівки це має бути не так важко. Переваги м’ясного рулету з фаршу в тому, що він гарно пропитується соком з начинки.
Отже обирайте свій варіант, та смакуйте щоразу особливі страви з Торчин®.