Рецепти

М'ясний рулет зі свинини

М'ясний рулет зі свинини
prev
next
М'ясний рулет зі свинини
120 хв
6

Інгредієнти:

  • м’ясо свинини (корейка) – 1,5 - 2 кг;
  • цибуля – 200 г;
  • червоний солодкий перець – 200 г;
  • сир фета – 200 г;
  • шпинат – 400 г;
  • гірчиця Торчин® “Міцна” – 1 ст. л.;
  • гірчиця Торчин® “Діжонська” – 2 ст. л.;
  • вершкове масло – 30 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • орегано сушене – 1 ст. л.;
  • мед – 1 ч. л.;
  • сіль та перець за смаком.

 
М'ясний рулет з свинини – це те, що вам потрібно, коли ви готуєтеся до святкової вечері. На свята нам хочеться зазвичай особливих страв. І однією з таких страв, яка прикрасить ваш стіл, - це начинений м'ясний рулет зі свинини. 

М’ясний рулет відносно недорогий, універсальний, і чудово підходить для пригощання кампанії людей. Ви можете готувати рулет з м’яса курки, свинини, індички або яловичини, винаходити різні варіанти начинок: трави, овочі, варені яйця, сухофрукти і так далі. А смачну рум’яну скоринку в рулеті кожного разу ви можете створювати за допомогою медово-гірчичного маринаду на основі гірчиці Торчин®.

Приготування м’ясного рулету

  1. Підготовка м’яса до рулету. Для цього етапу важливо мати гострий ніж. Покладіть м’ясо на дошку та зробіть глибокий надріз вздовж волокон, не доходячи 7-10 мм до кінця. Розгорніть відрізану частину, та повторюйте надріз на товстішій частині стільки, скільки буде потрібно, щоб у фіналі у вас вийшов рівний пласт м’яса приблизно однакової товщини.  Якщо будуть потовщені місця, ви можете їх відбити молоточком.
  2. Готуємо гірчичний маринад. Змішуємо Діжонську та Міцну гірчиці Торчин® з медом. Цим маринадом ми будемо змащувати м’ясо в середині та ззовні, тому одразу розділіть маринад на дві частини, щоб його вистачило для обох сторін.
  3. На сковорідці з вершковим маслом обсмажуємо часник до якого додаємо сушений орегано, цибулю, порізаний кубиком червоний перець, листя шпинату. Припускаємо все, щоб овочі стали м’якими. 
  4. Пласт м’яса змащуємо медово-гірчичним маринадом та викладаємо зверху припущені овочі і посипаємо нарізаною фетою. 
  5. Згортаємо все в рулет. Щоб рулет не розпадався можна зв’язати його нитками. Зверху знов добре змащуємо рулет  гірчичним маринадом та  переміщуємо його в рукав для запікання.
  6. Ставимо м’ясний рулет зі свинини запікатись на одну годину при температурі 180 градусів Цельсія. Час запікання може бути варіюватись в залежності від  товщини рулету.

М’ясний рулет можна подавати як в холодному так і гарячому вигляді. Особливу гарно він виглядає у розрізі і стане чудовим додатком до будь-якого святкового столу або просто смачною вечерею для всієї родини. Спробуйте його приготувати і насолоджуйтесь смаком!

Як обрати м’ясо до рулету

М’ясний рулет можна робити з багатьох видів м’ясу: свинина, курятина, індичка, телятина. З кожним з цих видів м’яса рулет буде смакувати по своєму особливо, десь більш ніжно, а десь більш виразно. Але при цьому рулет буде виходити соковитим за рахунок начинки в середині, тож не бійтесь пробувати приготувати рулет з різними видами м’яса.

Окрім цього рулет також можна приготувати з м’ясного фаршу. У цьому випадку до фаршу часто додають ще крихту хлібних сухариків і сире яйце. Змішаний з яйцем і сухарями фарш солять та перчать, викладають тонким рівним шаром на харчову плівку і зверху викладають начинку так само, як ми це робили з цільним куском м’яса. Далі рулет закручується, можливо з фаршу це буде зробити трохи складніше, але за допомогою плівки це має бути не так важко. Переваги м’ясного рулету з фаршу в тому, що він гарно пропитується соком з начинки.

Отже обирайте свій варіант, та смакуйте щоразу особливі страви з Торчин®.
 

 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися