Рецепти

М’ясо по-французьки

myaso_pofranc
prev
next
myaso_pofranc

Інгредієнти:

  • свинина без кістки — 600 г;
  • цибуля ріпчаста — 3 шт.;
  • твердий сир — 150 г;
  • рослинна олія — 1 ст.л.;
  • помідори — 3 шт.;
  • майонез Торчин® «Європейський» — 3 ст. л.

Гаряча страва до святкового столу — м’ясо по-французьки. Хто зможе встояти перед ніжними шматочками свинини, запеченими під сиром із цибулею та помідорами. Добре перевірена класика, щоб частувати гостей.

Варіантів приготування страви чимало, кожна родина має свої невеличкі секрети приготування традиційного частування: починаючи з вибора мʼяса для основи, закінчуючи гарніром. В нашому рецепті пропонуємо обрати соковий шматок свинини біз кістки. Гарнір можете обрати собі до смаку, мʼясо по-французьки часто подається з картоплею, овочами, салатом та вином, що доповнює смакові якості делікатесу.

Рецепт м’яса по-французьки не складний, а результат — неперевершений.

Готуємо м’ясо по-французьки

  1. Підготуйте м'ясо для страви. Промийте під проточною водою і просушіть серветками. Нарізати свинину варто поперек волокон тонкими скибочками. Нам потрібні слайси завтовшки 1 см. Викладіть м’ясо на дошку, накрийте харчовою плівкою та відбийте кулінарним молотком. Так під час запікання воно буде ніжним на смак. Кожен шматочок посоліть та поперчіть з обох боків. Можна додати улюблених приправ. Якщо час дозволяє, залиште на годинку в холодильнику промаринуватися спеціями. Але це не обов'язково.
  2. Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте півкільцями середньої товщини. Щоб кожне кільце не було занадто тонким, але й не занадто товстим. Далі потрібно пом’яти нарізану цибулю руками впродовж 30 секунд. Також можна вимочити в окропі протягом 10 хвилин (так у цибулі зникне її різка гірчинка).
  3. Потім починаємо різати помідори. За формою — кружечки середньої товщини.
  4. Натираємо сир на крупній тертці. Він прекрасно доповнить м’ясо по-французьки, створивши апетитну сирну скоринку. Обирайте сорт, який вам до вподоби.
  5. Застеліть деко чи велику форму для випікання пергаментним папером, викладіть м'ясо.
  6. Викладаємо на відбивні півкільця цибулі, так, щоб вкрити всю площу м'ясних шматочків. Потім викладаємо кружечки помідорів.
  7. Змащуємо помідори майонезом Торчин® «Європейський». Щедро посипаємо тертим сиром зверху і змащуємо ще раз майонезом. Можна змішати тертий сир із майонезом в окремій піалці та вже такою масою викладати на свинячі відбивні.
  8. Ставимо страву в духовку на 30-40 хвилин за температури 200 градусів. Перевірте готовність м'яса, розрізавши його. Всередині воно має бути без червоних прожилок, але соковитим.

Подаємо м'ясо по-французьки гарячим. Можна посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею. Розкладаючи на тарілки, обережно беріть шматочки знизу, щоб не порушити цілісність прошарків страви.

М’ясо по-французьки зі свинини відмінно поєднується з овочевими салатами, рисом, картоплею та іншими гарнірами. Смачного!

Секрети приготування м'яса по-французьки

До вашої уваги маленькі поради, які зроблять ваше м’ясо по-французьки, приготовлене у духовці, таким, що “пальчики оближеш”.

Важливо максимально зберегти соковитість свинини. Деякі шеф-кухарі обсмажують нарізані слайси перед запіканням. Буквально одну-дві хвилини з кожної сторони. Як казали раніше, м’ясо можна використовувати будь-яке — телятину, баранину, курку.

Цибулю теж можна попередньо обсмажити. Очистіть від лушпиння та наріжте півкільцями. Розігрійте сковорідку, додавши дві столові ложки соняшникової олії, викладіть цибулю та обсмажте її до м’якості та золотистого кольору. Посоліть на свій смак. На кожну свинячу відбивну кладемо десь по 1-2 ст. л. смаженої цибулі.

Якщо ви не любите томати, їх можна замінити на печериці, попередньо обсмажені із чорним перцем на сковороді. Проте саме томати дадуть страві більше соковитості.

Коли будете посипати відбивні сиром, робіть це акуратно, щоб, коли сир розплавиться, шматочки залишалися окремими одне від одного.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися