Інгредієнти:
- суміш спецій Торчин® «Таємниця смаку для курки» – 2 ст.л.;
- курка – 1шт. (600г);
- апельсин – 1 шт.;
- сік (фреш) апельсину – 2 ст.л.;
- гірчиця Торчин® «Діжонська» - 2 ст.л.;
- олія соняшникова – 50 г;
- цедра апельсину – 5 г.
Запечена курка з апельсинами – стане родзинкою будь-якого святкового столу, адже вона чудово поєднується з різними гарнірами і салатами. Дізнайтеся, як приготувати оригінальну та соковиту страву разом з Торчин. Сміливо експериментуйте та потіште близьких новим кулінарним шедевром.
1. Змішайте для маринаду: суміш спецій Торчин® «Таємниця смаку для курки» з соняшниковою олією, апельсиновим соком, гірчицею та цедрою апельсину.
2. Натріть курча маринадом та залиште на годину в холодильнику.
3. Запікайте 25 хвилин при температурі 180°до золотистої скоринки.
4. Апельсин розріжте на дольки.
5. Подавайте курку разом з апельсином.
Ідеї маринадів для курча
Ми підготували для вас кілька ідей для маринадів, які ви можете використовувати для курки:
- Маринад з йогуртом:
- 1/2 склянки йогурту;
- 1 чайна ложка куркуми;
- 1 чайна ложка кумину;
- сіль та перець за смаком.
- Теріякі маринад:
- 1/4 склянки соєвого соусу;
- 2 ст. ложки меду;
- 1 чайна ложка тертого часнику;
- сіль та перець.
- Медово-гірчичний маринад:
- 2 ст. ложки меду;
- 1 ст. ложка гірчиці;
- сік з 1/2 лимона;
- сіль та перець.
- Італійський маринад:
- 1/4 склянки оливкової олії;
- 2 ч. ложки зелених трав (розмарин, чебрець);
- сіль та перець.
- Маринад з імбиром та соєвим соусом:
- 3 ст. ложки соєвого соусу;
- 2 ст. ложки меду;
- 1 ч. ложка тертого імбиру;
- сіль та перець за смаком.
Пам'ятайте, що час маринування може впливати на смак курки. Рекомендується маринувати принаймні кілька годин або навіть залишати на ніч для досягнення найкращого смаку. Смачного!