Інгредієнти:
- куряче філе – 2 шт;
- олія рослинна – 2 ст. л;
- кетчуп Торчин® “До шашлику” – 200 г;
- вода – 1 л;
- сіль – 100 г;
- цукор – 50 г;
- часник – 2 зубки;
Ароматне куряче філе на грилі – це чудовий варіант для сімейного пікніка на природі чи відпочинку з друзями. Соковите м'ясо, приготоване на свіжому повітрі, тепла погода та гарна природа навколо – ідеальне поєднання для чудового відпочинку у вихідні дні. Тому сьогодні ми готуватимемо з вами швидкий та смачний рецепт курячого філе.
Щоб надати нашій курочці хрумку скоринку і зберегти її соковитість усередині, ми будемо використовувати спеціальний маринад з часником та ароматним розмарином. А щоб додати яскравості до смаку, рекомендуємо при подачі поєднати куряче філе на грилі з кетчупом Торчин® “До шашлику”.
Основні кроки з приготування курячого філе на грилі:
- Насамперед готуємо куряче філе, нарізаємо його невеликими шматочками. Зрізаємо всі зайві прожилки та плівки з м'яса.
- Готуємо розсіл: для цього нам потрібно в холодній кип'яченій воді (не більше 8 градусів) розчинити сіль та цукор, також додаємо туди часник, а згодом розмарин.
- Після цього занурюємо в розсіл підготовлене мʼясо курки на 1 годину. Після чого дістаємо філе з розсолу і викладаємо його на рушник, щоб забрати зайву вологу. Просушуємо філе і змащуємо його олією.
- Куряче філе готуємо на розігрітому грилі приблизно 15 хвилин. Після цього знімаємо його з грилю та даємо постояти під закритою кришкою 5 хвилин.
- Ніжну курячу грудку на грилі подаємо на стіл разом із кетчупом Торчин® “До шашлику”, який чудово доповнить смак ароматної курочки.
Таке куряче філе також можна відмінно поєднувати зі свіжими або маринованими овочами. Якщо ви також полюбляєте овочі на грилі, рекомендуємо заздалегідь замаринувати кабачки, цибулю, перець та помідори. Обсмажте їх на грилі по 2-5 хвилин з кожного боку.
Цей рецепт курячого філе на грилі не забере багато часу та порадує своїм смаком.
Смачного!