Рецепти

Огірки з кетчупом чилі та імбиром від Євгена Клопотенка

Klopotenko_chili_ogurcy
Klopotenko_chili_ogurcy
Klopotenko_chili_ogurcy
Klopotenko_chili_ogurcy
Klopotenko_chili_ogurcy
Klopotenko_chili_ogurcy
prev
next
Klopotenko_chili_ogurcy
120 хв
5

Інгредієнти:

  • огіркі - 2,5 кг;
  • вода -  7 склянок (по 250 мл);
  • цукор - 250 г;
  • оцет 9% - 250 мл;
  • кетчуп "Чилі" Торчин® - 6-8 ст. л. (в залежності від бажаної гостроти);
  • сіль - 2 ст. л.; 
  • сухий імбир - 1 ч. л.;
  • гвоздика - 5 бутонів;
  • чорний перець - 10 горошин;
  • духмяний перець - 5 горошин.

Даний рецепт розаховано на 5 літрових банок.

Мабуть в це важко повірити, але ще якихось років 15 про рецепт огірків з кетчупом чилі мало хто знав. А тепер його можна вже по-праву називати легендарним. Коли ми розказали про цей рецепт Євгену Клопотенку та запропонували приготувати огірки в кетчупі чилі, він погодився і сказав, що це майже вперше, коли він готує за чиїмось рецептом. Але Євген Клопотенко був би не Євген Клопотенко, якби не додав до цього рецепту щось своє – і це імбир. Тож легендарна класика по новому: рецепт за версією Євгена Клопотенка – огірки з кетчупом чилі та з імбиром.

Етапи приготування огірків з кетчупом чилі та імбиром

  1. Першим кроком приготування легендарних огірків з кетчупом чилі Торчин® є підготовка всіх інгредієнтів. Огірки потрібно ретельно вимити, та замочити у воді. Євген Клоптенко рекомендує залишити огірки у воді на 4 години. Далі, якщо у вас великі огірки, потрібно зрізати хвостики. Але якщо у вас маленькі огірочки, цей крок можна пропустити, адже вони й так добре промаринуються.

     

    adjika

     

  2. Тепер стерилізуємо банки для огірків з кетчупом чилі. Євген рекомендує це робити у духовці, так виходить найпростіше та найшвидше. Для стерилізації поставте банки на 20 хвилин у розігріту до 180 градусів Цельсія духовку.
  3. Поки банки стерилізуються, підготуйте маринад. У каструлю налийте воду та доведіть її до кипіння, додайте цукор, сіль, кетчуп чилі, сухий імбир. Варіть маринад на невеликому вогні близько 3-5 хвилин, помішуючи. Коли сіль та цукор розчиняться, зніміть маринад з вогню та додайте оцет, перемішайте маринад.

     

    adjika

     

  4. В підготовлені стерилізовані банки кладемо гвоздику, горошини чорного перцю та духмяного. Зверху на спеції щільно покладіть огірки та залийте їх гарячим маринадом. Прикрийте банки кришками, але поки не закручуйте їх щільно. До речі, кришки також мають бути стерилізовані, для цього ви можете їх прокип’ятити у воді.

     

    adjika

     

  5. Тепер огірки в банках маємо простерилізувати. Для цього у велику каструлю наливаємо воду, на дно кладемо тканину і ставимо на неї банки. Каструлю з водою ставимо на плиту та даємо воді закипіти. Стерилізуємо банки з огірками з кетчупом чилі 10-15 хвилин у киплячій воді.

     

    adjika

     

  6. Виймаємо банки із води, щільно закручуємо кришку, перевертаємо їх до гори дном та ставимо охолонути.

     

    adjika

     

Тепер взимку ви зможете спробувати хрумкі огірки з пікантним кислувато-солодким смаком. Смачного!

В чому секрет маринаду з кетчупом чилі

Рецепт консервування огірків з кетчупом «Чилі» Торчин® з’явився не так давно і дуже швидко став народним улюбленцем. Огірки у кетчупі «Чилі» Торчин® виходять гостренькими, ароматними та дуже хрумкими. Маринад з кетчупом чилі можна назвати універсальним, адже з ним смачними виходять будь-які овочі. Спеціальна рецептура кетчупу «Чилі» Торчин® з насиченою томатною основою та з додаванням міксу прянощів та перцю чилі, робить його чудовим маринадом для консервування овочів.

Як з’явився рецепт з кетчупом чилі

Достеменно не відомо, хто ця господиня, яка перша спробувала додати ложку кетчупу «Чилі» Торчин® у мариновані огірки. Але нам відомо, що рецепт народився в Центральній Україні. Саме там, одного літнього дня винахідлива господиня, мабуть в якості експерименту, додала до маринаду кетчуп «Чилі» Торчин®. І вау, вийшло так смачно, що рецепт почав ширитись від однієї господині до іншої. Потім його надрукували у місцевій газеті і так про нього дізналась команда бренду Торчин. Після цього, цей унікальний рецепт з’явився на пакуванні кетчупу «Чилі» Торчин® і став справжньою легендою. Отак невеликий експеримент від однієї господині став рецептом для мільйонів, тож експериментуйте з Торчин® і ви. Можливо ваш рецепт буде наступний, який ми надрукуємо на пакуванні.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися