
Інгредієнти:
- філе оселедця – 400 г;
- лимон – половина;
- картопля – 4 шт.;
- буряк – 2 шт. середнього розміру;
- яблука – 200 г;
- яйця – 4 шт.;
- майонез Торчин® Європейський – 120 г.
Якщо хтось і може уявити новорічний стіл без оселедця під шубою, то це точно не ми. Страва – телепорт у дитинство. Страва – спонсор святкового настрою. Ми можемо довго перераховувати, за що іще любимо її. Та краще – просто поділимося улюбленим класичним рецептом шуби з оселедцем. Усі потрібні для нього продукти вам добре знайомі та здебільшого завжди під рукою. А саме приготування не займе багато вашого часу.
З кількості інгредієнтів, яких ми вам запропонували, ви можете зробити смачний салат для 8 гостей вашої домашньої вечірки.
Як приготувати оселедець під шубою?
- Підготовка – усьому голова. Відваріть картоплю в мундирі (20-25 хвилин на середньому вогні після закипання), а яйця – в круту (12 хвилин на середньому вогні після закипання). Залиште їх охолонути. Потім почистьте. На грубій тертці натріть картоплю та яєчний білок, а жовтки потріть на дрібній.
- Деталь у салаті під шубою, яка вирішує все – майонез. Щоб смак був ніжним, а страва танула в роті – добре просочіть шари майонезом Торчин® «Європейський».
- Найвідповідальніший момент – приготування оселедця. Щоб усе вдалося, переконайтеся, що в риби немає пошкоджень, а її хвіст – не зморщений (в такому випадку – ви маєте справу з пересоленим оселедцем). І тоді вам залишається: промити та замочити філе оселедця в холодній воді приблизно на 60 хвилин. Потім – обсушить, нарізати соломкою, окропити лимонним соком та посипати перцем.
- Почистьте цибулю. Наріжте її кубиками. До речі, можна трохи полити цибулю оливковою олією під час викладання на салат. Це зробить смак більш вишуканим.
- Відцідіть буряк. Наріжте дрібно або натріть на тертці.
- Момент Х. Як зробити шубу для оселедця? Викладайте інгредієнти в такому порядку: картопля, майонез, оселедець, цибулю, майонез, буряк, яблуко, майонез, білки й жовтки.
Як прикрасити салат «шуба»?
Усі настільки звикли до оселедця під шубою, що здивувати ним дуже важко. Але хто сказав, що нереально?
Радимо довіряти своєму серцю. Що вам не вистачає в страві? Яку б емоцію ви хотіли б нею викликати? Забудьте про обмеження. Викладайте оселедець під шубою так, як вам того забажається.
Ми бачили шубу і в глибокій чаші, і в плоскій тарілці. В останньому випадку за форму відповідали кулінарні кільця, креманки, келихи та тарталетки.
Серед найпопулярніших способів прикрасити шубу можемо виокремити такі:
- форма башти. Такий салат викладають із допомогою кулінарного кільця. Якщо його немає, можна відрізати частину пластикової пляшки й буде вам потрібна форма. Кожен шар потрібно приминати руками або товкачкою для пюре. Це допоможе шубі триматися після того, як ви знімете кільце;
- форма полуниці. Для цього змастіть руки оливковою олією та сформуйте із салату заготівлю коржиків, що нагадують полуницю. Там, де край товщий, радимо додати зелень. Саму «полуницю» можна посипати кунжутом;
- форма рибки. Щоб намалювати луску, використайте майонез Торчин® “Європейський”. Для очей – кружки яєць. Для плавників, хвоста та губ – буряк та/або моркву.
Ось і все! Між нами кажучи, ми трохи зголодніли, коли це все писали. Уже біжимо готувати шубу. А ви?