Рецепти

Оселедець під шубою

shuba
prev
next
shuba

Інгредієнти:

  • філе оселедця – 400 г;
  • лимон – половина;
  • картопля – 4 шт.;
  • буряк – 2 шт. середнього розміру;
  • яблука – 200 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • майонез Торчин® Європейський – 120 г.

Якщо хтось і може уявити новорічний стіл без оселедця під шубою, то це точно не ми. Страва – телепорт у дитинство. Страва – спонсор святкового настрою. Ми можемо довго перераховувати, за що іще любимо її. Та краще – просто поділимося улюбленим класичним рецептом шуби з оселедцем. Усі потрібні для нього продукти вам добре знайомі та здебільшого завжди під рукою. А саме приготування не займе багато вашого часу.

З кількості інгредієнтів, яких ми вам запропонували, ви можете зробити смачний салат для 8 гостей вашої домашньої вечірки.

Як приготувати оселедець під шубою?

  1. Підготовка – усьому голова. Відваріть картоплю в мундирі (20-25 хвилин на середньому вогні після закипання), а яйця – в круту (12 хвилин на середньому вогні після закипання). Залиште їх охолонути. Потім почистьте. На грубій тертці натріть картоплю та яєчний білок, а жовтки потріть на дрібній.
  2. Деталь у салаті під шубою, яка вирішує все – майонез. Щоб смак був ніжним, а страва танула в роті – добре просочіть шари майонезом Торчин® «Європейський».
  3. Найвідповідальніший момент – приготування оселедця. Щоб усе вдалося, переконайтеся, що в риби немає пошкоджень, а її хвіст – не зморщений (в такому випадку – ви маєте справу з пересоленим оселедцем). І тоді вам залишається: промити та замочити філе оселедця в холодній воді приблизно на 60 хвилин. Потім – обсушить, нарізати соломкою, окропити лимонним соком та посипати перцем.
  4. Почистьте цибулю. Наріжте її кубиками. До речі, можна трохи полити цибулю оливковою олією під час викладання на салат. Це зробить смак більш вишуканим.
  5. Відцідіть буряк. Наріжте дрібно або натріть на тертці.
  6. Момент Х. Як зробити шубу для оселедця? Викладайте інгредієнти в такому порядку: картопля, майонез, оселедець, цибулю, майонез, буряк, яблуко, майонез, білки й жовтки.

Як прикрасити салат «шуба»?

Усі настільки звикли до оселедця під шубою, що здивувати ним дуже важко. Але хто сказав, що нереально?

Радимо довіряти своєму серцю. Що вам не вистачає в страві? Яку б емоцію ви хотіли б нею викликати? Забудьте про обмеження. Викладайте оселедець під шубою так, як вам того забажається.

Ми бачили шубу і в глибокій чаші, і в плоскій тарілці. В останньому випадку за форму відповідали кулінарні кільця, креманки, келихи та тарталетки.

Серед найпопулярніших способів прикрасити шубу можемо виокремити такі:

  • форма башти. Такий салат викладають із допомогою кулінарного кільця. Якщо його немає, можна відрізати частину пластикової пляшки й буде вам потрібна форма. Кожен шар потрібно приминати руками або товкачкою для пюре. Це допоможе шубі триматися після того, як ви знімете кільце;
  • форма полуниці. Для цього змастіть руки оливковою олією та сформуйте із салату заготівлю коржиків, що нагадують полуницю. Там, де край товщий, радимо додати зелень. Саму «полуницю» можна посипати кунжутом;
  • форма рибки. Щоб намалювати луску, використайте майонез Торчин® “Європейський”. Для очей – кружки яєць. Для плавників, хвоста та губ – буряк та/або моркву.

Ось і все! Між нами кажучи, ми трохи зголодніли, коли це все писали. Уже біжимо готувати шубу. А ви?

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися