Інгредієнти:
- цукіні або кабачок — 2 шт.;
- баклажан — 1 шт.;
- болгарський перець — 1-2 шт.;
- червона цибуля — 1 шт.;
- часник — 4 зубчики;
- рослинна олія — 5 ст.л.;
- гірчиця Торчин® “Діжонська” — 3 ст.л.;
- соєвий соус Торчин® “Класичний” — 100 г;
- Сіль та перець за смаком;
- кетчуп Торчин® “До шашлику” — для подачі.
Яке літо без барбекю, а яке барбекю без овочів гриль? Пропонуємо рецепт овочів на грилі, який прекрасно пасує до м'яса, а також підійде тим, хто дотримується вегетаріанського меню.
Готуємо овочі гриль на мангалі
- Підготуйте всі овочі, які будете запікати на грилі. Ретельно промийте та дпросушіть. Червону цибулю очистіть від лушпиння.
- Цукіні або кабачок (тут на ваш вибір) нарізаємо кільцями шириною приблизно 1,5 сантиметри.
- Баклажан теж нарізаємо кільцями такої товщини, як кабчок. Зазвичай баклажани замочують у щедро підсоленій воді на 15 хвилин, а потім добре промивають під проточною водою. Таким способом забирають іноді притаманну гірчинку смаку. Проте оскільки ми далі заправимо наші овочі маринадом, цей крок можете сміливо пропускати.
- Солодкий перець розрізати на дві частини, добре вичистити серцевину з насінням. Один перець розрізаємо на чотири частини.
- Червону цибулю нарізаємо великими кільцями товщиною приблизно 1 см.
- Всі овочі перекладаємо у ємність, в якій будемо їх маринувати. Сюди додаємо гірчицю Торчин® “Діжонська”. Щедро доливаємо оливкової олії (можна соняшникової) та соєвого соусу Торчин® “Класичний” (орієнтовно 100 г).
- Часник очищуємо та дрібненько рубимо ножем. Нам потрібно хоча б 2-3 зубчики. Нарізаний часник додаємо до маринаду. Солимо, перчимо на свій смак.
- Овочі перемішуємо з маринадом, щоб всі інгредієнти добре з’єдналися між собою. І лишаємо так мінімум на 15 хвилин, можна довше.
- Далі готуємо овочі на мангалі. Викладаємо їх на решітку і готуємо 10 хвилин. Перегортаємо, починаючи з тих овочів, які клали першими, і грилюємо ще 10 хвилин.
- Завдяки гірчично-соєвому маринаду з часниково-пікантними нотами овочі гриль на мангалі стануть головною стравою на столі. Подавайте з піалою кетчупу Торчин® “До шашлику” і овочі розійдуться за лічені хвилини. Смачного.
Секрет нашого рецепта — маринад для овочів із Діжонської гірчиці, соєвого соусу, рослинної олії та дрібно нарізаного часнику. Завдяки йому у вас буде неймовірно смачна літня страва, яка готується елементарно в стилі “нарізав і змішав”. Переконані, наш рецепт овочів гриль у маринаді стане невід'ємним пунктом вашого меню на мангалі.
На грилі можна смажити кабачки, баклажани, цибулю-порей, моркву, фенхель, помідори тощо. Під наш маринад підходять будь-які овочі, тому можна імпровізувати.
Секрети приготування овочів гриль
Готуючи овочі гриль, пам'ятайте: баклажан, кабачок і помідор смажаться швидко, а цибуля і перець — повільніше. І головне правило: якщо просто запекти овочі на мангалі, то вони швидко втратять вологу і будуть сухими на смак. Щоб цього не сталося, потрібен маринад.
Маринувати овочі на гриль можна в будь-якій ємності, додаючи туди інгредієнти для маринаду. Або можна скористатися чистим пакетом, в який покласти нарізані овочі та залити їх маринадом. Зав’яжіть пакет, добре потрусіть і залиште так на 10-30 хвилин.
Також вам на замітку! Якщо раптом після сімейного барбекю у вас залишилися недоїдені овочі, запечені у маринаді на мангалі, — з них можна зробити потрясний холодний салат. Поріжте овочі на невеликі кубики, додайте дрібно рубленої зелені (петрушка, базилік, укроп, кінза тощо), збризніть соком лимона і рослинною олією. Перемішати і готово. Зелені краще додавати щедро та відразу декілька видів. Можна трохи м'якого козячого сиру, для поціновувачів сирної гастрономії.