Рецепти

Овочі гриль

1
1
1
1
1
prev
next
1
60 хв
1

Інгредієнти:

  • цукіні або кабачок — 2 шт.;
  • баклажан — 1 шт.;
  • болгарський перець — 1-2 шт.;
  • червона цибуля — 1 шт.;
  • часник — 4 зубчики;
  • рослинна олія  — 5 ст.л.;
  • гірчиця Торчин® “Діжонська” — 3 ст.л.;
  • соєвий соус Торчин® “Класичний” — 100 г;
  • Сіль та перець за смаком;
  • кетчуп Торчин® “До шашлику” — для подачі.

Яке літо без барбекю, а яке барбекю без овочів гриль? Пропонуємо рецепт овочів на грилі, який прекрасно пасує до м'яса, а також підійде тим, хто дотримується вегетаріанського меню.
 

Готуємо овочі гриль на мангалі

 

  1. Підготуйте всі овочі, які будете запікати на грилі. Ретельно промийте та дпросушіть. Червону цибулю очистіть від лушпиння.
  2. Цукіні або кабачок (тут на ваш вибір) нарізаємо кільцями шириною приблизно 1,5 сантиметри.
  3. Баклажан теж нарізаємо кільцями такої товщини, як кабчок. Зазвичай баклажани замочують у щедро підсоленій воді на 15 хвилин, а потім добре промивають під проточною водою. Таким способом забирають іноді притаманну гірчинку смаку. Проте оскільки ми далі заправимо наші овочі маринадом, цей крок можете сміливо пропускати.
  4. Солодкий перець розрізати на дві частини, добре вичистити серцевину з насінням. Один перець розрізаємо на чотири частини.
  5. Червону цибулю нарізаємо великими кільцями товщиною приблизно 1 см.
  6. Всі овочі перекладаємо у ємність, в якій будемо їх маринувати. Сюди додаємо гірчицю Торчин® “Діжонська”. Щедро доливаємо  оливкової олії (можна соняшникової) та соєвого соусу Торчин® “Класичний” (орієнтовно 100 г). 123

     

  7. Часник очищуємо та дрібненько рубимо ножем. Нам потрібно хоча б 2-3 зубчики. Нарізаний часник додаємо до маринаду. Солимо, перчимо на свій смак.
  8. Овочі перемішуємо з маринадом, щоб всі інгредієнти добре з’єдналися між собою. І лишаємо так мінімум на 15 хвилин, можна довше.
  9. Далі готуємо овочі на мангалі. Викладаємо їх на решітку і готуємо 10 хвилин. Перегортаємо, починаючи з тих овочів, які клали першими, і грилюємо ще 10 хвилин. 123

     

  10. Завдяки гірчично-соєвому маринаду з часниково-пікантними нотами овочі гриль на мангалі стануть головною стравою на столі. Подавайте з піалою кетчупу Торчин® “До шашлику” і овочі розійдуться за лічені хвилини. Смачного.

Секрет нашого рецепта — маринад для овочів із Діжонської гірчиці, соєвого соусу, рослинної олії та дрібно нарізаного часнику. Завдяки йому у вас буде неймовірно смачна літня страва, яка готується елементарно в стилі “нарізав і змішав”. Переконані, наш рецепт овочів гриль у маринаді стане невід'ємним пунктом вашого меню на мангалі.
На грилі можна смажити кабачки, баклажани, цибулю-порей, моркву, фенхель, помідори тощо. Під наш маринад підходять будь-які овочі, тому можна імпровізувати.
Секрети приготування овочів гриль
Готуючи овочі гриль, пам'ятайте: баклажан, кабачок і помідор смажаться швидко, а цибуля і перець — повільніше. І головне правило: якщо просто запекти овочі на мангалі, то вони швидко втратять вологу і будуть сухими на смак. Щоб цього не сталося, потрібен маринад.
Маринувати овочі на гриль можна в будь-якій ємності, додаючи туди інгредієнти для маринаду. Або можна скористатися чистим пакетом, в який покласти нарізані овочі та залити їх маринадом. Зав’яжіть пакет, добре потрусіть і залиште так на 10-30 хвилин.
Також вам на замітку! Якщо раптом після сімейного барбекю у вас залишилися недоїдені овочі, запечені у маринаді на мангалі, — з них можна зробити потрясний холодний салат. Поріжте овочі на невеликі кубики, додайте дрібно рубленої зелені (петрушка, базилік, укроп, кінза тощо), збризніть соком лимона і рослинною олією. Перемішати і готово. Зелені краще додавати щедро та відразу декілька видів. Можна трохи м'якого козячого сиру, для поціновувачів сирної гастрономії.
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися