Інгредієнти:
- майонез Торчин® «Делікатесний» — 80 г;
- зелений горошок — 40 г;
- броколі — 160 г;
- вершкове масло — 20 г;
- морква — 1 шт.;
- бринза — 100 г;
- помідори — 60 г;
- материнка — щіпка;
- сіль, перець — до смаку;
- часник — 2 зубки;
- сметана — 1 ст. л.;
- яйця — 2 шт.;
- борошно — 1 ст. ложка;
- зелена цибуля — 10 г.
Цей ніжний та ароматний рецепт овочевої запіканки з бринзою стане чудовим вибором для легкого обіду чи вечері. Багатство смаків овочів та вершково-яєчного соусу з бринзою напевно порадує вас!
Основні етапи приготування
- Для початку необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти: броколі розділити на рівні суцвіття, моркву нарізати великим кубиком, як показано на відео. Нарізати помідори та зелену цибулю.
- Потім, необхідно обсмажити на вершковому маслі моркву до напівготовності з крупно порубаним часником.
- Далі додайте орегано і рубану зелену цибулю. Не забудьте посолити!
- Після того як овочі обсмажаться, викладіть у форму для запікання всі овочі разом із броколі та горошком.
- Розкришіть бринзу.
- Окремо збийте майонез із яйцями, сметаною та додайте борошно. Не забудьте посолити та поперчити.
- Потім, залийте овочі. Зверху викладіть часточки помідора.
- Запікати при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.
Смачного!
Цікаві варіації овочевої запіканки
Ми пропонуємо Вам скуштувати різні варіації приготування овочевої запіканки. Ці рецепти дозволять вам експериментувати з різними смаками та кулінарними культурами, створюючи унікальні та апетитні страви на основі класичної овочевої запіканки.
Італійська овочева запіканка:
Додайте в овочеву суміш спочатку трохи подрібнених сушених томатів та нарізаних маслин. При подачі посипте свіжою базиліком та орегано для автентичного італійського смаку.
Середземноморська овочева запіканка:
В овочеву суміш додайте нарізані цукіні, баклажани та солодкий перець різнокольорових сортів. Підсоліть суміш і приправте чебрецем, розмарином та оливковою олією.
Грецька овочева запіканка:
Замість звичайної бринзи використовуйте грецький сир "фета". Додайте в овочеву суміш оливки, червону цибулю та свіжі трави, такі як меліса та кріп. При подачі посипте орегано та каперси.