Інгредієнти:
- яловичий фарш — 400 г;
- макарони (паста) — 220 г;
- олія рослинна — 2 ст. л.;
- томатний сік — 1 склянка;
- томат — 1 шт.;
- твердий сир — 50 г;
- базилік — 3-4 листочки;
- заправка Торчин® томатна з болгарським перцем — ½ упаковки.
До вашої уваги простий рецепт популярної пасти Болоньєзе. Класична італійська страва, яку знають і люблять у всьому світі. Її приготування не займе у вас багато часу, а смак буде до вподоби кожному.
Паста болоньєзе — це будь-які макаронні вироби, подані із соусом-рагу, він же соус болоньєзе, одним з інгредієнтів якого є м’ясний фарш. Густий м'ясний соус з різними овочами ми приготуємо із додаванням томатної заправки Торчин® з болгарським перцем, завдяки якій ви легко отримаєте пікантну томатну основу.
Характерна особливість соусу болоньєзе — це те, що його подають не тільки до пасти, але і як заправку для лазаньї, як підливу до картопляного та овочевого пюре або просто, як самостійну страву.
Готуємо пасту Болоньєзе
- Відваріть макаронні вироби у підсоленій воді. Спагеті болоньєзе подаються al dente, тобто майже готовими. Не варто переварювати макарони, тому що необхідно зберегти їх щільну однорідну структуру. Вони не мають злипатися між собою.
- На сковороду налийте олію для смаження та нагрійте. Додайте фарш. При постійному перемішуванні розбийте всі великі грудочки.
- Обсмажуйте на середньому вогні до того моменту, коли м’ясо стане коричневим. Це триватиме приблизно 8 хвилин.
- Вилийте у сковороду склянку томатного соку і перемішайте. Після чого додайте заправку Торчин® томатну з болгарським перцем. Знову перемішайте і тушкуйте під закритою кришкою ще 5 хвилин.
- Томат помийте і наріжте тонкими кільцями.
- Сир треба натерти на тертці. Обирайте сорт, який вам до вподоби. Головне, це має бути твердий сорт. Традиційно посипають Парміджано Реджано.
- На персональну тарілку викласти макарони та рясно полити томатним соусом болоньєзе. Присипати сиром і прикрасити шматочком томата.
Подавати пасту болоньєзе варто лише у гарячому вигляді. Для прикраси страви можна використовувати половинки томатів чері та тертий сир, але цей крок — опціональний.
Секрети приготування пасти Болоньєзе
Болоньєзе має масу варіацій приготування. Важко сказати, який саме з рецептів є класичним. Основні інгредієнти — макарони, фарш і томати — настільки універсальні, що чудово поєднуються з різними продуктами. Для рецепта використовують будь-які макаронні вироби — локшину, спагеті, спіралі, черепашки, або класичні італійські тальятелле, феттуччіні, папарделле, конкільйони, пенне тощо.
Для фаршу підходить свинина, яловичина, телятина, а також курка або індичка. Обирайте фарш за своїми вподобаннями.
Як спеції, використовують орегано, базилік, чебрець. У домашніх умовах можна купувати спеціальну суміш італійських спецій.
Вишуканих нот смаку соусу болоньєзе додає стебло селери. Дрібно наріжте одне стебло і додайте його до фаршу, щоб трохи підсмажити перед тушкуванням із томатною заправкою.