Інгредієнти:
- спагеті — 500 г;
- фарш телячий — 500 г;
- цибуля — 1 шт;
- кетчуп Торчин "Ніжний" — 100 г;
- тертий сир — 100 г;
- оливкова олія — 2 ст.л.;
- часник — 2 зуб;
- сіль, перець — за смаком.
Паста з соусом болоньєзе — це одна з найпопулярніших традиційних страв італійської кухні. Такий обід добре доповнюють келих червоного вина та приємна обстановка. А головне — щоб насолодитися вишуканим смаком класичного соусу болоньєзе, необов'язково йти в ресторан. Ви легко зможете приготувати його в домашніх умовах.
Існує кілька видів болоньєзе — до класичного рецепту соусу можуть додавати селеру, болгарський перець, чилі, біле сухе вино. Незмінним залишається тільки використання томатної основи.
У цьому рецепті ми розглянемо, що потрібно для приготування класичного болоньєзе, і як можна вдосконалити вже звичну і популярну у нас італійську страву.
Етапи приготування
Давайте ж розберемося, як смачно і просто приготувати болоньєзе. Якщо ви купили фарш, готувати страву стає трохи простіше. В іншому випадку першим етапом є подрібнення м'яса в м'ясорубці. Після цього приступайте до основних процесів:
- Варіння пасти для італійської страви — нескладний, але важливий процес, у якому мають значення нюанси. Поставте каструлю з водою на вогонь, дочекайтеся, поки вона почне закипати, і додайте сіль. Закиньте вермішель у киплячу воду й обережно перемішайте, щоб макарони не злиплися. Час варіння залежить від сорту пасти і вказано на упаковці.
- Поки вариться паста, приготуємо соус. Очистіть цибулину і поріжте дрібними кубиками.
- У пательню налийте оливкову олію, додайте фарш і починайте обсмажувати його, ретельно помішуючи для рівномірного приготування.
- До фаршу в сковорідку додайте подрібнений перець, часник, сіль і нарізану цибулю, добре перемішайте.
- Накрийте кришкою і дайте потушкуватися на слабкому вогні 1-2 хвилини.
- І, нарешті, фінальний інгредієнт соусу, після якого його можна назвати "болоньєзе" — кетчуп Торчин® "Ніжний". Додайте томатну нотку, добре перемішайте і тушкуйте соус на слабкому вогні 7-10 хвилин.
- Приступаємо до сервірування. Викладіть у тарілку відварну пасту, а зверху розподіліть м'ясний соус болоньєзе.
- Перед подачею прикрасьте страву листочком свіжого базиліка, а також додайте трохи тертого сиру. Ви можете обрати твердий сир на свій смак, проте класично обирають пармезан.
Паста і томатний соус — це безпрограшне поєднання. Саме тому болоньєзе є однією з найпопулярніших італійських страв. Ви можете додавати в нього різні інгредієнти, залишаючи тільки обов'язкову основу — ароматні й соковиті томати та спеції, що надають страві пікантної нотки.
Оригінальний спосіб приготування
Багато хто знає, як приготувати болоньєзе. Обов’язковими інгредієнтами такої страви є паста, м’ясо й томати. Водночас існує декілька способів помітно перетворити й урізноманітнити популярний італійський рецепт спагетті з томатним соусом:
- Паста з цукіні з болоньєзе. Більш легкий дієтичний варіант страви, який готується ще швидше внаслідок того, що не доведеться відварювати макаронні вироби. Просто наріжте цукіні дрібною соломкою й додайте до соусу болоньєзе за 3–5 хвилин до його готовності. Тушкуйте овочеву пасту на середньому вогні й подавайте з тертим пармезаном.
- Вегетаріанська паста болоньєзе. Можна піти ще далі та приготувати страву, у якій не потрібне м’ясо. Замінити його можна, додавши до обсмаженої цибулі, часнику й томатів червону сочевицю. Вона заповнить норму білка і зробить спагетті більш ситними.