Рецепти

Спагетті болоньєзе

Відваріть спагеті, як вказано на упаковці.
На оливковій олії підсмажте фарш, додайте цибулю та чорний перець.
Додайте кетчуп Торчин® «Лагідний» і готуйте фарш до готовності.
Подавайте спагеті з м'ясом у соусі болоньєзе і не забудьте посипати тертим сиром. Смачніссімо!
Спагетті болоньєзе
prev
next
Спагетті болоньєзе
40 хв
4

Інгредієнти:

  • спагеті — 500 г;
  • фарш телячий — 500 г;
  • цибуля — 1 шт;
  • кетчуп Торчин "Ніжний" — 100 г;
  • тертий сир — 100 г;
  • оливкова олія — 2 ст.л.;
  • часник — 2 зуб;
  • сіль, перець — за смаком.

Паста з соусом болоньєзе — це одна з найпопулярніших традиційних страв італійської кухні. Такий обід добре доповнюють келих червоного вина та приємна обстановка. А головне — щоб насолодитися вишуканим смаком класичного соусу болоньєзе, необов'язково йти в ресторан. Ви легко зможете приготувати його в домашніх умовах.
Існує кілька видів болоньєзе — до класичного рецепту соусу можуть додавати селеру, болгарський перець, чилі, біле сухе вино. Незмінним залишається тільки використання томатної основи. 
У цьому рецепті ми розглянемо, що потрібно для приготування класичного болоньєзе, і як можна вдосконалити вже звичну і популярну у нас італійську страву.
 

Етапи приготування

Давайте ж розберемося, як смачно і просто приготувати болоньєзе. Якщо ви купили фарш, готувати страву стає трохи простіше. В іншому випадку першим етапом є подрібнення м'яса в м'ясорубці. Після цього приступайте до основних процесів: 

  1. Варіння пасти для італійської страви — нескладний, але важливий процес, у якому мають значення нюанси. Поставте каструлю з водою на вогонь, дочекайтеся, поки вона почне закипати, і додайте сіль. Закиньте вермішель у киплячу воду й обережно перемішайте, щоб макарони не злиплися. Час варіння залежить від сорту пасти і вказано на упаковці. 
  2. Поки вариться паста, приготуємо соус. Очистіть цибулину і поріжте дрібними кубиками.
  3. У пательню налийте оливкову олію, додайте фарш і починайте обсмажувати його, ретельно помішуючи для рівномірного приготування.
  4. До фаршу в сковорідку додайте подрібнений перець, часник, сіль і нарізану цибулю, добре перемішайте.
  5. Накрийте кришкою і дайте потушкуватися на слабкому вогні 1-2 хвилини.
  6. І, нарешті, фінальний інгредієнт соусу, після якого його можна назвати "болоньєзе" — кетчуп Торчин® "Ніжний". Додайте томатну нотку, добре перемішайте і тушкуйте соус на слабкому вогні 7-10 хвилин. 
  7. Приступаємо до сервірування. Викладіть у тарілку відварну пасту, а зверху розподіліть м'ясний соус болоньєзе. 
  8. Перед подачею прикрасьте страву листочком свіжого базиліка, а також додайте трохи тертого сиру. Ви можете обрати твердий сир на свій смак, проте класично обирають пармезан. 

Паста і томатний соус — це безпрограшне поєднання. Саме тому болоньєзе є однією з найпопулярніших італійських страв. Ви можете додавати в нього різні інгредієнти, залишаючи тільки обов'язкову основу — ароматні й соковиті томати та спеції, що надають страві пікантної нотки.
 

Спагетти болоньезе

Оригінальний спосіб приготування

Багато хто знає, як приготувати болоньєзе. Обов’язковими інгредієнтами такої страви є паста, м’ясо й томати. Водночас існує декілька способів помітно перетворити й урізноманітнити популярний італійський рецепт спагетті з томатним соусом:

  1. Паста з цукіні з болоньєзе. Більш легкий дієтичний варіант страви, який готується ще швидше внаслідок того, що не доведеться відварювати макаронні вироби. Просто наріжте цукіні дрібною соломкою й додайте до соусу болоньєзе за 3–5 хвилин до його готовності. Тушкуйте овочеву пасту на середньому вогні й подавайте з тертим пармезаном.
  2. Вегетаріанська паста болоньєзе. Можна піти ще далі та приготувати страву, у якій не потрібне м’ясо. Замінити його можна, додавши до обсмаженої цибулі, часнику й томатів червону сочевицю. Вона заповнить норму білка і зробить спагетті більш ситними.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися