Рецепти

Печінковий торт

pechink tort
prev
next
pechink tort

Інгредієнти:

  • печінка куряча — 600 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • пшеничне борошно — 150 г;
  • молоко — 200 мл;
  • часник — 4 зубчики;
  • цибуля — 2 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • зелень — 1 пучок;
  • рослинна олія — 4 ст.л.;
  • майонез Торчин® «Європейський» — 200 г

Печінковий торт — це прекрасна закуска до святкового столу, яку гості змітають на раз-два. Зроблений із ніжних млинців із курячої печінки з начинкою зі смаженої моркви та цибулі. Млинці викладаються один на одного та змащуються між собою майонезним соусом. Нічого надскладного, але дуже смачно.

Пропонуємо рецепт печінкового торта, який можна приготувати як на свята, так і в будь-який день, урізноманітнивши асортимент буденного меню. Можна додати йому цікавих декоративних елементів із натертого яйця, зелені чи квіточок із соленого лосося. Такий печінковий торт стане прикрасою столу.

Готуємо печінковий торт

  1. Млинці готуємо із курячої печінки. Щоб вони вийшли ніжними, обов’язково очистіть від плівок та зайвого жиру. Обережно прибираємо жовчний міхур, якщо він є. Помийте в друшляку під проточною водою та залишіть, щоб уся рідина стекла.
  2. Пропускаємо печінку в блендері чи м’ясорубці до однорідної консистенції.
  3. В окрему миску, вбиваємо яйця, додаємо сіль, перець та вливаємо молоко. Перемішуємо все це ретельно вінчиком і поступово додаємо борошно, також постійно помішуючи.
  4. Вливаємо яєчно-молочну суміш до печінки. Знову змішуємо всі інгредієнти блендером або вінчиком. Головне, щоб не було грудочок. Печінкова суміш має бути густішою за тісто для млинців.
  5. В однорідну масу печінкового тіста вливаємо рослинну олію, щоб млинці не приставали до сковороди під час смаження.
  6. Починаємо смажити млинці. Розігріваємо сковорідку, можна додати трохи соняшникової олії. Наливаємо ополоником невелику кількість печінкового тіста і смажимо на середньому вогні так, як звичайні млинці. Перевертаємо лише тоді, коли видно, що низ добре підсмажився, інакше млинець розірветься. Викладаємо на тарілку й даємо охолонути.
  7. Чистимо цибулю і нарізаємо її. Не ріжте дуже дрібно, щоб вона під час жарки не перетворилася на кашу. Моркву чистимо й натираємо на середню тертку.
  8. Обсмажуємо цибулю на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору, додаючи трохи чорного перцю. Не варто постійно мішати цибулю, давайте їй декілька секунд посмажитися. Далі додаємо терту моркву, ще краплю олії та зменшуємо вогонь. Якщо цибулю важливо саме просмажити, то моркву головне пом’якшити. Додаємо дрібку солі й тушкуємо. Спробуйте, якщо морква стала м’якою, овочі готові. Викладаємо в окрему чашу й даємо охолонути.
  9. Дрібно нарізаємо зелень, наприклад, кріп. В окремій чаші змішуємо посічену зелень та майонез Торчин® «Європейський», видавлюємо часник і перемішуємо. Наш соус для змащування готовий.
  10. Починаємо збирати печінковий торт. Для цього змащуємо млинець майонезним соусом, далі викладаємо прошарок смаженої цибулі з морквою і накриваємо наступним млинцем. І повторюємо так далі. Верхній млинець покриваємо майонезом, як, власне й бокові частини торта . Можна посипати зеленню чи декорувати на свій смак.

Поставте печінковий торт із курячої печінки до холодильника мінімум на 2 години, щоб майонезний соус добре просочився в млинці. Потім діставайте, нарізайте трикутними шматочками та подавайте до столу.

Нюанси приготування печінкового торта

Готуючи печінковий торт із курячої печінки, слід звернути увагу на певні моменти, які впливають на смак цієї страви. Приділити увагу смаженню овочевої суміші. Цибулю смажте на середньому вогні до красивого золотистого кольору. Терту моркву додайте трохи пізніше й тушкуйте все разом на маленькому вогні. Коли готові овочі охолонуть, відтисніть із них зайву олію від смаження.

Обов’язково промащуйте торт тонким прошарком майонезу до самого краю млинця, інакше краї торта будуть сухими, особливо на наступний день. Овочевої начинки теж кладіть небагато, десь ложечку на млинець та розтягуйте її по всій площині. Якщо будуть пустоти, не страшно. Велика кількість овочевої начинки зробить його занадто важким.

Також, можете спекти печінкові млинці за день до святкового столу, а промастити його в день застілля. Так вони будуть свіжесенькими, і це не забере багато часу перед святкуванням.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися