Інгредієнти:
- заправка "Торчин" зі сливовим пюре – 1 шт.;
- м'ясо – 500 г;
- морква – 2 шт.;
- барбарис – 5 шт.;
- рис – 450 г;
- вода – 600 мл.
Маємо для вас саме той смачний рецепт запашного плову! А завдяки заправці "Торчин" зі сливовим пюре процес приготування буде набагато простішим, а плов буде таким же пікантним та ароматним!
Приготування плову із заправкою Торчин
- Перед початком приготування плову для зручності підготуймо усі інгредієнти, які необхідні для нашого рецепта: ретельно промиваємо м'ясо та нарізаємо його кубиками, нарізаємо крупною соломкою моркву, добре промиваємо рис.
- На розігріту з олією пательню викладаємо нарізане м'ясо і обсмажуємо його до золотистого кольору.
- Потім додаємо моркву нарізану крупною соломкою й разом з м'ясом смажимо 3-4 хвилини.
- Коли м'ясо з морквою будуть обсмажені, додаємо заправку "Торчин" зі сливовим пюре та додаємо 300 мл води, ретельно перемішуємо та тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин.br />
- Після чого додаємо промитий рис, 5 штучок барбарису, доливаємо ще 300 мл води й добре перемішуємо. Залишаємо тушкуватись під кришкою ще на 20 хвилин.
Подавати ароматний плов можна прикрасивши зеленню.
Як вибрати рис для плову
Якщо обрати не той рис та не дотримуватися певних правил його приготування, то він просто склеїться в одну липку масу й страва буде безнадійно зіпсована. Тому, щоб плов був смачним, а рис в ньому - розсипчастим, важливо обрати правильний сорт крупи та дотримуватись певної техніки варіння.
Для узбецького плову ідеальними сортами є девзіра або чунгара, але ці сорти використовують на батьківщині цієї страви. Однак перераховані сорти рису коштують недешево і їх рідко знайдеш у звичайних магазинах в Україні. Тому для домашнього плову підійдуть сорти - басматі, жасмин та довгозернистий рис. Якщо ви вперше готуєте плов, то рекомендуємо взяти пропарений рис - він краще зберігає форму.
Як варити рис для плову
Добре промитий рис - головний секрет розсипчастого плову! Перед варінням промийте крупу 5-7 разів під теплою проточною водою. Це вимиє з рису крохмаль, які роблять кашу клейкою. Щоб консистенція плову була правильною оберіть посуд з товстим дном, який закривається кришкою.
Для початку залийте рис для плову холодною водою у співвідношенні 1:3 та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння та зменште вогонь до мінімального, інакше вода занадто швидко випарується. Після закипання білий рис варять 15-20 хвилин, бурий - 40 хвилин. Під час варіння рис не потрібно перемішувати, щоб він був розсипчастим. На середині варіння каструлю з рисом накрийте кришкою і залиште її до готовності.