Рецепти

Плов

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Цибулю, моркву, м'ясо ріжемо кубиками і обсмажуємо.
Додаємо часник, спеції, рис і покриваємо водою на 1 палець. Закриваємо кришкою і готуємо на слабкому вогні 25-35 хвилин.
Потім додаємо кетчуп Торчин® «Лагідний» і даємо постояти 2 хвилини для насичення смаком.
Посипати зеленню перед подачею.
Плов по-східному - Торчин®
prev
next
Плов по-східному - Торчин®

Інгредієнти:

  • баранина — 350 г;
  • рис -1,5 склянки;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • вода — 3–4 склянки;
  • рослинна олія — 70 г;
  • спеції: паприка, кумин, куркума, шафран — по ½ ч.л.;
  • часник — 4 зубчики;
  • барбарис — 1 ст.л.;
  • сіль, перець — за смаком.

Плов — це популярна страва східної кухні, основою якої є рис. Крім нього до складу можуть входити м’ясо, овочі, сухофрукти, різні види спецій та інші продукти.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом класичного узбецького плову, а також розповімо про те, як можна урізноманітнити страву східної кухні, додавши всього декілька нових інгредієнтів.

  1. Підготуйте всі продукти: промийте рис кілька разів у холодній воді, поки вода не стане прозорою. Замочіть барбарис.
  2. Почистіть овочі. Моркву наріжте соломкою, цибулю – дрібно.
  3. Наріжте м’ясо на середні шматочки.
  4. У казані розігрійте рослинну олію й починайте обсмажувати цибулю та моркву.
  5. Додайте до овочів баранину - обсмажте її з усіх боків до утворення скоринки.
  6. Всипте суміш спецій для плову й додайте розмочений барбарис.
  7. Залийте склянкою гарячої води, накрийте кришкою і готуйте до готовності м’яса.
  8. Потім зверху засипте промитий рис і обережно залийте його холодною водою так, щоб вода покривала рис на 1–1,5 см. Не перемішуйте плов. Посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть воготь, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин.
  9. Покладіть часник, зніміть плов з вогню і дайте настоятись 10-15 хвилин. За цей час рис вбере залишки води.
  10. Подавати можна одразу, а на наступний день плов буде тільки смачнішим! Спробуйте!

Цікаві варіанти приготування плову

Сучасна кухня любить експерименти, тому якщо вам хочеться чогось нового, не традиційного, чому б не приготувати оригінальний плов?

Ми зібрали кілька рецептів і порад, як приготувати плов, який має розсипчасту текстуру класичної страви, але водночас відрізняється абсолютно новим смаком і ароматом:

  1. Плов із томатним соусом. Насичений аромат томатів зробить страву цікавішою. Просто додайте до класичного рецепту  кетчуп Торчин® «Лагідний» або «До шашлику».
  2. Грибний плов.  Просто замініть м’ясо печерицями (в тій же пропорції). Це ідеальна вегетаріанська страва, яка готується легко і швидко — 20 хвилин і грибний плов у вас на столі.
  3. З мідіями. Чому б не урізноманітнити страву морепродуктами? Замість м’яса додайте до рису та овочів заморожені мідії. До речі, з ними відмінно поєднується карі, що додасть плову азіатськіх ноток.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися