Інгредієнти:
філе індички – 300 г;
• баклажани – 300 г;
• Цибуля ріпчаста – 50 г;
• Кетчуп від Торчин® «З паприкою» – 70 г;
• Перець болгарський – 150 г;
• Вино червоне – 60 г;
• Часник – 15 г;
• Сіль, цукор, перець;
• Зелень.
Легке рагу з індички – це чудова ідея у будь-яку пору року. Основа страви – ніжне філе птиці, яке важливо не пересушити. Що ж стосується овочів, то тут можна фантазувати на свій смак. Це може бути картопля, цибуля, морква, стручкова квасоля, броколі, цукіні, кабачки, помідори тощо.
Наш рецепт рагу з індички готується легко та швидко. Ви впораєтеся зі стравою, навіть якщо раніше жодного разу її не готували. Весь процес приготування займає трохи більше півгодини. При цьому ви отримаєте повноцінний обід або вечерю на всю сім'ю.
1. Пательню поставте на вогонь і влийте невелику кількість олії.
2. Філе індички поріжте на середні шматочки і викладіть у сковороду. Обсмажуйте на великому вогні до золотистої скоринки.
3. Додайте сіль і ретельно перемішайте.
4. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. На брусочки поріжте болгарський перець.
5. Додайте цибулю та перець у сковороду і все перемішайте – тушкуйте на помірному вогні.
6. Поріжте баклажани на середні кубики і додайте до м'яса з овочами.
7. Покладіть у сковороду зубчик часнику та влийте невелику кількість червоного вина. Додайте цукор та кетчуп Торчин «З паприкою», який додасть страві насичений томатний смак та приємний аромат пряних спецій.
8. Перемішайте рагу з індички і готуйте його на повільному вогні до готовності.
9. Подавати можна одразу, посипавши дрібно нарізанною зеленню. Смачного!
Цю страву сміливо можна готувати заздалегідь, адже на наступний день рагу з індички буде ще смачнишим, так як поєднаються між собою всі інгредієнти!
Із зазначеної кількості інгредієнтів ви зможете приготувати рагу з індички на 4-х осіб.
Варіанти приготування рагу з індички
1. Рагу з індички з картоплею. Філе індички поріжте на дрібні шматочки і покладіть у сковороду. Туди ж відправте дрібно нарізані цибулю та часник. Всипте натерту моркву та обсмажуйте до м'якості. Овочі з м'ясом перекладіть у глибоку каструлю. Туди ж залийте невелику кількість гарячої води, тільки щоб покрити м’ясо з овочами. Покладіть лавровий лист, додайте сіль і перець. Зверху викладіть нарізану великими кубиками картоплю. Все ретельно перемішайте, накрийте кришкою та готуйте на повільному вогні 25-30 хвилин.
2. Рагу з індички з капустою. Чому б не додати до тушкованої капусти м'ясні інгредієнти? Індичку наріжте на середні шматочки, посоліть і поперчіть. Наріжте капусту і трохи помніть її. Моркву натріть на тертці і змішайте з капустою. Подрібніть цибулю та обсмажте її на сковороді до м'якості. Додайте до цибулі індичку. У глибоку каструлю покладіть частину капусти з морквою, зверху м'ясо з цибулею і знову капусту з морквою, що залишилася. Покрийте блюдо слайсами томатів. У склянку води покладіть дві ложки томатної пасти, ретельно розмішайте до однорідної консистенції і залийте страву соусом. Тушкуйте рагу з індички 35-40 хвилин на повільному вогні.