Рецепти

Ребра в сливовому маринаді

rebra
prev
next
rebra

Інгредієнти:

  • свинячі ребра — 1 кг;
  • маринад Торчин® “Сливовий” — 1 упаковка;
  • зелена цибуля для посипки.

Щоб під час пікніка з друзями отримати справжнє гастрономічне задоволення, запікайте свинячі реберця у сливовому маринаді. Просто, а результат завжди на висоті. Все, що потрібно — гарні свіжі ребра і пачка маринаду Торчин ®.
 

Готуємо ребра на грилі

  1. Свинячі ребра ополіскуємо під проточною водою, протираємо паперовим рушником і зрізаємо зайві шматки жиру та плеври, якщо такі є. Розрізаємо ребра по міжреберному проміжку по дві три кісточки на порцію. Тобто будемо запікати їх не одним цілим шматком, а окремими меншими порціями.
  2. Кладемо нарізані ребра в ємність для маринування. І гарна новина - вам не потрібно окремо готувати маринад - адже у вас є 
  3. Видавлюємо маринад Торчин® “Сливовий” в ємність із реберцями. Ретельно перемішуємо, промасовуючи ребра з маринадом. В ідеалі залишити маринуватися у холодильнику на на ніч, але мінімум на дві години.
  4. Викладаємо реберця на мангал. Дочекайтеся, поки деревина чи вугілля повністю перегорить і буде лише тліти. Тільки після цього викладайте м’ясо.
  5. Обсмажуємо ребра з кожної сторони до появи золотистої запеченості. Дуже важливо, щоб вони взялися хорошою скоринкою і злегка підгоріли (такого ефекту надає соус, м’ясо при цьому не пригорає). Час запікання залежить від розміру ребер та кількості м'яса на них. Перевірйте готовність м’яса за допомогою ножа, щоб в серелині був прозорий сік і не було крові.
  6. Для перевірки готовності проколіть м'яса ножем, якщо він легко входить – реберця готові!
  7. Знімаємо запечені ребра на грилі, викладаємо на блюдо для подачі на стіл.
  8. Дрібно ріжемо молоду зелену цибульку і посипаємо нею свинячі реберця. Поряд подаємо овочеву нарізку і піали з улюбленими діп-соусами.

Всю магію в цьому рецепті реберець на грилі зробить маринад Торчин® “Сливовий”. Тут і шматочки сливи, і два сорти гірчиці, і сушені овочі та суміш запашних трав. Все це надає ребрам особливих нот смаку. Смажити на мангалі свинячі ребра будемо порціонно. Гості можуть їсти їх руками, вмокаючи в кетчуп чи будь-який інший соус.
Зaзвичaй ребра гapніpу нe пoтpeбують. Проте можна подавати їх до молодої картоплі, запечених овочів, салату із молодої капусти, нарізаних свіжих овочів із зеленню.
Нюанси приготування ребер барбекю
Зверніть увагу на деякі моменти, які допоможуть приготувати свинячі ребра на грилі перфектно. 
Прослідкуйте, що ви зрізали тонку плівку (плевру) з реберець. Видалити її треба не тому, що вона не їстівна, атому, що при смаженні вона стягуватиме м’ясо, видавлюючи з нього додаткові соки. З плівкою ребра ризикують бути жорсткішим на смак. Також вона перешкоджає просочуванню маринаду в м’ясо ребер. Видаляти її зручно за допомогою ножа та паперового рушника.
Якщо готуємо ребра на грилі без фольги та з додаванням солодкого маринаду (а це найсмачніший варіант), краще розрізати суцільний шмат ребер на менші порційні шматочки. Оскільки соус починає швидше горіти. Якщо запікати цим методом цільний шмат ребер, вони можуть підгоріти зовні, а всередині м’ясо залишиться сирим. А от менші шматочки просмажаться швидше без ризику обвуглювання.
Головний принцип смаження - не поспішати та уникати сильного вогню, щоб реберця не згоріли.
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися