Салат «Різдвяний вінок»
- Інгредієнти:
- буряк — 2 шт.;
- салат маш або листя шпинату — 150 г;
- рукола — 100 г;
- фета — 100 г;
- волоський горіх — 100 г;
- салатна заправка Торчин® «Цезар» — 0,5 упаковки.
Легкий салат з буряком і фетою ми трансформуємо у різдвяну історію, змінюючи його оформлення. Пропонуємо рецепт салату «Різдвяний вінок», який прекрасно доповнить будь-який святковий стіл.
Яскравого смаку всім інгредієнтам салату додасть салатна заправкою Торчин® «Цезар». Це ніжний соус із поєднанням майонезу, соєвого соусу та композиції трав і спецій, завдяки яким страва набуває особливого смаку.
Простий у приготуванні, салат «Різдвяний вінок» пасує до різних страв, а завдяки яскравим кольорам та святковій подачі прикрасить ваш стіл.
Готуємо салат «Різдвяний вінок»
- Відваріть, або запечіть, буряк у неочищеному вигляді. Щоб перевірити готовність, проколіть його гострим ножем. Якщо ніж входить легко, буряк готовий.
- Руколу, салат маш або листя шпинату промийте і просушить.
- Буряк остудіть, очистіть від шкірки.
- З відвареного буряка потрібно вирізати кульки. Це краще зробити за допомогою спеціального ножа-ложки (іноді його називають нуазетка або ложка-шато), який зазвичай використовують для вирізання кулькоподібних форм із фруктів. Або можна це зробити спеціальною ложкою для морозива. І найпростіший варіант це нарізати буряк квадратної форми.
- На блюдо по колу викладіть листя салату.
- Зверху викласти кульки з буряка.
- Сир фета нарізати кубиками та викласти на листя салату.
- Зверху посипати все волоськими горіхами. Їх також можна трохи обсмажити на сухій сковороді, щоб надати хрумкості.
- Поливаємо всі інгредієнти салатною заправкою Торчин® «Цезар».
Подавати на стіл можна одразу. Або зберіть салат зарання і залийте заправкою вже перед подачею на стіл. Смачного.
Секрети приготування салату «Різдвяний вінок»
Готується салат «Різдвяний вінок» дуже легко. Головне, викласти його так, щоб він нагадував декоративний віночок, яким прикрашають оселю на Різдво.
Зробити це особливо просто, якщо посередині тарілки, на якій будете подавати салат, поставити перевернутий стакан. І лише потім почати викладати інгредієнти салату. Виклавши всі інгредієнти та додавши заправку, просто заберіть стакан і у вас буде сервірований салат у формі різдвяного вінка.
Буряки можна не відварювати, а запікати. Загорніть їх у фольгу та випікайте півтори години за температури 180 градусів.