Інгредієнти:
- куряче стегно — 4 шт.;
- майонез Торчин® «Європейський» — 2 ст. л.;
- ріпчаста цибуля — ½ шт.;
- сіль, перець — за смаком;
- мелений кмин — дрібка;
- куряче яйце — 2 шт.;
- панірувальні сухарі — 100 г;
- борошно — 3 ст. л.;
- олія для смаження — 100 г.
Курячий шніцель має свої корені в європейській кухні, зокрема, в німецькій та австрійській. Ця страва стала популярною по всьому світу завдяки легкому приготуванню та чудовому смаку.
- Куряче стегно відокремте від кістки й шкіри.
- Подрібніть разом із цибулею.
- Додайте майонез Торчин® «Європейський», сіль, перець та кмин – ретельно перемішайте і відбийте.
- Яйця збийте з майонезом.
- Сформуйте шніцель: для цього змочіть руки холодною водою, візьміть трохи курячого фаршу, скачайте з нього кульку і приплюсніть в тонкий корж. Товщина заготовки курячого шніцеля повинна бути близько 1 см.
- Обкачайте його в борошні, потім — у яєчній суміші, після цього — у сухарях.
- Пательню нагрійте та налийте олію.
- Щойно олія нагріється, опустіть шніцель та смажте з кожного боку по 3 хвилини.
- Зніміть на серветку, щоб видалити зайву олію.
- Подавайте цілим або нарізаним, з додаванням соусу.
Смачного!
Подача та варіації приготування
Курячий шніцель зазвичай подається з кисло-солодким соусом, сметаною, лимоном чи картопляним пюре. Також може бути прикрашений зеленню.
Варіації:
- З сиром: Додайте в середину шніцеля тонкий шар тертого сиру перед смаженням.
- З грибами: Подається з грибним соусом або обсмаженими грибами.
- З аджикою: Додайте гостроти з аджикою або іншими гострими соусами.