Рецепти

Рибні котлети

Рибні котлети
Рибні котлети
Рибні котлети
Рибні котлети
Рибні котлети
Рибні котлети
Рибні котлети
prev
next
Рибні котлети

Рибні котлети: інгредієнти

Тепер розберімось, як приготувати рибні котлети. Для початку необхідно зібрати всі обов’язкові інгредієнти. Отже, вам знадобляться:

  • філе риби (в цьому рецепті — короп) — 180 г;
  • морква — 1 шт.;
  • рослинна олія для смаження;
  • яйце — 1 шт. (+1 жовток для соусу);
  • цедра лимона — 1 чайна ложка;
  • приправа Торчин «10 овочів» — ½ чайної ложки;
  • вершки 10 % — 1 стакан (250 г);
  • сіль перець — на свій смак.

Рибні котлети з такими інгредієнтами та соусом виходять дуже ніжними та соковитими. З розрахунку на вказану кількість продуктів ви зможете приготувати 4 порції страви.

Рибні котлети: етапи приготування

Тепер можна починати готувати котлети з рибного фаршу. Окремо ми також приготуємо вершковий соус, який робить страву повноцінною, більш ситною і не вимагає гарніру.

Весь процес можна розділити на кілька основних етапів:

  1. Попередньо відваріть моркву до готовності та наріжте її на дрібні кубики.
  2. Натріть цедру лимона.
  3. Помийте, очистіть від кісток і луски рибу, після чого пропустіть її через м’ясорубку.
  4. В окремій посудині перемішайте рибний фарш, морква, цедру лимона, яйце. Додайте приправу Торчин «10 овочів». Завдяки поєднанню ароматних продуктів і спецій рибні котлети набудуть більш цікавий і насичений смак.
  5. Ложкою або руками сформуйте невеликі котлетки. Викладіть їх на розпечену сковороду, змащену олією. Обсмажте до напівготовності.
  6. Поки котлети обсмажуються, приготуйте густий ароматний соус. Додайте в каструлю вершки, жовток і буквально щіпку приправи Торчин «10 овочів». Помішуйте соус віночком і готуйте до загустіння.
  7. Залийте котлети соусом, накрийте кришкою й тушкуйте на повільному вогні ще 3–5 хвилин.
  8. Подавайте страву в гарячому вигляді, поливши його соусом.

Готувати рибні котлети дуже швидко і просто. У середньому ви витратите на весь процес не більш ніж 25 хвилин. Також можна експериментувати з рецептом, додаючи до фаршу замочений у молоці хліб, твердий сир, який попередньо потрібно порізати на дрібні шматочки або натерти на грубій тертці, цибулю, картоплю і т. д. Смачного!

Рыбные котлеты

Варіанти приготування рибних котлет

Приготування рибних котлет може перетворитися на справжній експеримент. Оскільки одного класичного рецепта страви не існує, ви можете фантазувати з різноманітними сортами риби та додатковими інгредієнтами.

Ми пропонуємо такі цікаві варіації основної страви:

  1. Рубані рибні котлети з картоплею і твердим сиром. У них додається не фарш, а дрібно порізане філе риби, яке змішують із тертим картоплею, сиром, спеціями, яйцем, борошном і цибулею. З заготовки формують невеликі котлетки, які обсмажуються на сковороді по 5 хвилин із кожного боку.
  2. Рибні котлети в духовці. Цей рецепт відрізняється не інгредієнтами, а способом приготування. Змішайте все необхідне для приготування страви, сформуйте рибні котлети та не обсмажуйте їх, а надішліть у духовку на 25 хвилин за температури 180 градусів. В результаті виходить менш калорійна й більш корисна страва.

Рибні котлети

Рибні котлети — це ніжна дієтична страва, яка урізноманітнює ваше сімейне меню. Навіть ті, хто не любить рибу, оцінять такий обід. Рибні котлети можна подавати до будь-якого гарніру: риба добре поєднується і з картопляним пюре, і з макаронами, і з тушкованими овочами, і навіть із рисом або гречкою.

Головний інгредієнт — якісний свіжий рибний фарш, який може складатися як з одного виду риби, так і з декількох. Найчастіше в рибні котлети йдуть горбуша, сьомга, лосось, минтай, пангасіус, скумбрія і т. д.

Сьогодні ви дізнаєтеся класичний рецепт рибних котлет, а також кілька цікавих варіацій страви, які сподобаються як дорослим, так і дітям.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися