Інгредієнти:
- філе коропа — 180 г;
- морква відварена — 1 шт.;
- яйце — 1 шт.;
- олія – 10 г;
- цедра лимона — 5 г;
- приправа Торчин «10 овочів» — ½ ч. л.
Вершковий соус:
- вершки 10 % — 250 г;
- яєчний жовток – 1 шт.;
- приправа Торчин «10 овочів» — 1 ч. л.
Рибні котлети - ніжні, соковиті, у вершковому соусі. Чудово смакують з картопляним пюре або рисом, а також їх можна подавати як самостійну страву, наприклад, з салатом. Для приготування таких котлет ви можете використати свій улюблений сорт риби, або навіть мікс із декількох сортів, від цього рибні котлети будуть ще смачнішими!
- Попередньо відваріть моркву до готовності та наріжте її на дрібні кубики.
- Натріть цедру лимона.
- Рибне філе поріжте на шматочки, після чого подрібніть у блендері або пропустіть через м’ясорубку.
- В окремій посудині змішайте рибний фарш, приправу Торчин «10 овочів», моркву, цедру лимону і яйце – ретельно вимішайте.
- Ложкою або руками сформуйте невеликі котлетки та обсмажте їх на пательні у розігрітій олії до напівготовності.
- Для приготування соусу: налийте в каструлю вершки, додайте жовток і приправу Торчин «10 овочів» - доведіть до кипіння, помішуючи вінчиком.
- Залийте соусом котлети в пательні, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 5 хвилин.
- Подавайте котлети в гарячому вигляді, поливши соусом.
Смачного!
Варіанти приготування рибних котлет
В класичний рецепт рибних котлет можна додавати різні інгредієнти, такі як цибуля, картопля, хліб, замочений у молоці, і навіть твердий сир.
Ми пропонуємо такі цікаві варіації:
- Рублені рибні котлети з картоплею і твердим сиром. Їх готують не з фаршу, а із дрібно нарізаного філе риби, яке змішують з тертою картоплею, сиром, спеціями, яйцем, борошном і цибулею. Із заготовки сформуйте невеликі котлетки та обсмажте на пательні по 5 хвилин з кожного боку.
- Рибні котлети в духовці. Цей рецепт відрізняється не інгредієнтами, а способом приготування. Змішайте всі необхідні для приготування страви інгредієнти, сформуйте рибні котлети та не обсмажуйте їх, а поставте в духовку на 25 хвилин за температури 180 градусів. В результаті виходить менш калорійна й більш корисна страва.