Інгредієнти:
- довгозернистий рис – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- заморожені овочі (мексиканська суміш) – 400 г;
- соєвий соус Торчин® «Класичний» – 60 мл;
- корень імбиру – 30 г;
- часник – 2 зубчики;
- зелена цибуля – для подачі.
Рис з овочами – класична азійська страва, яка готується нашвидкуруч на основі відвареного рису. Вона не прив’язана до сезону, оскільки можна приготувати рис з замороженими овочами. У нашому випадку це мексиканська суміш на основі кукурудзи, солодкого перцю, квасолі стручкової, моркви тощо. Але ви можете взяти свою улюблену суміш або підібрати свіжі овочі на свій смак. Щоб надати страві пікантного, характерного смаку азійських страв використовуйте соєвий соус Торчин® «Класичний».
Подавайте рис з овочами самостійно на обід чи вечерю, або як гарнір до риби чи м'яса.
Рецепт рису з овочами
- Зваріть рис заздалегідь, також для цієї страви ідеально підійде вчорашній рис, тож не поспішайте його викидати.
- Розігрійте на пательні рослинну олію. Додайте мексиканську суміш заморожених овочів і обсмажте хвилину, помішуючи.
- На цьому етапі можна додати натертий імбир та подрібнений часник.
- Додайте попередньо зварений рис і гарно змішайте всі інгредієнти разом.
- Збільште вогонь та влийте соєвий соус Торчин® «Класичний». Постійно мішайте, доки соєвий соус не випарується.
- За допомогою лопатки змістіть рис з овочами до краю пательні, звільнивши місце. Вбийте два яйця.
- Дайте яйцям трохи схопитися і починайте змішувати їх з рисом та овочами, наче готуєте яєчню скрамбл. Дуже важливо ретельно перемішувати та готувати недовго, щоб не перетримати яйця і вони залишились ніжними.
- В кінці можна додати спеції на смак – чорний перець або паприку, якщо бажаєте додати страві більше гостроти. Сіль можна не додавати, оскільки готуємо страву на основі соєвого соусу.
Подавайте рис з овочами гарячим, попередньо посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею, а ще краще шніт-цибулею. Смачного!
Поради з приготування рису з овочами на сковороді
Для приготування рису з замороженими овочами найчастіше обирають рис сорту басматі, оскільки він гарно тримає форму і не злипається. Рис потрібно відварити заздалегідь.
А далі ви можете імпровізувати та додавати свої улюблені інгредієнти або ті, які є у вас в наявності. Це можуть бути будь-які овочі, креветки, залишки курки, гриби шиїтаке, паростки сої тощо.
Також додайте спеції: тертий імбир і подрібнений часник, вони ідеально поєднуються з соєвим соусом Торчин® «Класичний» і разом додадуть пікантності страві та приємної гостроти.