Інгредієнти:
- філе куряче — 1 шт.;
- печериці — 300 г;
- морква — 3 шт. (середні);
- сир твердий — 150 г;
- яйця — 4-5 шт.;
- майонез Торчин® Делікатесний.
Бувають прості салати чи смачні, чи красиві, а бувають прості смачні та красиві одночасно. І один із таких – це салат грибна галявина. Для його приготування не потрібні складні інгредієнти, а його вигляд та смак приємно здивує ваших гостей. Варіацій даного рецепту безліч, ми пропонуємо вам наш улюблений рецепт грибної галявини з опеньками.
Етапи приготування:
- На першому етапі приготування готуємо всі інгредієнти. Відварюємо круто яйця та моркву. Смажимо печериці на сухій сковороді.
- Куряче філе запікаємо в духовці при температурі 180 градусів до готовності (це близько 20 хвилин, час залежить від розмірів шматка). Даємо філе охолонути і нарізаємо маленькими шматочками.
- Твердий сир та яєчні жовтки потрібно натерти на великій тертці та перемішати. Окремо на великій тертці натерти білок та моркву.
- Починаємо викладати салат шарами: 1-й шар: смажені гриби; 2-й шар: морква; 3-й шар: майонез; 4-й шар: куряче філе; 5-й шар: майонез; 6-й шар: сир із жовтками; 7-й шар: майонез. Також майонез наносимо з боків салату.
- Прикрашаємо верхівку салату кропом з маринованими опеньками.
Дайте салату настоятися 3-5 годин у холодильнику та подавайте до столу. При приготуванні салату, господині можуть задаватись питанням, як надати красиву, округлу форму салату грибна галявина. Для цього у нас є один лайфхак – грибна галявина-перевертень. Такий салат перевертень викладають у глибокій мисці, попередньо застеливши її харчовою плівкою. Салат збирають із верхнього шару, тобто. з маринованих опеньків, і далі шар за шаром. Закінчивши останній шар салат ставлять у холодильник на 3-5 годин. Перед подачею на стіл перевертаємо глибоку миску, знімаємо плівку із салату та отримуємо грибну галявину гарної форми.
5 варіантів рецепту салату грибна галявина
Ми вже згадували, що салат грибна галявина зустрічається у величезній кількості варіантів. Нижче ми зібрали ще 5 популярних версій приготування даного салату.
- Класична грибна галявина. У класичному рецепті першим шаром викладають відварену картопля. А верхній шар прикрашають капелюшками маринованих печериць.
- Грибна галявина з шинкою або копченою куркою. Цей рецепт замість запеченого курячого філе пропонує використання вже готової шинки або копченого м'яса.
- Грибна галявина з огірками. Рецепт з огірками - це не один, а відразу два рецепти, тому що є варіант галявини зі свіжим та солоним огірком. При цьому огірки можуть бути практично будь-яким шаром, крім останнього.
- Рецепт із кукурудзою. У цьому рецепті зверху на шар курки додають варену кукурудзу.
- Рецепт із плавленим сиром. У цьому рецепті твердий сир замінюють на плавлений.
Крім цих п'яти рецептів, існують ще безліч варіацій салату з додаванням смаженої або зеленої цибулі, з корейською морквою, з відвареним язиком, з болгарським перцем і цей список можна перераховувати ще довго. Тому експериментуйте з Торчином і знайдіть свій улюблений варіант.