Рецепти

Салат “Мімоза”

salat-mimoza
prev
next
salat-mimoza
60 хв
6

Інгредієнти:

  • морква – 3 шт.;
  • яйце – 3 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • майонез Торчин® “Європейський” – 250 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • консервована сайра (або інша рибна консерва) – 245 г.

Салат "Мімоза” стане гарною стравою для будь-якого святкового меню. Його яскравий вигляд часто порівнюють з жовтими квітами мімози і нагадує про весну. Також він досить простий у приготуванні та не потребує складних інгредієнтів.

Фішкою нашого рецепту стане декорування верхнього прошарку салату у вигляді мімозного дерева. Подасте такий салат до столу і вау-ефект буде гарантовано.

Готуємо салат "Мімоза”

  1. Насамперед необхідно зварити картоплю та яйця. Вже охолоджену картоплю почистити та натерти на великій тертці.
  2. Натерту картоплю викладаємо у тарілку для салату, рівномірно розправляємо,  і легенько змащуємо майонезом Торчин® “Європейський”.
  3. Далі чистимо цибулю і дрібненько нарізаємо її кубиками. Звичайну ріпчасту можна замінити на червону або білу, оскільки вони мають більш “м'який” смак.
  4. Розминаємо виделкою сайру.
  5. Отриману масу викладаємо на шар картоплі та знову змащуємо майонезом Торчин® “Європейський”.
  6. Чистимо яйця, відділяємо жовтки від білків. Білок натираємо на великій тертці, викладаємо у тарілку з салатом як наступний прошарок. Змащуємо майонезом.
  7. Завчасно відварюємо моркву і натираємо її на великій тертці. 
  8. Морква стане нашим наступним прошарком, тому викладаємо її в тарілку і змащуємо майонезом.
  9. Жовтки натираємо на дрібній терці та розподіляємо їх зверху на салат. Можна рівномірно, а можна створити мімозне дерево. Для цього вам знадобиться стебло петрушки чи кропу, яке виконуватиме роль стовбура дерева. Відрізаємо від нього зайву зелень. Кладемо гілочку зверху на салат і створюємо візуально крону нашого мімозового дерева. Для цього натираємо жовток по верхній частині над стеблом.
  10. Перед подачею поставте салат у холодильник хоча б на годину, щоб інгредієнти охолодилися та “познайомилися” один з одним. Опинившись на святковому столі, ця нескладна та ситна страва додасть весняної атмосфери.

Тонкощі приготування салату "Мімоза”

Для приготування салату "Мімоза” ви можете використовувати будь-які рибні консерви — сайру, сардини, тунець та інші варіанти. Краще брати консервовану рибу у власному соку.

Обирайте солодші сорти цибулі — червону, білу або шалот. Якщо ж ви зупинилися на ріпчастій радимо замочити її на 15 хвилин у гарячій воді з додаванням невеликої кількості цукру.

Також можна урізноманітнити смак салату, якщо овочі для нього, наприклад картоплю та моркву, ви будете запікати. Просто обгорніть їх в алюмінієву фольгу та покладіть у розігріту духовку на 180 градусів.

Також прошарком після риби можна додати натерту половинку яблука сорту Симиренко, яке додасть салату свіжу ноту кислинки. Яблуко не змащуємо зверху майонезом, а відразу накладаємо наступний прошарок.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися