Рецепти

Салат з грибами і куркою

salat-kurka-grybi
prev
next
salat-kurka-grybi
30 хв
4

Інгредієнти:

  • печериці – 200 г;
  • твердий сир – 150-200 г;
  • куряче філе – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйця – 5 шт.;
  • майонез Торчин ® “Європейський” – 4-5 ст.л.

На порозі сезон святкових застіль. Ми пропонуємо вам рецепт салату із грибами і куркою – надзвичайно смачний і ситний настільки, що сміливо тягне на окрему страву. Окрім курячої грудинки та грибів вам ще знадобиться сир, варені яйця, цибуля. Всі інгредієнти викладаються прошарками, які змащені між собою майонезною заправкою. Процес приготування салату з куркою і печерицями досить простий, а результат тягне на ситний шедевр. Тим паче, що подавати ми його будемо у хрустких тарталетках. Буде святково!

Готуємо салат із грибами і куркою

  1. На першому етапі приготування нам потрібно зварити у підсоленій воді куряче філе. Опустіть його у каструлю з водою, дайте закипіти, зберіть шумові маси, підсоліть та готуйте ще 20 хвиилин до готовності. Також, в окремій каструлі відваріть яйця. Повністю охолоджуємо ці два інгредієнти, яйця чистимо від шкарлупи.
  2. Почистіть цибулю та відріжте половинку, яка нам знадобиться для салату. Наріжте її кубиками, а потім підсмажте на рослинній олії до золотистого кольору.
  3. Далі відділіть жовтки від білків та натріть їх окремо на дрібній тертці в дві окремі ємності.
  4. Охолоджене куряче м’ясо наріжте маленькими кубиками та відкладіть їх у окрему тарілку.
  5. Беремося за гриби. Свіжі печериці ретельно промийте та просушіть. Наріжте їх невеликими шматочки. Тим часом розігрійте сковорідку з рослинною олією (також можна додати трохи вершкового масла). Висипте гриби на сковорідку, одразу посоліть та поперчіть. Не зайвим буде також збагатити смак вашими улюбленими прянощами. Смажте приблизно 5-7 хвилин. Готові гриби перемішуємо з піджареною цибулею.
  6. Поки гриби охолоджуються, в окремій ємності перемішайте м’ясо з майонезом. І окремо натріть на тертці сир.
  7. Тепер формуємо салат. Підготуйте тарілку, на якій треба викласти всі інгредієнти прошарками, а потім обережно ложкою перекласти салат по тарталеткам. На дно ідуть шматочки курки з майонезом, саме вони будуть першим прошарком салату. Покриваємо його натертим білком.
  8. Яєчні білки змастіть майонезом і додайте гриби з цибулею. Рівномірно розподіліть їх по всій поверхні попереднього шару.
  9. Гриби посипте жовтком і промажте зверху майонезом. Після цього викладіть останній шар салату – натертий сир. За бажанням прикрасьте зеленню, проте краще посипати вже безпосередньо у тарталетці.

Сервіруємо салат із курки і печериць у тарталетках. Для цього обережно наберіть ложкою невелику кількість салату, намагаючись не зруйнувати його багатошарову структуру, і перекладіть у тарталетку. Або можете складати слої салату безпосередньо у тарталетці.

Дно кожної тарталетки бажано застелити шматочком листя салату, щоб їх структура не м’якшала від майонезу. Розрахуйте кількість тарталеток на кількість гостей та несіть цих красунечок до столу.

Підсилюємо грибний аромат

Гриби у кулінарії – це не тільки про смак, а і про запах. Якщо ви готуєте салат із куркою і шампіньйонами, то вони не так сильно і активно пахнуть грибами. Але є маленький секрет. Візьміть 2-3 сушених грибочки (наприклад, білих), розкрошіть їх у пудру та додайте до шампіньйонів на етапі смаження. Так як шампіньойни добре вбирають аромати та смаки, ваш салат одразу наповниться неперевершеним нотами лісових грибів.

Окрім шампіньйонів, можна використовувати будь-які інші сушені або заморожені гриби. Пам'ятайте, що шеф-кухарі радять використовувати у салатах один вид грибів, щоб краще розкрився їх смак.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися