Рецепти

Салат з індичкою в соусі Теріякі

bnm
prev
next
bnm

Інгредієнти:

філе індички — 300 г;
мікс салатного листя — 150 г;
томати чері — 100 г;
олія оливкова — 2 ст. л.;
соєвий соус Торчин® «Теріякі» — 50 мл;
кунжут (опціонально для декорування) — 1 ч.л.

Салат із філе індички — ситна і дуже смачна страва, яка допоможе урізноманітнити стіл будь-якої родини. Пропонуємо традиційний рецепт салату з індичкою та соусом теріякі, де заправка забезпечує пікантний смак м’яса, а овочі створюють баланс у цій страві.

Салат з індичкою “Теріякі” досить простий у приготуванні, а оскільки подається у теплому вигляді, може замінити основну страву. Однієї порції достатньо для насичення дорослої людини, тому подавати цю закуску можна обмежившись хлібом чи лавашами. Тут вам і солодкуваті ноти соусу теріякі, і кислинка томатів, і пікантність ніжної індичатини. Смачного.
 

Готуємо салат з індичкою “Теріякі”

Філе ретельно промити під проточною водою, видалити прожилки та плівки. Нарізати соломкою середнього розміру.
Томати чері помити і просушити. Потім розрізати на 2 частини.
Мікс зеленого салату теж промити і ретельно просушити.
На сковороді розігріти олію. Викласти шматочки індички та смажити 3 хвилини.
Додати соєвий соус Торчин® «Теріякі», ретельно перемішати.
Смажити на середньому вогні до готовності 7–8 хвилин. Посолити на свій смак (хоча соєвий соус Торчин® «Теріякі» і так містить сіль, тоже можна сміливо обійтися без додаткової солі) .
На салатній тарілці збираємо салат з індичкою. Красиво викласти листя салату. Зверху на них покласти шматочки смаженої індички, а потім розрізані томати чері.  Готову страву посипати кунжутним насінням.

 

До салату з індичкою “Теріякі” добре пасують натуральні соки — гранатовий і персиковий. Подавати салат краще порційно разом із житнім хлібом, багетом чи лавашем.

 

Секрети приготування салату з індичкою “Теріякі”.

Для цього рецепту салату з індичкою “Теріякі” підійдуть різні способи термічної обробки м’яса птиці. Можна готувати філе в духовці, на грилі, тушкувати або обсмажувати на сковороді. Головне — не піддавати глибокому обсмажуванню, аби зберегти невисоку калорійність салату з індичкою. Обов’язковий інгредієнт — салатне листя. Можна використовувати листовий салат, латук, ромен, можна замінити їх пекінською капустою.

 

Крім цього, у салаті з індичкою може бути сир: у класичному рецепті це Маасдам. Підійдуть також Гауда, Едамер, Російський. Зауважте, що завдяки сиру ви збільшуєте калорійність страви.

Також можна додавати окремо заправку до салату. Наприклад, в окремій ємності змішати між собою столову ложку гірчиці, меду і рослинної олії та полити цим соусом вже сервірований на тарілку салат.
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися