Інгрелієнти:
- філе індички — 500 г;
- мікс салатного листя — 150 г;
- томати чері — 100 г;
- оливкова олія — 2 ст. л.;
- соус Торчин® «Теріякі» із соєвим соусом та прянощами — 1 упаковка;
- oпціонально: кунжут — 1 ч.л.
Салат з індичкою досить простий у приготуванні, а оскільки подається в теплому вигляді, може замінити основну страву. Для рецепту цього салату підійдуть різні способи термічної обробки м’яса птиці: тушковане, запечене в духовці, обсмажене на грилі або на пательні. Головне — зберегти соковитість м’яса. Іще один ключовий інгредієнт в цому рецепті - листя салату. Використайте своє улюблене: листовий салат, латук, ромен, різну готову суміш листя або навіть пекінську капусту.
- Філе наріжте соломкою середнього розміру.
- Томати черрі розріжте на 2 частини.
- На пательні розігійте оливкову олію. Викладіть шматочки індички та смажте 3 хвилини.
- Додайте соус Торчин® «Теріякі» із соєвим соусом та прянощами - ретельно перемішайте.
- Смажте на середньому вогні до готовності 7–8 хвилин. Посоліть за смаком.
- На салатній персональній тарілці зберіть салат з індичкою: викладіть салатне листя, на них покладіть обсмажену індичку, додайте томати чері і зверху посипте кунжутним насінням. Подавайте одразу!
Салат з індичкою завжди гарна ідея легкої вечері під келих вина!
Секрети приготування:
З домашнього птаха в меню українців переважає курка, а от про смачне м’ясо індички ми чомусь забуваємо. Наприклад, салат із філе індички — ситна й дуже легка у приготуванні страва, яка урізноманітнить стіл будь-якої родини.
Салат з індичкою гарно поєднується із сухим червоним вином та натуральними соками: гранатовим та персиковим. Цікавий смак салату створює поєднання солодкуватого соусу з кислинкою томатів і пікантністю ніжної індичатини.
Приготуйте і здивуйте своїх рідних та друзів!