Рецепти

Салат з крабових паличок

krabovyi_Salat
krabovyi_Salat
krabovyi_Salat
krabovyi_Salat
prev
next
krabovyi_Salat

Інгредієнти:

  • рис – 120 г;
  • крабові палички – 220 г;
  • огірок – 2 шт.;
  • консервована кукурудза – 180 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • зелена цибуля;
  • майонез Торчин® «Європейський» - 3 ст. л.;
  • гірчиця Торчин® «Американська» – 1 ч. л.

Салат з крабових паличок це один з найпопулярніших салатів, які можна знайти на святковому столі українців. Завдяки своїй простоті у приготуванні, унікальному смаку, він може чудово урізноманітнити новорічне меню і стати гідною заміною, королю новорічних салатів – олів'є. Більше того, ми не радимо чекати на Новий рік або інше свято, щоб приготувати салат з крабових паличок, готуйте його кожного дня, коли є бажання з’їсти чогось смачного.

Етапи приготування крабового салату

Для того, щоб приготувати класичний крабовий салат, не потрібні спеціальні знання кухаря. Рецепт салату з крабових паличок дуже простий, для цього потрібно виконати наступні етапи роботи:

  1. Спочатку потрібно відварити рис. Але перед тим, як поставити рис варитись, декілька разів промийте його під холодною водою. Завдяки цьому простому кроку, рис буде розсипчастим та не буде злипатися.
  2. Залийте промитий рис водою, поставте на плиту та варіть до готовності. Додатково можна додати трохи олії, щоб рис був ще більш розсипчастим. Рис має бути м'яким, але не розвареним, для цього потрібно контролювати температуру, щоб він сильно не кипів на плиті. Після чого зняти з плити, злити воду через друшляк та дати йому охолонути.
  3. Наступним етапом треба відварити яйця у круту. Для цього яйця потрібно варити близько 12 хвилин. Щоб шкарлупа добре відходила у процесі очищення, потрібно їх одразу залити холодною водою. Після чищення нарізати яйця невеликими кубиками.
     

    Krabovyi_salat

  4. Крабові палички очистити від плівки, перерізати вздовж на дві половинки та нарізати кубиками.
  5. Тепер час підготувати огірки. Їх потрібно очистити від шкірки, щоб були м'якими у крабовому салаті та нарізати так само, як і яйця з огірками.
  6. Зелену цибулю подрібнити. Вона додасть пікантної гостроти до нашої страви.
  7. Окремо приготуємо заправку до нашого салату. Для цього рекомендуємо змішати майонез «Європейський» та «Американську» гірчицю від Торчин®.
     

    Krabovyi_salat

  8. Завершуємо приготування сервіруванням страви. Для його потрібно у салатник покласти підготовлені огірки, яйця, крабові палички та рис. Посолити та поперчити, додати приготовану заправку, все ретельно перемішати та насолоджуватися смаком класичного крабового салату.
     

    Krabovyi_salat

Який рис обрати для приготування салату з крабовими паличками

Прийшовши у магазин можна знайти на прилавках різні види рису. І всі вони підходять під різні способи приготування. Більше того, у кожного з нас різні смаки, хтось любить більш тверді сорти рису, а комусь до вподоби м’який. Якщо ви надаєте перевагу твердим сортам, то найкраще обрати для салату довгозернистий рис (його ще називають індика) – він твердий, має прозорі та загострені зерна 6-8 мм завдовжки. Під час варіння рис не буде злипатися та стане розсипчастим. А якщо, любити м’який, тоді для вас підійде середньозернистий та круглозернистий (якого ще називають японіка). Ці сорти під час варіння набувають сильної  м'якості та липкості.

Якщо у вас є бажання внести щось новеньке у салат, ви можете вибрати не білий рис, а коричневий чи пропарений. Коричневий (або нешліфований) піддається мінімальній обробці, але він довше вариться на відміну від шліфованого. Має виражений горіховий аромат після приготування.

А якщо ви не любити рис, або хочете спробувати інший смак крабового салату, тоді для вас є рецепт Крабового салату без рису.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися