
Інгредієнти:
- яйця — 5 шт.;
- консервований горошок — 1 банка;
- консервована кукурудза — 1 банка;
- тунець у власному соку — 1 банка;
- твердий сир — 200 г;
- цибуля — 1 шт.;
- зелена цибуля — 2 стручки;
- натуральний йогурт — 3 ст.л.;
- гірчиця Торчин® “Американьска”— 1 ч.л.;
- майонез Торчин ® “Європейський” — 3-4 ст.л.;
- трошки свіжої петрушки для декору.
Шукаєте, чим урізноманітнити святковий стіл? Пропонуємо вам простий рецепт салату з тунцем. На фоні класичних олів’є, оселедця під шубою, він буде звучати як свіжа нота у вашому меню до зимових свят.
Особливо до смаку салат з тунцем буде поціновувачам експериментів або бажаючим здивувати гостей. Його приготування не забере у вас багато часу і сил, а результат буде неперевершений.
Консервований тунець, кукурудза, горошок, яйця та сир викладаються прошарками і заправляються смачним соусом. Останній - фішка рецепту. Салат із тунцем можна подавати як закуску або як доповнення до основної страви.
Приготування салату з тунцем і кукурудзею
- Готуємо соус для заправки. Саме завдяки йому наш салат із тунцем і кукурудзою буде відрізнятися від звичайних майонезних. Змішайте три або чотири столових ложки майонезу Торчин ® “Європейський з йогуртом і гірчицею. Додайте сіль та чорний перець за смаком. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
- Відваріть яйця у круту, охолодіть та очистить. Нам потрібно відокремити жовтки від білків. Останні натираємо на крупній терці. Жовтки, навпаки, на дрібній.
- Злийте рідину із баночок зеленого горошку, кукурудзи. Також злийте рідину з баночки тунця.
- Очистіть та дрібненько наріжте цибулю. Нагадаємо, якщо ви використовуєте звичайну ріпчасту, не забувайте обдати її кипятком після нарізання. Так ви зменшите її насичену різкість смаку. Також дрібно наріжте зелену цибульку.
- Вам потрібна піала, бажано прозора. Так ви підсилите естетику святкового сервірування і покажете барвистість кольорів та текстуру інгредієнтів салату. Починайте викладати прошарками у наступному порядку: терті яєчні білки, горошок, тунець, нарізану цибулю, зелену цибулю, кукурудзу, далі майонезний соус, жовтки. Зверху фінальний акорд шефа - присипте подрібненою петрушкою.
Поради із сервірування
В ідеалі, салат з тунцем краще подавати до столу порціонно у піалках. Особливо, якщо згідно вашого святкового меню, він іде як акомпанемент до основної страви. Замість піал можна використовувати звичайні широкі стакани.
Також, салат із консервованим тунцем подають у салатниці, попередньо перемішав всі інгредієнти і заправивши соусом. Тоді, граємось із декоруванням. Можна викласти салат на блюдо і надати йому форми торта. Для цього поріжте свіжий огірок на тоненькі полоски і викладіть з них форму банта. Щоб бант тримався, затисніть його зубочисткою. Так ваш салат перетвориться на подарунок від Санти. У будь-якому оформлені, гості наминатимуть його із задоволенням.