Рецепти

Салат з тунцем

salat_z_tuncem
prev
next
salat_z_tuncem

Інгредієнти:

  • яйця — 5 шт.;
  • консервований горошок — 1 банка;
  • консервована кукурудза — 1 банка;
  • тунець у власному соку — 1 банка;
  • твердий сир — 200 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • зелена цибуля — 2 стручки;
  • натуральний йогурт — 3 ст.л.;
  • гірчиця Торчин® “Американьска”— 1 ч.л.;
  • майонез Торчин ® “Європейський” — 3-4 ст.л.;
  • трошки свіжої петрушки для декору.

Шукаєте, чим урізноманітнити святковий стіл? Пропонуємо вам простий рецепт салату з тунцем. На фоні класичних олів’є, оселедця під шубою, він буде звучати як свіжа нота у вашому меню до зимових свят.

Особливо до смаку салат з тунцем буде поціновувачам експериментів або бажаючим здивувати гостей. Його приготування не забере у вас багато часу і сил, а результат буде неперевершений.

Консервований тунець, кукурудза, горошок, яйця та сир викладаються прошарками і заправляються смачним соусом. Останній - фішка рецепту. Салат із тунцем можна подавати як закуску або як доповнення до основної страви.

Приготування салату з тунцем і кукурудзею

  1. Готуємо соус для заправки. Саме завдяки йому наш салат із тунцем і кукурудзою буде відрізнятися від звичайних майонезних. Змішайте три або чотири столових ложки майонезу Торчин ® “Європейський з йогуртом і гірчицею. Додайте сіль та чорний перець за смаком. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
  2. Відваріть яйця у круту, охолодіть та очистить. Нам потрібно відокремити жовтки від білків. Останні натираємо на крупній терці. Жовтки, навпаки, на дрібній.
  3. Злийте рідину із баночок зеленого горошку, кукурудзи. Також злийте рідину з баночки тунця.
  4. Очистіть та дрібненько наріжте цибулю. Нагадаємо, якщо ви використовуєте звичайну ріпчасту, не забувайте обдати її кипятком після нарізання. Так ви зменшите її насичену різкість смаку. Також дрібно наріжте зелену цибульку.
  5. Вам потрібна піала, бажано прозора. Так ви підсилите естетику святкового сервірування і покажете барвистість кольорів та текстуру інгредієнтів салату. Починайте викладати прошарками у наступному порядку: терті яєчні білки, горошок, тунець, нарізану цибулю, зелену цибулю, кукурудзу, далі майонезний соус, жовтки. Зверху фінальний акорд шефа - присипте подрібненою петрушкою.

Поради із сервірування

В ідеалі, салат з тунцем краще подавати до столу порціонно у піалках. Особливо, якщо згідно вашого святкового меню, він іде як акомпанемент до основної страви. Замість піал можна використовувати звичайні широкі стакани.

Також, салат із консервованим тунцем подають у салатниці, попередньо перемішав всі інгредієнти і заправивши соусом. Тоді, граємось із декоруванням. Можна викласти салат на блюдо і надати йому форми торта. Для цього поріжте свіжий огірок на тоненькі полоски і викладіть з них форму банта. Щоб бант тримався, затисніть його зубочисткою. Так ваш салат перетвориться на подарунок від Санти. У будь-якому оформлені, гості наминатимуть його із задоволенням.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися