Рецепти

Шашлик із телятини в маринаді з базиліком - Торчин®

Шашлик з телятини в маринаді з базиліку
Шашлик з телятини в маринаді з базиліку
Шашлик з телятини в маринаді з базиліку
Шашлик з телятини в маринаді з базиліку
Шашлик з телятини в маринаді з базиліку
Шашлик з телятини в маринаді з базиліку
prev
next
Шашлик з телятини в маринаді з базиліку
130 хв
1

Інгредієнти:

  • телятина (мʼякоть) – 350 г;
  • вода газована – 1,5 л;
  • базилік – 150 г;
  • майонез Торчин® “Європейський” – 150 г;
  • цибуля ріпчаста – 150 г;
  • кетчуп Торчин® “До шашлику” – 300 г;
  • лаваш – 1 шт;
  • сіль морська, перець – за смаком.

Шашлик з телятини - це ідеальне доповнення до будь-якого дозвілля на природі. Справжній пікнік важко уявити без м'яса, яке готується на мангалі. Головна привабливість шашлику за даним рецептом полягає в його апетитній хрусткій скоринці та ароматі димку, який неможливо отримати без багаття або мангала.

Зазвичай для шашлику використовують свинину або яловичину, але телятина здатна здивувати своєю ніжністю та м'якістю при невеликому вмісті жиру. Пропонуємо приготувати шашлик у маринаді з базиліком - це додасть страві пряного, не перенасиченого,  легкого аромату свіжості. Це саме те, що потрібно для створення весняної атмосфери.

Рецепт шашлику з телятини – етапи приготування:

Як приготувати неймовірно смачний шашлик із телятини? Це дуже просто, якщо готувати за рецептом від Торчин®.

  1. Почнемо з підготовки м'яса. Телятину слід нарізати на невеликі шматочки розміром приблизно 4-5 см. Після цього м'ясо заливаємо газованою водою, накриваємо кришкою і ставимо у холодильник на 1 годину. Завдяки газованій воді, телятина стане ще більш соковитою та ніжною.
  2. Тепер перейдемо до маринаду. У ступці змішуємо велику морську сіль, чорний перець горошком та ретельно розтираємо. Далі дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю та свіжі листочки зеленого базиліку. Додаємо їх у ступку і ретельно розтираємо з сіллю та перцем до отримання однорідної кашки.
  3. Щоб шашлик із телятини набув рум'яної та хрусткої скоринки, до маринаду додайте майонез Торчин® “Європейський”. У ступці змішуємо майонез, цибулю, базилік та спеції.
  4. Після того, як телятина настоїться у газованій воді, виймаємо її і протираємо від надмірної вологи. У миску з м'ясом додаємо підготовлений маринад і добре обмазуємо кожен шматочок. М'ясо слід маринувати принаймні 30 хвилин у холодильнику.
  5. Після маринування можна нанизувати шашлик із телятини на шампури та смажити. Щоб страва була ще смачнішою, між шматочками м'яса можна нанизати томати чері та великі кільця цибулі. Смажте м'ясо на вогні протягом 15-20 хвилин до повної готовності.
  6. Шашлик із телятини готовий! Подаємо його, виклавши на лаваші, а також разом із кетчупом Торчин® “До шашлику”, який довершить смак м'яса.

Найкраще шашлик із телятини подавати з маринованою цибулею, зеленню та лавашем. Щоб зробити його ще смачнішим, додайте в кетчуп дрібно нарізаний базилік, кінзу або петрушку, а також трохи часнику. Такий соус чудово підійде до телятини та довершить смак шашлику. З таким чудовим частуванням ваш пікнік вдасться на славу: свіже повітря, сонце, гарна компанія та апетитне ароматне мʼясо - що ще потрібно для гарного настрою?

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися